Mrs. b & co

Uteliv: vecka 12

Lördagen bjöd återigen på en härlig solig dag. Efter ärenden på förmiddagen spenderade vi eftermiddagen ute i trädgården. Man kan lugnt konstatera att ett par timmar i friska luften bidrar med ett skönt lugn i kroppen.

Då solen sken så fint kändes det som en passande dag att ta fram våra två nya Vågö stolar från förrådet. Fram med utemöblerna, fram med klockan. Och de ser faktiskt ut att passa fint där, mot den gråa husväggen.

Till denna helg hade vi planerat en viktig sak vad gäller trädgården. Ett provskott på hur bra det går att gräva. Vi siktar på att plantera häck utmed tomtgränsen mot en av våra grannar, och vill komma igång med det trista förarbetet snarast möjligast.

Med provskottet fick vi två glädjande besked:

1. Att tjälen har gått ur där vi tänkt plantera häcken. På andra sidan huset är det fortfarande hårt, men där står å andra sidan marken mycket mer i skugga. Så nu är det egentligen bara fritt fram för att börja gräva. Yippee! Eller nåt i den stilen.

2. Att vi hittade finjord där vi grävde. Vår tomt består mestadels av fuljord, förutom där vi har anlagt och jämnat ut för gräsmatta. Rekommendation för häckplantering är att gräva ut en bra bit och fylla med bättre jord, dels för att luckra upp marken och dels för att bidra med en bra miljö för häcken. När vi anlade tomten för ett par år sedan tänkte vi lite på framtiden och la på finharpad matjord på ett djupare parti utmed var vi trodde vi skulle plantera häck så småningom. Vår tomtgräns på den tiden var inte där den är nu - det fanns en allmänning mellan vår och grannens tomt, som vi därefter har köpt och delat upp mellan oss och införlivat i respektive fastigheter. För att göra en längre historia kort, så är vi glada för att vi chansade rätt på var en möjlig häck skulle stå. För i och med det slipper vi momentet med att tillföra bättre jord inför häckplanteringen.
Nu börjar det igen. Det är svårt att gå förbi en blomaffär utan att bli sugen på något. Det händer i och för sig inte så ofta att jag bara sådär apropå går förbi blomaffärer eller plantskolor, oftast har jag ju ett ärende just dit. Men i lördags gick vi förbi en, på väg till leksaksaffären där vi skulle köpa en present. Och där stod allt. Fulla vagnar innehållande bl.a. penséer och tête à tête. Det är väl klart att man inte kan hålla sig från att köpa ett par. Och härmed är vårens första plantering gjord. Det känns bra! Fast fler krukor väntar på att tömmas på höstens och vinterns numera trista innehåll.
Vilken tur att det var våffeldag i fredags, så att vi kunde avnjuta de våfflor som blev över till mellis. Mums filibabba!


I övrigt håller vi på och raggar jord. Vi behöver som jag skrev tidigare lite bättre jord att fylla i den andra gropen där vi ska plantera häck. Vi har ringt till två olika ställen men gått bet - tjälen har inte gått ur jordhögarna ännu. Så vi får se hur det går. Förmodligen kommer vi otåliga att ringa runt till diverse ställen i slutet på kommande veckan.

Om lördagen bjöd på fint men kallt väder, så har söndagen bara varit kall. På arbetsfronten bestämde vi oss för att påbörja ytterligare ett litet projekt. Lika bra att köra på nu på bred front. Bakom huset har vi en brant slänt mot berget, där grävskopans framfart gjorde att det nu inte finns något som binder ihop ytjorden. Det rasar med andra ord konstant ner jord mot vår bergsdränering och gräsmattekant. Varenda år är det samma procedur som måste göras - att gräva rent och ta bort all fuljord som rasat ner. Så när vi nu började göra det för tredje året i rad bestämde vi att det var lika bra att försöka påbörja den lilla muren vi tänkt oss där. Därmed är alltså murbygge numero 3 påbörjat. Jag litar fullt på maken. Han har ju liksom gjort det förr. Och även om det var kyligt så måste man ändå vara tacksam över att vädergudarna varit på vår sida denna helgen. Precis när sista stenen var lagd för dan började snöfallet...
Kommentarer
Postat av: Jo

Vad härligt det ser ut! Jag längtar efter att få komma ut till vår trädgård -och att se hur vår NYA trädgård ser ut! :)

2011-03-27 @ 20:13:23
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: LiseLotte

Ni har verkligen inte en gnutta snö kvar. Vi har det däremot. Min pappa sa också att det ska snöa på tisdag. Vet inte vart han får allt ifrån. Vi får hoppas att han har fel.

2011-03-27 @ 20:42:37
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: Dessi - Home and desire

Åh. Vågö ser ut att trivas längs med husväggen. Våra ska också få titta ut snart! Och i morgon ska jag plantera årets första vårkruka. Köpte hem lite växter idag, och det får planteras i morgon! :)

2011-03-27 @ 22:28:32
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Carina - inspirera

Oj, vilken aktivitet det har varit hos er...ser ut att bli riktigt bra! Jag var också så sugen på att vårpiffa i krukorna ute...men jag väntar tills april tror jag...idag snöade det på morgonen!

Kramen.

2011-03-28 @ 06:27:37
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Ensamma mamman

Oj vilka härliga bilder du bjuder på! Våren är på väg ser jag. Här började det snö igår kväll igen... Men solen skiner idag. Önskar er en fin vecka! Kram

2011-03-28 @ 11:39:00
URL: http://mittlilla-kaos.blogspot.com
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Fantastiska bilder (som vanligt) och åh, vad skönt det ser ut!

2011-03-29 @ 07:42:22
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ni lär ha så himla fin tomt där, som ni håller på - ni är verkligen duktiga! Ni gör att man själv vill göra massor här på den lilla ytan man har ;-)

Ska bli kul att se vidare hur ni jobbar från klarhet till klarhet!

2011-03-29 @ 21:23:23
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Proforma - Irene

Ja, ni har att göra! Och det verkar vara stora jobb också! Vi har också det där problemet med slänt och jord som rasar men vi kan inte ha en mur där så det har blivit en rad med större stenar. Problemet är sedan vad man ska plantera där i slänten...

Ser fram emot bilder under arbetets gång! :)

2011-04-01 @ 00:15:36
URL: http://proforma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0