Mrs. b & co

Detaljer

Det krävs inte alltid stora förändringar för att man ska bli nöjd. Det räcker t.ex. med en ny krok i köket. Jag vet inte varför det dröjt, men sedan inflytt i huset för 2.5 år sedan har vi haft den fula och opraktiska, halvt hemmagjorda sugproppskroken för upphängning av kökshanddukar. Om den inte trillat ner av tyngden så har istället ståltråden gett vika med följden att handdukarna hamnat bland dammråttorna i hörnet. För någon månad sedan uppgraderades kroken med kraftigare ståltråd, vilket förstås innebar en avsevärd förbättring av funktionen.

Men sådana här temporära lösningar tenderar att bli permanenta ibland. Om något funnits där tillräcklig länge blir man till slut dessutom blind över det som bara skulle vara en nödlösning. Men så häromdagen fick jag en liten aha-upplevelse. Det finns ju faktiskt en krok jag gillar och som skulle passa perfekt för ändamålet. Så nu har kroken Mama fått flytta in. Sådär ja - det var bättre!



Lavendula

Den nyplanterade lavendeln vajar i vinden nu på kvällskvisten. Jag önskar jag kunde känna den härliga doften, men näsan har fullt upp med snuva. Krukplanteringen är faktiskt den största ansträngningen på flera dagar - merparten av familjen har varit däckade av denna elaka sommarförkylning. Helgens planer på att hyra en bilningshammare för att ge sig på jorden framför berget får senareläggas. Tiden får användas till annat mindre ansträngande istället. T.ex. betongfunderingar. Eller blomstertankar. Just nu har jag bytt ut inredningstidningar mot trädgårdsdito. Många frågor dyker upp för en nybörjare. Som t.ex. hur och när planterar man rabarber. Eller hur beskär man äppelträd.
Och hur i allsin dar ska man kunna bestämma sig för vad man vill ha i trädgården när det finns så mycket fint att välja på? Jag har svårt, vilket också betyder att dom flesta krukorna står tomma än så länge...



Storebror fotograferar igen

Denna gång är objektet en myggbiten lillasyster istället för kuddar.

Hoppas ni alla haft en skön midsommarhelg! Själv hade vi en skön vistelse i Värmland och en välbehövlig paus från allt grovarbete.



Murarbete - finito!

Ja, eller så gott som i alla fall. Nu står den där - muren! Översta raden är ännu inte limmad, då vi behöver bestämma vid vilka stenar elrör ska dras ut för framtida belysning. Dom mindre ligusterplantorna har äntligen fått komma ner i jorden efter en månad i kruka. Det var också främsta skälet till att muren behövde komma på plats snarast möjligast. Murbygget tog lite längre tid än vi trodde, men det är som vanligt viktigt med bra underarbete.

Med tanke på att det såg ut såhär för mindre än en månad sedan är vi helt klart nöjda! Så nu är det bara att kavla upp ärmarna och se vad nästa projekt på priolistan är. Efter att det stora häcken är beskuren förstås... också ett tidsödande arbete jag ägnat ett flertal kvällar åt.



Cykellycka

Efter fredagens idoga regnande var vi lite oförberedda på att solen skulle titta fram igår. Men det var inte svårare än att ändra planerna och åter börja tänka grilltankar och trädgårdsarbete. Och att plocka fram cyklarna. Det visade sig vara en perfekt dag för att lära sig att cykla på trehjulingen. Tvååringen var mycket nöjd över att kunna cykla fram och tillbaka på altanen.

Någon undrade om jag hade en bra idé på var betongrosorna skulle placeras. Nej, det har jag inte ännu - så tills vidare verkar de få åka runt på flaket på en trehjuling...




Betongpyssel

Pysslandet har generellt fått stå tillbaka i och med att "utesäsongen" dragit igång med allt vad det innebär (i vårt fall mestadels grovarbete). Men häromkvällen, kl. 21.30, kände jag ett starkt pysselsug och satte igång med det jag länge haft i tankarna nämligen Karins betongrosor. Tänka sig att när man väl får ändan ur vagnen så är det inte mer avancerat än så. På en halvtimme hade jag rört ihop betongen och hällt i formen för att stelna. Perfekt snabbpyssel, förutsatt att man har materialet hemma förstås. Karin har även en ypperlig beskrivning på hur man gjuter rosorna, att läsa här.




Med gårdagens post följde även trevlig läsning (utöver den sedvanliga högen reklam). Jag ser fram emot att bläddra i den nyutkomna boken "Inspirerande betong, 44 projekt att gjuta själv" av Malena Skote. Och med tanke på den senast införskaffade underhållningen finns det en klar möjlighet till att åtminstone ett par sidor kan bläddras sittandes på en stol bredvid.



En lyckans dag

Till sist har även vi sällat oss till skaran med en blå hoppanordning i villaträdgården. En lyckans dag för barnen, som aldrig ville sluta hoppa ikväll.




Murarbete, del två

Murbygget går sakta men säkert framåt. Bottenraden med sten är nu nästan helt lagd, och det mesta av arbetet ligger ju däri. Förarbetet är, som vanligt, a och o för att resten av bygget ska bli bra. Så det får ta den viktiga tid det tar. Mr. b jobbar hårt varje kväll efter att barnen lagt sig. Min del av murarbetet går knappt att räkna, utan består mest av assistans vid mätning med slangvattenpass samt bollplank vid konstruktionsfunderingar. Utöver det försöker jag leta efter passande belysning till muren. Inte helt lätt, och det krävs nog en del klämma&känna för att hitta rätt.

För en kort stund sedan såg det ut så här. Har vi tur så börjar det inte regna, så att murbygget kan fortskrida en liten stund till. Har vi tur så börjar det regna, så att maken kan få sig en paus i byggandet.



RSS 2.0