Mrs. b & co

Födelsedagar

Vår lilla älskade storebror har fyllt hela 4 år! Hipp hipp hurraa!
Och sedan har undertecknad också blivit ett år äldre. Hipp hipp hurraa!
Tack alla som firat med oss!Rutor i stora lass

Mormorsrutorna är nu färdigvirkade och alla trådar fästa - yes! Drygt tvåhundra rutor blev det till slut, och nu ska dessa sys ihop till en filt. Det finns med andra ord gott hopp om att lillasysters present hinner bli färdig till 2-årsdagen i april.Ett mönster (eller två)

Jag ser ett mönster. Jag har fastnat för Mairos svartvita mönster. Tygtavlan har några år på nacken, och tillverkades till vårt förra boende. Men den har fått en fin plats här i huset där den verkar trivas bra. Och nu har ytterligare ett svartvitt Mairo mönster fått flytta in. Efter mycket övervägande blev det till slut ett inköp. Jag tror dessa två kompisar kommer att trivas mycket bra ihop! (Ja, kudden får förstås bo i soffan. Och ni som efterfrågat lite bilder på vardagsrummet får vänta lite till - det kommer så småningom.)Candlelight dinner

Fast jag vete sjutton om korv och makaroner för sjuttioelfte gången smakar godare ens med tända ljus. Men middagen, vilken den än är, blir definitivt mysigare med lite levande ljus. En trevlig vana som vi blivit duktiga på. Och skulle vi råka glömma, så blir vi genast påminda. Apropå rutiner så är det ibland så uppenbart vilka rutinmänniskor dom minsta är. Här hemma brukar det ibland delas ut gurkskivor före maten. Är det min tur att göra det, är det helt ok att få gurkbiten utdelad direkt i handen. Men är det maken som står för utdelningen är rutinen så att lillasyster måste lyftas upp så att hon själv får plocka gurkskivan från skärbrädan. Att få gurkan i handen från pappa går absolut inte för sig, och då blir lillasyster surare än surast och bokstavligen går och ställer sig i ett hörn.

Tillbaka till bordet. Ett par gula piggeliner har tillkommit sedan ett impulsköp i söndags. Nedsatta med 70% eftersom den lokala Zone Denmark butiken skulle upphöra senare samma dag. Ett uppiggande bidrag till våra vardagars "candlelight dinner".
Utmaning & sommarlängtan

Jag har blivit utmanad av dahlarna.

Regler för utmaningen:

*Gå in i mappen "mina bilder"
*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.
Här ser ni barnens farmor in (golf-)action. US Open nästa! Bilden är tagen av barnens farfar.

När jag bläddrade runt bland bilderna fick jag även en akut sommarlängtan. Så på köpet slänger jag upp en "Sommaren 2008".


Vinst

Blogg-turen har återigen varit på min sida! Frida med den nystartade bloggen Raka linjer har lottat ut ett par jättefina salladsbestick från Normann Copenhagen. Så nu kan jag byta ut mina 15 år gamla salladsbestick mot ett par nya fräscha! Tusen tack!
Mrs. b testar: Mademoiselle

Nu börjar det väl ändå bli dags att säga adjö till julkuddarna i soffan. In med något nytt & fräscht. Hade jag haft gamla fina kuddar att ersätta med hade bytet nog skett tidigare. Men jag och kuddar har länge haft ett komplicerat förhållande. Vi har inte riktigt kommit överens, och jag har därmed haft ett långt kuddstopp (nåja, förutom julkuddarna då - men dom är ju framme så kort tid ändå. Eller borde vara. I vilket fall....) Ingen ny kudde över tröskeln förrän jag känner mig fullt redo.

Mademoiselle har jag spanat in sedan en längre tid. Och nu tror jag att tanken mognat fram till ett rungande Ja - henne ska jag (nog) ha! I verkligheten tror jag fröken kommer att hamna i den andra soffan, med fönster som bakgrund istället för vår kära Woods.

Men för säkerhets skull var jag tvungen att göra ett test. Med andra ord: Mrs. b testar Mademoiselle.Utmärkelse

Tack snälla Linda, som har bloggen Farmors lilla madahjärta, för utmärkelsen!
"Lista också 5 saker du inte kan leva utan och skicka sedan vidare till några du tycker är värda en utmärkelse"

Fem saker jag inte kan vara utan:
Min man, mina barn, min familj, kärlek, kamera/dator/mobil.

Jag skickar vidare utmärkelsen till alla som läser idag!

VAB-druvor

En febersjuk son är inte sugen på särskilt mycket i matväg. Men vindruvor går hem idag.Söndagslyx

Det finns inget bättre än att komma in från kylan utomhus och ta en värmande bastu. Att sitta inne i hettan och känna svetten långsamt sippra fram. Bastun här hemma var länge sparsamt använd, men sedan jul har bastubadandet blivit en lyx som vi kommit att unna oss varje helg. Och det är ju minimum med finska mått mätt.

Idag blev tyvärr ingen bastudag då storebror har feber. Så det får vi ta igen en annan dag.RSS 2.0