Mrs. b & co

Mera myror

Jag hade glömt bort hur mycket jag tyckte om myrorna. Rullarna har ju legat hemma  ett bra tag nu, men det är inte förrän nu när tapeten kom upp på väggen som jag blev påmind. Äntligen en vägg full med svarta, och ett par enstaka röda, myror! Tapetseringen gick bra. Vi har ju gjort det ett par gånger nu, men en ny erfarenhet att lägga till på listan är tapetsering runt hörn. Det gick det med. Till förra tapetseringen lånade vi en tapetborste. Och till denna blev det ett inköp av en egen. Och jag måste säga att vi helt klart föredrar borste över ”spatel”-varianten. Ett fel jag misstänker vi gjort vid tidigare tapetseringar är att ha pressat ut för mycket av vägglimmet. Med borste kändes det lättare att inte pressa för hårt över tapeten.Nu när tapeten sitter där den ska funderar jag vidare på tavlor. Det finns hur mycket fint som helst att välja på, och jag har än så länge fastnat för dessa två: Svenska Alfabetet av duon Edholm/Ullenius och Fågelträd av Ingela P Arrhenius. Mycket och klara färger i härliga mönster, det kan inte bli bättre!

Dock blev beslutsångesten för stor, så jag var helt enkelt tvungen att inhandla bägge. Det kommer bli ett svårt val, men nu när jag sett de i verkligheten har jag en liten idé om vilken som ska få hänga i lillsysters rum. Den andra får därefter hänga på annat håll.
Bloggvinster & award

Bloggturen var på min sida inte bara en, utan två gånger precis före jul! Sandra med bloggen Inspirera Mera hade en tävling i samarbete med Ergorapido, där vinsten var en jättefin sladdlös Ergorapido dammsugare. Tusen tack! Vinsten är så fin och praktisk. Dammsugaren är suverän att plocka fram och används flitigt här hemma, speciellt efter måltider då en del av maten fortfarande har en tendens att landa på golvet.Dagen före julafton hade jag återigen tur, denna gång i fina julkalendern hos Camilla med bloggen ”En mammas dagbok”. I potten låg en jättefin solskyddsdräkt för barn från Zunblock (från BabyProffsen i Kungsbacka och GBAB). Tack så jättemycket! Det är nästan så man redan längtar till sol & bad, trots att det känns långt borta när det fortfarande är helvitt ute.
Inte nog med det, jag har även fått en fin utmärkelse från snälla Tidsmästarinnan. Tack snälla goa du! Om det är någon som är kreativ, så är det Tidsmästarinnan själv - titta bara på denna fina istavla hon fixat till sin trädgård!


Alla Hjärtan

Hoppas ni alla får en fin Alla Hjärtans Dag!V som i VAB

Det är lite mycket nu. Med VAB, jobb, och övertid om vartannat så är det knappt jag har koll på vilken veckodag det är. Men nu är vi on track igen, för denna gången. Och det ska bli så skönt med en, peppar peppar, frisk helg för en gångs skull! Det jag lyckas bidra med bloggmässigt får bli ett gäng vardagsbilder. Men jag lovar att återkomma med lite mer myror och bloggvinster.

Trevlig helg!

Vi har provat på det mesta vad gäller aktiviteter inomhus i en sjukstuga. Som att blåsa upp lite ballonger.Och att måla med vattenfärger.Aktivitet nummer ett just nu är att bygga med lego. Om och om igen.


När övriga pyjamaser ligger i tvättkorgen funkar tomtedräkten lika bra.


Självfallet måste veckans tulpanbukett få vara med på bild. Det är något speciellt med blommor. Det är liksom svårt att låta bli att fotografera dom. Trots att man tagit samma kort om och om igen, på tidigare exemplar.Så här glad blir man av att efter en vecka slippa husets fyra väggar och få tillbringa en hel dag på dagis.


Sven

En liten Sven har flyttat in. Finaste kakfatet från Crème de la Crème anlände häromdagen med posten, tack Ida! Idag har varit en VAB-dag och vad passar väl bättre än att ha lite bakning på schemat. Med 1 ägg och 75g. smör i kylen scannade jag receptböckerna efter något gott. Det räckte inte så långt, men det räckte lagom till ett litet lass havreflarn.RSS 2.0