Mrs. b & co

Gudrun Sjödén hemma

Gudrun Sjödéns hemmakollektion för hösten 2008 har premiär i veckan i hennes webbshop. Är ni ute efter något färgglatt och mönstrat till hemmet så finns det en massa att titta på i Gudruns färgsprakande värld. Mina favoriter efter en titt i sortimentet får bli kökshandduken och kuddfodralet nedan - riktiga färgklickar i snygga färgställningar!




Bild: www.gudrunsjoden.com

Dasslektyr

En ny pryl har landat inne på toaletten utan min vetskap. Jaha ja, det var visst Mr. b som "inrett" med Clas Ohlsons senaste katalog. Missförstå mig inte - jag har absolut inget emot Clas Ohlson! Tvärtom, det mesta som behövs för diverse pyssel och fix går att inhandla där. Men det är nog maken som har mest behållning av ett besök i varuhuset. Det jag ändå noterade med årets katalog var att framsidan var väldigt fräsch med bara vita prylar. Försöker dom månne locka en ny kundkrets?



Flitens lampa...

... lyser ute i höstmörkret. Inhandlad på rea, enkom för stenprojeket. Fast jag är övertygad om att den kommer att lysa även över andra framtida projekt.



Något till soffan

Ett nytt soffbord ligger på vår önskelista. Kriterier jag gärna skulle vilja att det nya soffbordet uppfyller är att det är runt, vitt, och gärna har en hylla som man kan gömma tidningar och annat skräp i.

Följande soffbord har jag sneglat på. Alla önskemål är inte uppfyllda som ni kan se, men jag glömde ju faktiskt ett viktigt kriterium - att bordet ska vara snyggt också!



Bilder: Flower från Swedese
Coffe Bean från David design
Rund från Bolia


Men soffbordet med stort S fick jag syn på hos sara vill fara - ett soffbord hon fotat på en bostadsmässa i Vasa. Det ser så enkelt och fint ut med sina pinnstolsliknande ben. Jag har inte en aning om vad det är för soffbord, men skulle gärna vilja veta det. Så om någon som läser detta känner igen bordet så vore jag tacksam för tips!



Bild: sara vill fara

Paperdee

Från Neon Living kommer denna både snygga och praktiska hushållsrullshållare vid namn Paperdee. Perfekt för alla som längtat efter något snyggt att ställa hushållsrullen i på köksbordet.

Själv kommer jag absolut att göra ett besök i min favoritbutik i Kungsbacka så att jag kan känna och klämma lite på denna goding!





Bild: Neon Living

En utmärkelse!

Å, vad glad jag blev över att få en utmärkelse både från Jennys Hus och Tindra som jag! Båda två har väldigt inspirerande bloggar som jag och många med mig läser!




Tack så jättemycket! Ni anar inte vad glad jag blev!

Reglerna säger att jag får nominera det vidare, men jag har alldeles för svårt för att välja ut några av alla fina inspirerande bloggar som jag följer! Jag hoppas istället att jag kan visa det genom att lämna lite avtryck i era bloggar!

Jag vill även passa på att skicka en kram till er utan egen blogg som är så goa och kommenterar hos mig! Det är alltid lika roligt att få läsa ett par ord från er också!

Sovrum: före och efter

Här följer en liten "sneak peek" in i vårt sovrum. Till att börja med får ni en före-bild på hur det såg ut när vi flyttade in. Tapeten som vi hade valt i all hast i byggskedet kändes inte alls rätt.



Sovrum före


Till min stora glädje valde min kära man att tapetsera om väggen som en överraskning på min födelsedag! (Självfallet hade han koll på vilken tapet jag hade suktat efter...) Och genast blev sovrummet som ett helt nytt rum!

Det finns ett gäng fler sovrumsplaner på att-göra listan. T.ex. att sy ett nytt överdrag till sänggaveln. Å andra sidan minns jag fortfarande hur mycket svordomar det första överdraget genererade vid symaskinen, så ett nytt sådant känns inte så brådskande i nuläget.



Sovrum efter

Mitt dagliga bröd...

... bakar jag själv. Pethra efterlyste tidigare tips på nyttigt bröd att baka, nu när hon blivit en lycklig ägare av en Kitchen Aid. Så här följer ett tips på Dansken - ett smarrigt & nyttigt bröd som jag bakar ett par gånger i månaden.




Uppdaterad med en aningen tydligare bild på receptet (hoppas jag)...


Dansken - recept från Riddarbageriets bröd

Strykbräde-makeover

Igår smygstartade piffandet av tvättstugan. Strykbrädan var i stort behov av ett roligare och fräschare överdrag än det gamla sunkiga som suttit där sen urminnes tider. Det billiga tyginköpet på Ikea häromdagen var ämnat för detta lilla projekt. Så det var bara att fram häftpistolen och tjonga i ett gäng häftklammer. Och svårare än så var det inte! Det är alltid roligt när en makeover går snabbt!



Strykbrädan före + tyget "Gudrun"




"Gudrun" på plats!

Blått hår

Såg hos Malin att blått hår visst är inne. Vilken tur att jag också har lite sånt hemma hos oss!



Retromönster i Plaza Interiör

Senaste numret av Plaza Interiör damp ner i min brevlåda idag. Under en snabb genombläddring på promenaden från postlådan till huset fastnade jag genast för miljön i detta kombinerade bad/klädvård/bastu-rum. Tapeten som syns i bilden är enligt texten från INtrade, och i mitt tycke är den alldeles underbar! Jag har bara ett problem - i vilket rum skulle den kunna passa hemma hos oss?




Böcker att önska

Ett par tre böcker som finns på min önskelista just nu:

Betong som hobby
Det underbara, ruffa materialet betong har ju sen ett tag blivit en trend. Här är en perfekt bok för att få inspiration och tips till att sätta igång betongprojektet som jag så länge har planerat!

(Angående mitt betongprojekt så är planen att upprepa detta så många gånger som möjligt till alla i min omgivning så att jag till slut inte har något annat val än att sätta igång med det hela...)

Riddarbageriets bröd
Mitt favoritbröd som jag bakar ett par gånger i månaden finns med i denna bok, som jag dock själv inte äger. Och som det verkar nu så lär jag inte få äga den framöver heller, då den tyvärr inte trycks längre.

Stora boken om inredning
Inredningsböcker kan man aldrig få för många av! Denna bok ser ut att innehålla både inspiration och konkreta råd - precis det jag söker!





Bilder: adlibris.com

Min Hanna Werning

Hanna Werning är en formgivare med många strängar på sin lyra. Hannas design har synts på allt ifrån tapeter till mjölkpaket. Och med så färgglada mönster är vi säkerligen många som har fastnat för produkter designade av henne.

Min Hanna Werning samling får husera i arbetsrummet. Fast den får sällan hänga ifred ifrån små fingrar som jämt och ständigt är där och pillar till mammas förtret.






Presentation...

En liten presentation har smugit sig in i högerkolumnen för er som är nyfikna!



Sten och åter sten

Då sommaren återvände igen i helgen tog vi tag i ytterligare ett utomhusprojekt. Ett ton sten har nu landat hemma hos oss! Ja landat är väl kanske inte helt korrekt beskrivet - maken ska ha all credit för att ha burit 2 ton sten (ja, matematiskt blir det ju två ton: ett ton upp på släpet, och ett ton av släpet).

Vad ska nu detta bli? Ja, det har med hålet i tidigare inslag att göra. Och medan Mrs. b sitter inne och bloggar (någon måste ju göra det också ;-), så sliter maken med förarbetet. Det är ju säkert en timme kvar innan det blir mörkt, och känner jag honom rätt så kommer han inte ge sig förrän dess.



Små grodorna...

Sommaren var visst inte slut än! I helgen har vi njutit av lite sol och sommarvärme, och slappat utomhus. Vår kompis  "bäbisgrodan" visade sig ännu en gång till barnens stora glädje. Själv hoppas jag att han klarade sig även denna omgången gräsklippning... (hua, hemska tanke).



Vipp ohoj!

Frida skrev om Vipp nyligen, och ju mer jag tänker på en Vipp tvålpump desto mer sugen blir jag på en. Inte för att jag har nåt emot vår tvålpump från Ikea, men håll med om att en Vipp ser klart fräsigare ut! Däremot skulle jag nog IRL fega ur vad gäller färgvalet och istället välja en vit eller svart.

Tänk om man kunde göra så här i verkligheten, dvs att bara "cut n' paste" in sina favoriter i inredningen, vad billigt det skulle bli!

Vad skulle ni "klistra" in hemma hos er?




 
Obs. fotomontage med Mrs. b's badrum + Vipp-bild från DryTrend.

Höstplaner


Å, vad jag längtar efter hösten! Nåja, det är väl kanske inte hösten i sig jag längtar efter, utan mer korrekt dom små projekt som jag tänkt påbörja. Ett rum som idag bara är helt vitt är dotterns rum. Det är inget fel i vitt, jag gillar vitt! Men det bästa med vitt tycker jag är att man kan lägga till små färgklickar. Och det är precis det som saknas i dotterns rum.

Jag har ännu ingen plan för vad det är som ska till. Det enda jag vet ganska säkert är att jag vill få in lite Myra-tapet (ni vet, den fina Sandbergs feat. Family Living tapeten med små myror som klättrar på väggarna). Så tips eller bilder på barnrum mottages gärna!



Gräset växer

Ännu ett avslutat projekt! Idag fyllde vi igen dom sista gliporna mellan altanen och gräsmattan med jord, plus sådde det sista gräset. Denna gång har t.o.m. jag hjälpt till i form av ogräsplockerska. Annars är det mest maken som fått dra tunga lass med skottkärran.

På den första snutten som såddes för drygt en vecka sen har nu gräset börjat växa! Det är alltid lika fascinerande. Gräs. Som växer.



För att ni ska förstå varför vi är så fascinerade över lite gräs så slänger jag in en förebild (tagen förra sommaren) och en efterbild från idag. Det är ju bara så underbart med lite gräs!




Vad som ska hamna i "hålet" till vänster återstår att se. Ett separat projekt som behöver påbörjas och (i sinom tid) också avslutas.

Japp. Mer spännande än så blev det inte ikväll! Måste ju ta ner mig (och er) på jorden igen efter Lindas fina beröm.

Oj, tack!

Vilket snällt inlägg LivingLikeLinda har gjort om min blogg. Man tackar och bockar och bugar! Gulp, hur ska jag nu kunna leva upp till dom fina orden?

Och ja, jag får väl fixa till en presentation också så småningom...


En glad Mrs. b som vill ge en bamsekram till Linda, och alla ni andra som har så snälla kommentarer! Kram!

Tävling hos Tindra som jag

Ett fint egengjort halsband går det att tävla om hos Tindra som jag, som firar 1 år som bloggerska! Grattis!
Och jag håller tummarna...

Tapet eller inte tapet

Vår hall finns med på "att göra" listan. Där finns just nu ingenting. Jo, skorna förstås, där dom ligger utspridda på golvet. Men innan hallen ska fyllas med en sittbänk och krokar så funderar jag på tapet. Denna tapetsnutt från Ferm Living fick jag från snälla Anette på Design-bolaget i Kungsbacka. Där har den nu suttit ett tag, fasttejpad på väggen. Kommer det bli den, tro?





För att ni riktigt ska se potentialen så bifogar jag en lite snyggare interiörsbild. Tapeten heter Family tree, och priset ligger på under 500kr rullen.




Bild: Ferm Living/designonline.se

Gardiner utan symaskin

Äntligen har jag avslutat ett projekt! Jag tillhör den sorten människor som gillar att planera och påbörja projekt, men att avsluta det jag påbörjat är inte riktigt alltid min starka sida. Det finns liksom så mycket annat nytt kul att börja tänka på.
Men här har jag då lyckats. Projektet bestod av nya gardiner till kök/vardagsrum. Till sist har jag fått upp den sista gardinen!

Som gardin har jag använt Ikeas billigaste(?) gardin, "Lill" (39kr för 2st.). Därefter har jag för hand sytt på små glidkrokar så att gardinen går att hänga upp i takskenan. Och det bästa av allt - inga sömmar krävs för att förkorta gardinen! Det är bara att ta fram saxen och klippa. Superbt! Och kanske en anledning till att jag lyckades slutföra projektet.



(Det blir bara bild på ett fönster, då mina stackars magsjuka barn låg i soffan och vilade...)

Aboriginsk prickmålning

I Australien köpte jag min favorittavla, en aboriginsk "dot painting". Konsten i centrala Australien är känd för "dot painting" tekniken eller stilen, där man med prickar i olika färger skapar visuella effekter. Tavlan föreställer bland annat Ayers Rock (Uluru) i soluppgång och solnedgång. (Ayers Rock i soluppgången kl. 04.00 är för övrigt en mycket vacker syn. Mer om det någon annan gång). Färgerna i tavlan är så underbart klara och starka, och jag blir glad varje gång jag ser den.

Trots att detta är min favorittavla hade jag länge inte någon bra vägg att hänga den på. Men en snilleblixt senare insåg jag att den skulle passa perfekt i sonens rum!





Stjärntryck

När sonens rum skulle inredas fick jag inspiration från ett avsnitt av inredningsprogrammet "Bygglov". Bland annat sydde Mija Kinning ett par jättefina kuddar, och liknande ville jag såklart ha till myshörnan. Sagt och gjort, jag sprang från ena tygaffären till den andra för att hitta liknande stjärntyg. Hur svårt kunde det vara? Omöjligt, visade sig. Jag hittade inte vitt tyg med röda små stjärnor på någonstans. Och då ringde jag till och med till butiken som Mija hade köpt sitt tyg (eller rättare sagt kökshanddukar) ifrån.

Till slut bestämde jag mig för att trycka dom sabla stjärnorna själv. Resultatet blev helt ok. På avstånd i alla fall. Och därmed får ni se ett par bilder på kuddarna. På avstånd, förstås.


Ögon

Nu är det adjö från chokladfabriken. Ett par sköna dagar har det varit, men nu är det dags att åka hem.

Själv äger jag ingen snygg ögon cacao affisch, men dessa ögon har varit lite kul att se varje morgon genom hotellfönstret.




Tove Adman

Denna underbara betongljusstake formgiven av Tove Adman finns på min önskelista! Första gången jag såg ett par sådana var på ett bröllop på Gotland, där brudparet (min svägerska och man) fick det i bröllopspresent. Betong har ju varit på ropet ett tag, men Tove Admans ljusstake såg dagens ljus redan 1994. Verkligen en jättefin ljusstake - ett par sådana skulle säkerligen passa bra i närheten av mitt kommande betongprojekt.



 

Foto: designonline.se

Hälsningar från chokladfabriken

Skickar en liten hälsning från Malmö där vi befinner oss på en liten kortsemester. Bor gör vi på en chokladfabrik. Nåja, en före detta i alla fall. StayAt Malmö ligger i anrika Mazetti chokladfabrik (ögon-cacaon, ni vet...)

Boendet kan verkligen rekommenderas för en småbarnsfamilj - tvårumslägenhet om ca 40kvm med pentry. Med promenadavstånd till det mesta (nöjespark till barnen, shopping till mamma, och clas ohlsson till pappa).



Tygtavla & nostalgi

Tygtavlor har länge varit en favorit här hemma. Det är verkligen ett snabbt och enkelt sätt att förändra och tillföra färg. Och så finns det ju så otroligt många fina tyger att välja på.

När vi flyttade ifrån vår lägenhet för nästan två år sedan så skulle det piffas och grejas in i det sista (homestyling, ni vet...). Då gjorde jag denna tygtavlan med tyget "Ella" från Mairo. I lägenheten fick den hänga i hallen. Och som tur är så har tavlan verkligen hittat sin plats här i huset! Nu får den pryda en vägg i vårt kombinerade kök/vardagsrum.

Lite nostalgisk blir jag allt också när jag minns tillbaka till vår gamla lägenhet...







Tävling...

... ja, inte hos mig, men väl hos Mamamekko. Där kan man vinna finfina smycken! Om jag skulle vinna skulle jag välja detta halsband.


Ogräs

Idag har vi rensat lite ogräs. Nåja, effektiv rensning var det väl inte tal om, men ett par blommor strök i alla fall med tack vare barnen.



Fönsterfilm

Ni som har byggt eller håller på och bygger nytt hus vet hur mycket det är med alla val som ska göras inför husbeställningen. Det är väldigt roligt men även jobbigt att i princip kunna välja hur varje detalj i huset ska se ut. Åtskilliga timmar läggs ner på att vrida och vända på detaljer och inte förrän efteråt, när huset står färdigt, kan man känna efter om man valde rätt.

Ett val som jag är glad över att vi gjorde var att välja bort råglas-fönster i toa/badrum till förmån för vanliga fönster. Länge satt det pappkartong tejpat i lagom höjd på fönstret - man vill ju inte vara näcken inför grannarna - men till sist lyckades jag få tummen ur och köpa fönsterfilm. Och det valet var inte så svårt nu när det finns så otroligt mycket fina fönsterfilmer.

Till vänster badrumsfönstret med "Pelargon" från Strössel Design, och till höger toa-fönstret med "Träd" från Maria Liv.




  Jag lovar att återkomma med val som inte blev lika lyckade...

Barnmatströja

Efter idogt samlande av streckkoder från Nestlés barnmatsburkar, så kom den så igår - gratiströjan med personligt tryck (från Simply Colors). Inte alls tokig, färgen var sådär härligt aqua-blå. Plus att gratis inte alls är fel.




Varning för älg

I eftermiddag när vi kom cyklandes hemåt, så fick vi en smärre chock utanför uppfarten. En älg promenerade i lugnan ro, mitt på vägen. Han såg ut som han var på väg nånstans. Men inte nog med det - ikväll när vi satt på altanen kom ett rådjur hoppandes. Också den på väg åt samma håll. Det måste vara nåt vilt på gång.
(Oj, vad dålig den var då...)


Rea-fynd, igen

Dagens rea-fynd består av plastkrukor i lime och turkos. Endast 25 kronor för båda (inköpta på Indiska) - helt klart för billigt för att inte slå till, trots att jag inte riktigt vet vad jag ska använda dom till ännu.

Fast nu känns det lite som att jag fastnat i vinkelvolten... märker en tendens till att mina inlägg bara innehåller rea-fynd eller utebord (nåja, och enstaka toa-bestyr)... Vi får se om jag kommer på nåt helt annat tills imorgon.



RSS 2.0