Mrs. b & co

Söndagsbilden: vecka 8

Söndagsbilden denna veckan får återigen bli veckans tulpaner. Denna gång får de agera "pausblomma" - vi har haft lite att stå i, därav tystnaden här på bloggen.
Söndagens bild till Fabriken.

Digital overlay: Ali Edwards / Designer Digitals


Söndagsbilden: vecka 7

Blommor inne, blommor ute.

Jag fortsätter att tycka mycket om tulpaner. Kvaliten på buketterna varierar - en del håller längre än andra. Veckans Valentinröda tulpaner har klarat sig fint.


Och vinterns vackraste ute måste väl ändå vara kärleksört. Snart snart är det dags att klippa bort det döda, och ge plats för det nya som ska växa. Jag längtar!

Söndagens bild till Fabriken.


Trötta

Storebror har feber. Det blir en del vakentid på nätterna. Så vi drar ner kuddar till nedervåningen för lite vila även på dan.Tisdagstema: tallrikar

Vi tar väl en titt in i skåpet då. För i.o.m. vitrinskåpet fick vi äntligen lite vettigare förvaringsplats för vårt finporslin. Fabriken kör tallrikar som tisdagstema, och jag kan konstatera att vi även här faller in under det svartvita konceptet. Eller vita för att vara mer korrekt. Till lite finare tillställningar använder vi porslinet vi fick i bröllopspresent – Rörstrands Corona. Jag tycker mycket om platinakanten på tallrikarna, det ger en liten elegant touch över det hela. Och de prickiga muggarna, som hör till samma serie, blir liksom pricken över i. Annat kan man säga om vårt vardagsporslin. Till vardags använder vi Ikeas helvita mattallrikar. Blandat med djupa och assietter från en annan urgammal Ikea-serie. En som numera krackelerar i glasyren. Så det är egentligen hög tid att uppgradera till något annat. Jag skulle vilja ha ett lite roligare vardagsporslin. Något i färg eller mönster som piggar upp en ”korv-och-makaroner”-måltid. Vilken tur att Fabriken har tallrikar som tema, då kan jag ju spana igenom alla bidrag för att få lite inspiration!
Söndagsbilden: vecka 6

Söndagens bild till Fabriken. Fin och solig söndag till er alla!

De fina keramikhjärtan fick vi i förlovningspresent för länge sedan.


En tavla

Det hann inte riktigt färdigt till Fabrikens tisdagstema. Men strax därefter kom tavlan upp på väggen. Det är första gången vi har provat på skoltavelfärg och magnetfärg. Jag har haft tanken om en liten tavla att kunna skriva upp veckans meny på ett tag men inte riktigt hittat formatet och platsen. Tills nu, när den klockrena platsen uppenbarade sig. En stor avlång tavla, bredvid tavellisterna i köket. Såklart! Och när så idén väl var ett faktum var det bara att köra på, dvs. skicka iväg maken till brädgården och färgaffären. Vi skulle ändå ha lite andra saker uppsågade i MDF, så att påbörja detta tavel-projekt skyndade egentligen på det andra som vi skulle ha gjort för länge sen. Men att magnetfärg skulle vara så dyrt, det visste jag inte. Vilken tur att det var halva priset på den - annars hade det fått bero.

Så vad tycker jag nu när tavlan är på plats? Första intrycket var ”oj så svart det är”. (Vad jag nu hade förväntat mig av en stor svart skoltavelfärgstavla.) Andra intrycket var att det här med att skriva med en krita inte är det behagligaste, utan närapå ger mig kalla kårar. (Vad jag nu hade förväntat mig av en skoltavelfärgstavla som ska skrivas på med just krita). Ok för att skriva en gång, men jag hade ju tänkt skriva upp veckomenyn en gång i veckan. Nåja, jag får helt enkelt testa ett tag innan jag  utvärderar om det hela var en bra eller dålig idé. Om barnen får välja får tavlan såklart stanna.
Och menyn vi hade i början på veckan? Ja, den bjuder jag på. Det är bara att erkänna att vi är djupt fast i barnmatsträsket.


Tisdagstema: hand made by me

Jo, lite DIY:are är vi nog allt här hemma. Eller rättare sagt ganska mycket. För börjar jag se mig omkring så finns det en hel del saker som vi själva har gjort. (Vi=Mr.b och jag).

Ett trädgårdsbord, en adventskalender, en docksäng, en broderad t-shirt, en mormorsrutefilt, en betongbänk, en bokhylla, ett armband, en duk, en och annan virkad kudde, en julbonad, en tv-bänk, en virkad mössa, en virkad stolsdyna. För att nämna några saker. Nu för tiden försöker jag tänka efter lite innan vi DIY:ar. Det går ganska bra, ibland. Vissa idéer får bero. Andra idéer ska förverkligas på fem röda. Som häromdagen – jag fick en tanke om något som jag egentligen tänkt många gånger fast tidigare liksom inte hittat det passande formatet för. Men nu gjorde jag alltså det, och från idé-presentation tills maken satt i bilen på väg till brädgården och färghandeln tog det max en halvtimme. Denna gång blev det inget avancerat, men färgen håller fortfarande på och torkar så jag får visa resultatet en annan dag.

Tills dess får jag visa ett par av ovan nämnda favoriter i repris.

Mitt bidrag till Fabrikens tisdagstema.

Söndagsbilden: vecka 5

Man tager vad man haver. I bildväg alltså. Idag hittade jag en bild på gårdagens fläta. En inbyggd sådan. Jag kan konstatera att inbyggda varianter har jag inte riktigt lärt mig än. Jag behöver nog googla fram en instruktion och öva lite till.

Fin söndag till er alla!
Söndagens bild till Fabriken.


Sol och regn

Idag har det regnat. Detsamma igår. Men i söndags, då sken solen minsann. Sådär skönt så att man kunde sätta sig ner på en stol och känna att det hela är på väg åt ljusare tider. Fast jag tänker inte börja orda om vår ännu, inte när vi precis gått in i februari. Och jag har nog inte riktigt börjat längta ännu heller. Men snart så.RSS 2.0