Mrs. b & co

Jag vann dubbelt upp!

Idag har turen verkligen varit på min sida! I inboxen i morse väntade inte bara en, utan TVÅ stycken vinster i tävlingar! Tjohoo! Helt otroligt! Sanslöst!

Första vinsten jag läste om var från Dahlarna - ett presentkort på 300 kr hos House of Lola som gör coola kläder för fräna kids! Och har ni inte kikat in hos Dahlarna ännu så måste ni absolut ta en titt på hennes otroliga tårtdekorationer!

Jag hade definitivt inte hunnit smälta detta när jag läste om den andra vinsten från LivingLikeLinda - ett underbart spa-set med handduk, badlakan och turban från Lollopard! Hos Lollopard finns utöver spa-setet även häftiga och unika barn- och vuxenkläder i många olika mönster, och jag noterade precis att dom just nu erbjuder fri frakt vid beställning från webshoppen!
LivingLikeLindas blogg hoppas jag ni inte har missat - där finns så mycket inspirerande och rolig läsning!

(Efter denna start på dagen var jag bara tvungen att köpa en triss för att se hur långt det hela kunde gå, men nej, där tog det stopp...)Kollage gjorda av  LivingLikeLinda och Dahlarna

Corona i mitt skåp

Det blev ytterligare ett besök på Fabriksbutiken förra veckan, nu med målet att inhandla muggarna jag väntat på. Direkt från lastpallen fick jag äntligen tag på en kartong med våra efterlängtade Corona-muggar från Rörstrand (formgivna av Jonas Bohlin). Vi har tidigare fått Corona-servisen i bröllopspresent och avvaktade då med inköp av muggar då vi inte riktigt visste vilka vi ville ha. Och tur var väl det med tanke på att denna nya mugg med sitt kaxiga öra och snygga platinaprickar har kommit till sedan dess.

Dessa muggar är också en bröllopspresent - tack mamma och syster!I will do one thing today

Ramlade över en bild på dessa tänkvärda post-it lappar från Pretty Bitter. Dessa skulle vara perfekta för den lilla latmasken i mig som allt som oftast skjuter upp små enkla saker onödigt länge, såsom att sy fast en knapp som ramlat av jackan eller att torka bort en irriterande smutsfläck på dörrkarmen. Alternativt skulle jag kunna använda lapparna i stressiga tider som en påminnelse om att ta det lugnt och fokusera på en sak i taget.

Nu har jag inga sådana post-it på skrivbordet idag, men det behöver inte hindra mig från att fylla i en virtuell lapp för dagens "thing to do". En sak som jag haft på näthinnan ett bra tag, men som jag av någon anledning inte åtgärdat, är dammsugarmunstycket som legat på TVn sen förrförra gången vi dammsög. Det får bli dagens enkla sak att utföra. Det är nog lika bra att jag går och städar undan den med en gång så att det blir gjort.
Bild: www.prettybitter.com

Jul by Mannerstål

Med två månader kvar till jul börjar jag gärna så smått med julrelaterade inköp. För några dagar sedan gjorde jag ett besök på Fabriksbutiken och blev väldigt glad över att hitta kakburkarna som jag letat efter. "Jul by Mannerstål" är ett kit med tre underbara plåtburkar från Boda Nova formgivna av Karin Mannerstål. Ännu gladare blev jag när jag såg priset - 99kr för alla tre! Nu återstår bara pepparkaksbakning så att burkarna kan fyllas med gott, men det får nog vänta ett litet tag till.

Trevlig helg!Slapparkväll

Ikväll blir det slapparkväll i soffan med senaste numret av min favorittidning! Då vi bara har skogs-TV för närvarande så går jag miste om kvällens Roomservice, vilket förstås är lite trist. Jag får nog snart ge efter för Mr. B's påtryckningar om att återuppta Boxer-abonnemanget.

Resten av veckan ska jag försöka komma igång med ett nytt roligt projekt som kräver lite fokus. Nåja, inte särskilt mycket, men tillräckligt så att jag nog får minska på närvaron här. Men jag är snart tillbaka! Ho hoo

Efter helgen trevligheter är vi nu tillbaka i vardagen. En liten uggla har också flyttat in - lillasyster fick den i present ifrån farmor & farfar. Riktigt söt tycker även mamma.

Dom tidigare höstplanerna med inredning av lillasysters rum har hamnat lite på efterkälken. Det är ju så mycket annat som ska hinnas med nu på höstkanten, och prio-listan blir ständigt omgjord. Men tapeten är i alla fall inhandlad, så det finns fortfarande en chans att det blir tapetsering före jul.Ciocolato al Sale Dolce di Cervia e liquerizia

Choklad- och vinprovningen på Tjolöholms Slott blev en riktigt trevlig upplevelse! Med mätta magar lämnade vi slottet efter tre timmar av ren njutning. Kvällens fokus var italiensk choklad och vi fick även prova chokladen till passande viner. Något motsägelsefullt fick vi lära oss att choklad och rödvin inte är någon jättebra kombination. Med lite sötare viner brukar dock både chokladen och vinet komma mer till sin rätta.

Gårdagkvällens största behållning blev utan tvekan smaken av L'artigiano mjölkchoklad 38% med havssalt och lakritssmak. Kontrasten mellan sälta och sötma gjorde denna chokladbit till en ny favorit att njuta av vid speciella tillfällen. Rekommenderas varmt om ni är sugna på att testa på något nytt i chokladväg!Choklad & vin

Ikväll ska Mr & Mrs. B få njuta av en choklad- och vinprovning i äkta slottsmiljö! Jippiii!

Trevlig helg!
Bilder: www.chokladprovning.net
www.tjoloholm.se

10 veckor

Nu är det 10 veckor kvar till jul! Ni som inte vill höra talas om jul så här dags får sluta läsa nu.

Jag tillhör dom som inte har något emot att kika på julprylar redan nu. Höstmånaderna fram till december går så snabbt och rätt vad det är ska man ha hunnit med både det ena och det andra. Så jag ser gärna på julinspiration redan nu, för att ha en chans att hinna med några eventuella inköp.

Rörstrands glöggmuggar har nyligen kompletterats med fina russin- och mandelskålar med stjärndekor. Söta, tycker jag!
Bild: www.rorstrand.se

Bokstäver & glitter

Inredning med bokstäver har blivit väldigt populärt. Själv har jag ännu inga bokstäver här hemma, men med lite tur så kanske jag vinner tävlingen hos Villa Hemmet!
Jag har även fått lite glitter i form av en utmärkelse från Proforma. Tack så jättemycket! Jag skickar gärna tillbaka lite glitter även till dig! En sak som Proforma och jag har gemensamt är betong.... vi gillar betong, mycket! Vill du ha inspirationsbilder och tips på betongsaker att gjuta så har Proforma en hel Betong-kategori i sin blogg. Inte illa!Sommar och höst

Äntligen har lite höstblommor fått göra entré vid entrén. Gårdagen bjöd på perfekt planteringsväder och dom vissna sommarblommorna fick till slut hamna i sopsäcken. Men en del sommarblommor vägrar ge sig - våra solrosplantor som vi fick av grannen i augusti har nyligen börjat blomma. Bättre sent än aldrig!Mrs. b testar: A-Z postern

Nu blir det premiär för en ny kategori: Mrs. b testar!

Alla affärer har inte lika generösa regler som Ikea vad gäller öppet-köp och öppnande av förpackningar, och många gånger vill i alla fall jag testa en sak innan jag bestämmer mig för den. Då är det ypperligt att kunna prova saker på låtsas - eller "Mera cut n' paste till folket" som Pethra uttryckte det så bra. Jag har redan testat VIPP tvålpumpen här, och den skulle mer än gärna få flytta in i badrummet.

A-Z postern är fin, men... är den inte lite liten? Jag hade föreställt mig den aningen större, så tur var väl det att jag valde att testa den här så att jag tog mig tid att räkna om tumstorleken till centimetrar. Då får jag helt enkelt fundera på om den skulle passa på någon annan vägg här hemma.
Obs. fotomontage med Mrs. b's hall + "A-Z nero" bild från blueartstudio.blogspot.com

Ikea-hysteri

Vi har tillbringat eftermiddagen på Ikea tillsammans med halva Göteborg. Det tillsammans med två viljestarka "om-jag-ej-får-som-jag-vill-så-skriker-jag-så-högt-jag-bara-kan" barn kan göra vem som helst alldeles mör, och numera klassas Ikea-besöken inte som några nöjesbesök för oss föräldrar i alla fall.

Till och med inköpen slutade ovanligt magert. Batterier, värmeljus, en rulle julpapper, och en lampfot får i alla fall inte mig att hoppa särskilt högt av (inrednings-)glädje. Men lillasyster fick i och med lampfoten en lampa till sitt rum, så det var ju bra.

Tack alla för era snälla krya-på-dig önskningar till storebror!!!Lilla hjärtat

En avslutad, en pågående, och en påbörjad penicillinkur. Familjens pencillinkurer har gått från noll till tre inom loppet av två veckor. Storebror har idag fått provsvaren från blodprovet han så modigt tog förra veckan, och det visade Borrelia. Vår lilla älskling, lilla hjärtat, har förmodligen haft det sen förra sommaren. Men lyckligtvis utan allvarligare symptom.

Armbandet på bilden har inget med saken att göra mer än att det har ett jättefint litet hjärta. Underbart armband designat av designmadde. Finns hos SIGNERAT.se.Bild: www.signerat.se (foto: Madelene Edlund)

Juleljus?

Jag vill nog sålla dagens inköp till, för min del, årets första julrelaterade inköp. I år har jag bestämt mig för att åtminstone försöka fixa en stor del av det som ska inhandlas och grejas med inför julen i god tid, så att jag slipper stå där dan innan julafton med svett i pannan och grus i ögonen. Mysbelysning i juletider kan man aldrig få för mycket av, så därför slog jag till på denna dekorationskvist med belysning från Clas Ohlson för hundralappen.Äntligen betong, del fyra

Nu är det dags för avslöjandet - betongalstret blev en sittbänk tillika skoställ! Ett par av er var inne på bänk i någon form, men ingen nämnde något om skor i sammanhanget så hård domare som jag är kan jag inte kora någon vinnare i gissningstävlingen.

Bänken är i nuläget slipad men ännu inte såpad. Något jag bävar lite för då det innebär att ca 60kg betongklump återigen måste bäras ut. Den må se liten ut, men skenet bedrar - jag fick ta i både en och två gånger när Mr. B och jag bar in den i hallen.

I och med detta har startskottet gått för projekt "hallinredning". Ledord jag hoppas kunna följa är funktionellt, snyggt och med färgklickar. Vi får väl se hur bra det går, men det finns åtminstone potential!

Bänken är inte fullt så skev som den ser ut som på nedersta bilden - detta beror mest på att undertecknad hade lite svårt att klämma in sig mellan kameran och väggen.Passion

Vi har haft besök i helgen vilket resulterade i ytterligare en kort bloggpaus. Men nu befinner sig gästerna på tåget, barnen är nattade, och Mrs. b sitter återigen framför datorn. Ordningen är återställd.

Idag firade vi min kära mor med en smarrig passionsfruktsmoussetårta. Tyvärr inget jag kan ta åt mig äran för, men vid tidsbrist är köpetårta från Ica Kvantum inte alls fel.

Nu ska jag återgå till min backlog som konstigt nog bara har växt.
Backlog

Det blev visst en ofrivillig kort bloggpaus. Men nu börjar jag sakta men säkert känna mig fit for fight igen tack vare påbörjad penicillinkur igår . Men oj vilken backlog som byggts upp av saker som nu behöver tas itu med. En del roliga saker finns förstås i högen, t.ex. att plöja igenom alla inlägg som bloggkoll så snällt har samlat ihop till mig.

Jag får nog skriva nya listor på allt som behöver göras. Därefter gäller det att organiserat beta av sak efter sak. Och med det sagt är det nog lika bra att jag börjar nu med detsamma.

Bild: www.ahlens.com

RSS 2.0