Mrs. b & co

Blåbärsskogen

Regnet lättade lite nu på kvällen så vi kunde promenera bort till lilla blåbärsskogen. Två små korgar är ungefär så länge som tålamodet räcker för små plockande fingrar. Men det är inte illa det. Nu måste vi bara välja i vilken form de blå godsakerna ska stoppas i munnen.Sol

Solen kämpar sig fortsatt genom molnen. Vi läser prognoser varje dag för att hålla koll på hur det ser ut framöver. Ena dan ser det ut som det ska regna i en vecka, andra dan att det kanske blir uppehåll trots allt. Vi får se helt enkelt. Efter hemkomsten från Gotland har vi mest kört slappt sommarliv på altanen. Blandat med lite friggebodsbygge (tänk att det är så svårt att få det sista färdigställt). Nu ska vi cykla bort till golfbanan och "veva" lite golfbollar hela familjen. Fast maken får nog hålla sig ifrån klubborna efter morgonens "spika-på-tummen-med-blodvite" incident.

Grannens fina solros blommar för fullt. Våra är ännu inte i närheten, men de kommer nog.Malplacé

Vissa saker blir inte helt rätt från början. I vårt arbetsrum var det två garderober inritade på ritningen från start. Självfallet ska vi väl ha garderober. Eller rättare sagt, jag har nog inte vad jag minns ens reflekterat över möjligheten att välja bort. Så garderoberna har stått där de stått. Malplacerade i rummet, dock med möjligheten att förvara saker i. Fram till igår. En regnig dag, ett par veckor in på semestern innebär att energinivåerna är påfyllda och projektlustan stor. Igår bars garderoberna ut. "Det är lättare att fundera på vad vi ska ha istället om garderoberna är borta" räckte som argument. Sen att vi vill måla tre väggar av fyra innan vi faktiskt kan realisera något ytterligare blundar vi för just nu.


Djungel

Borta bra men hemma bäst! Det är alltid skönt att komma hem efter bortavistelse. Nu har jag inte direkt längtat hem under våra två veckor, men när dagen kommer och det vankas hemfärd är man trots allt mer än redo. När bilen rullade upp för uppfarten efter den långa bilresan var trädgården det första vi såg. Jösses, vilken djungel! Vad saker har växt, och då främst gräset. I just detta nu får gräsklipparen jobba tungt även på det högsta läget.
Och vår ”lilla” ligusterhäck (vi kallar den för lilla häcken då vi planterade mindre plantor på just den kortsidan och större plantor på långsidan) är inte så liten längre. Jag vet inte om det var den stränga vintern, eller att vi planterade den förra året, men under våren hade häcken knappt tagit sig alls. Men det verkar den ta igen med råge nu. Vi ligger lite efter med klippning, och har efter inrådan från en plantskola bestämt att hoppa över beskärningen i år (eftersom det är så sent) och låta ”utväxten” växa till sig för en bra klippning tidigt nästa vår istället. Det verkar vara så olika vem man frågar om skötselråd, men nu litar vi på detta rådet denna gången.

I krukorna verkar det också växa så det knakar. Jag har inte brytt mig så mycket om sommarblommor i år, utan det som handlades på sena vårkanten har fått vara kvar i krukorna. Och det är inte förrän nu det blommar ordentligt, nedan Stjärnöga.

Och under tiden vi varit borta har våra klotlökar äntligen börjat blomma! Jag var lite orolig ett tag att det inte skulle bli nåt. Men jag tror att vi helt enkelt har den sortens allium som ska blomma på sommaren istället för på våren.

Mera djungelgräs...


En omöjlig önskan om te

Idag är sista dagen på vår vistelse på härliga Gotland, och vad passar bättre än en regnig sista dag som ändå behöver ägnas åt boendestädning. Det kommer säkerligen ett par relaterade inlägg framöver när vi åter är hemmavid. Utöver städning brukar regniga dagar för min egen del leda till att det börjar rycka i projektnerven. Det finns tusen och åter tusen saker att ta tag i hemma, men vi har medvetet försökt bromsa på fixandet i år för att försöka priortera det mest viktiga.

Utöver projekttankar så brukar regniga dagar betyda lite mer tid framför datorn. Idag har jag återigen surfat in på Keep Calm Gallery i förhoppning om att mitt önsketryck återkommit i den ljust blågröna färgen. Men icke. Det är så typiskt mig. De gånger jag väntar med inköp av något jag vill ha, så är det försent. Te-drickare som jag är gillade jag trycket första gången jag såg den för något år sedan. Kaffe är inte min gebit sen den dagen på dagis när jag lyckades övertala fröknarna om en kopp svart kaffe... Men tillbaka till "Tea Revives You" - när den fanns i färgen "Sage" tänkte jag att den ska jag minsann köpa någon dag, bara jag vet exakt var den ska hänga. Och när sedan funderingarna hade landat och jag glatt var redo för ett inköp så var trycket borta! Istället finns den nu i en olivgrön färg. Och därmed får jag nog fundera lite till. Färger är svårt när man inte sett i verkligheten. Det är möjligt att denna skulle kunna passa in den med, vi får helt enkelt se när jag grubblat färdigt.
Bilder: Keep Calm Gallery


På stranden

27 i luften, 27 i havet, och ensamma på den långa sandstranden. Livet blir nog inte bättre än så här just nu.


Det finaste...

... vi har sätter vi på bordet!

Nu blir det en kort bloggpaus för min del då jag har annat att stå i. Ha det gott i solen så länge!


Se vardagen: sommarbrun

Nja, det är väl egentligen inga bruna ben vi talar om. Utan mer en nyans åt det somriga hållet istället för det likbleka. Ja, det blev ett inköp av brun färg på tub till slut. Senast jag testade BUS var förmodligen i början på 90-talet. Det jag minns från den tiden var klassiskt brun-utan-sol-orangea ben à la much is more. Produkterna har helt klart utvecklats sedan dess. Jag blev rekommenderad Lancômes Flash Bronzer. Jag följde noga instruktionerna för bästa resultat, och dagen innan applicering använde jag en gammal olivoljesaltscrub jag hittade i badrumslådan, följt av fuktgivande lotion. Och dagen efter tog jag lite lotion igen innan jag använde den något färgade gelen. Appliceringen gick enkelt och benen torkade snabbt. Doften var god, dock övergick den ett par timmar senare i den karakteristiska brun-utan-sol lukten. Men så här första gången på många år så är jag klart nöjd. En lätt dos sommarfärg utan att det ser konstigt ut. Precis vad jag ville ha!

Tjolöholms Slott

I eftermiddag styrde vi kosan mot Tjolöholms Slott. En liten utflykt för en promenad i slottsträdgården. Slottet ligger vackert beläget alldeles invid havet, och det finns till och med en liten badstrand precis nedanför slottet. Vi badade dock inte idag, utan avnjöt en god fika inne i Storstugan istället. Förra gång vi besökte slottet var för en god choklad- och vinprovning. En mycket trevlig kväll som jag gärna skulle göra om.En till sommarklänning

Klart lilltjejen också ska ha en ny sommarklänning! Denna snarlika variant på mammas rutor inhandlades på dagens shoppingrunda. När värmen väl slår till så känns det varje år som att garderoberna gapar tomma. Inte det roligaste att shoppa när det är som finast väder, men vi har även hunnit med årets första tur till havet efter shoppingrundan. Nu har semestern börjat!Out of office

Jaaa! Nu är det officiellt semester! Jag känner mig ytterst välförtjänt av en, och jag tror kroppen & knoppen definitvt är i behov av en. Vi har firat med lite rosa bubbel med jordgubbar. Egentligen var skumpan tänkt som firande av bröllopsdag, men annat kom emellan då och den har legat på kylning sedan dess.Och självfallet blev det grillat till middag. Uppenbarligen var vi inte de enda hungriga - för en stund sedan hörde jag det klirra där ute, och en fiskmås flög iväg med den sista biten fläskfilé...Dagen till ära har jag dessutom en ny fräsch sommarklänning från KappAhl! Brännan lämnar dessvärre allt att önska, och jag funderar seriöst att på ålderns höst investera i lite BUS för benen. Prisvärda BUS-tips tas tacksamt emot!

Trevlig helg!RSS 2.0