Mrs. b & co

Söndagsbilden: vecka 43

Nu kan jag inte hålla mig längre. Här följer det första julrelaterade inlägget. Jag känner mig helt klart redo för vintrig julinspiration. Dagens söndagsbild får tillika bli ett shoppingtips. Det var nog redan för en månad sedan jag besökte Ikea och upptäckte att juldekorationerna hade funnit sin väg in till varuhuset. Inte mig emot (vilket är lite tvärtemot vad jag brukar känna). Jag föll för de hjärtformade hängena i glas. Snart hängandes i en gran nära mig.Veckans söndagsbild till Fabriken.


Godis

Så värst mycket Halloween-relaterade traditioner har vår familj inte skaffat sig än. Men en sak som blivit tradition är vårt Halloween-godis. Det började nog förrförra året. Vi införskaffade godis för att vara på den säkra sidan inför kommande knackningar på dörren. Snusförnuftigt tyckte mamman i familjen (dvs jag) att det absolut skulle vara godis med papper på – det kunde ju bli hur många lortiga små barnahänder som helst som åkte ner i skålen för en näve påfyllnad till sin medhavda påse. Alltså inhandlades första bästa storpack ”godis-med-papper-på”.

Förra året när det närmade sig Halloween deklarerade sonen bestämt att vi då måste köpa Halloween-godis. Ja, det är klart att vi ska köpa godis svarade vi, varpå han förklarade att det inte fick vara vilket godis som helst, utan Halloween-godis. Till slut förstod vi att han syftade till samma pappersbeklädda godis som vi hade haft året innan.

Så i år visste vi vad som förväntades. Det ack så viktiga godiset är inhandlat, och nu är vi åter redo med en skål full för eventuella dörrknackare. Får jag presentera vårt Halloweengodis –  frukttoffée av märket Eldorado.

Hoppas ni får en fin helg!


Tisdagstema: förvaring

Jag har ju glömt att visa vad som hände med garderoben i arbetsrummet. Så passande att Fabriken kör tema förvaring idag.

Jag har upptäckt att jag är mycket för förvaring. Ordning & reda - även fast man inte kan tro det när det stundtals ser ut som det gör här hemma (såsom t.ex. på dagens bild). Jag tror stenhårt på att nyckeln till ordning & reda är "var sak har sin plats". Och det hör starkt ihop med funktionell förvaring. Så det är något jag försöker jobba med här hemma. Sakta men säkert, så hittar prylar sin plats.

Tillbaka till garderoben då. En energikick i slutet på semestern ledde till att vi rev ut garderoben som stod i vårt kombinerade arbets/gästrum. Malplacé där den stod var det otroligt skönt att få väck den stora pjäsen. Efter det drog vi fram målarprylarna igen och målade tre av rummets väggar vita. Ja, de var ju vita tidigare (mandelvita) men nu är de vita. (Enkel matematik: vitt != vitt)

Istället för garderoben monterade vi upp ett Elfa-system med hängskenor. Perfekt, måste jag säga, när man slipper borra tusen hål i väggen. Istället för att borra fast varje hängskena så borrar man enbart den översta bärlisten som man sedan hänger alla skenor på. Det är även enklare att få allt i våg. På dessa skenor placerade vi konsoler och hyllplan. Vi valde lite billigare, men dock stabila, hyllplan från Byggmax som vi kapade i rätt längd. Till konsoler använde vi Elfas variant.

Så nu är vi med hyllvägg! Så skönt! Det behovet hade vi verkligen och nu får det plats hur mycket som helst på hyllorna. Tidningar, sybehör, tygstuvar, barnens alla pysselprylar, osv. Nu är jag ännu inte helt nöjd med allt som står på hyllplanen, och dagens bild är sannerligen ”the uncut version” med allt som ställdes där när hyllorna kom upp. Öppen förvaring kan se lite rörig ut, och jag funderar vidare på hur jag ska förvara allt bäst. Tills dess har jag försökt använda mig av lådor och tidskriftshållare som vi redan hade hemma. Ett par lådor som jag är nöjd med, och som vi haft länge, är de vita från Ikea. De små lådorna är perfekta för att förvara en massa elektronikrelaterade saker i, som t.ex. kameraladdare och diverse sladdar.Till slut måste jag förstås köra en favorit i repris – vår egensnickrade variant av ”Random”-bokhyllan. Vi är fortsatt nöjda med det förvaringstillskottet i vardagsrummet!Söndagsbilden: vecka 42Söndagsbilden till Fabriken.


I fokus

Just nu i fokus - fotografering och foton. Jag är periodare med det mesta jag sysslar med. Är det virkning, så är det virkning till 100%. Är det inredningsfunderingar så går det konstant en bakgrundsprocess i huvudet med sådana tankar. Just nu kan jag säga att jag ligger lågt med både virkning och inredning. Istället har jag foton i fokus. Inte så mycket fotografering i sig, utan mer vad det ska bli av alla foton som hamnar på hårddisken. Jag har inte kommit fram till något konkret än. Ena dagen tänker jag att jag kanske skulle ta tag i barnens icke-existerande album. Fem år av bilder känns dock som en övermäktig uppgift, men någon gång och i någon ände måste man ju börja. Det svåraste är nog inte själva utförandet, utan att bestämma sig för en strategi och en utformning. Och det är just det som tar tid, i alla fall för mig. Tills dess fortsätter jag att fylla på hårddisken.
Tisdagstema: kuddar

Dagens tisdagtema i Fabriken är kuddar. Här kommer en hastig kvällstitt i vår ena soffa. Kuddar, ja... ett eget kapitel för sig. Jag har gått från att ha varit en mycket missnöjd kuddbojkottare till att tycka att det här med kuddar faktiskt är ganska kul. Numera har jag definitivt ingen ångest över kuddköp - det finns ju hur mycket fint som helst i kuddväg! I denna soffan huserar just nu ett stycke grön elefantkudde (som jag sytt av tyg från Svenskt Tenn), ett stycke kär Mademoiselle (som jag nog kan klassa som Kudden som blev vändpunkten i min smått deprimerande kuddhistoria), ett stycke orange prisvärd sammetskudde från H&M Home, och sist men inte minst ett stycke egenvirkad Missoni-inspirerad ripplekudde. Det var nog allt för idag.


Söndagsbilden: vecka 41

Minus två där ute. Idag myser jag gärna med fötterna nerstoppade i mina virkade tofflor. Undrar vad jag ska virka härnäst.

Fler söndagbilder hittar ni på Fabriken.


Tisdagstema: sovrum

Fabriken har sovrum som tisdagstema idag. Välkommen på en sneak peak in i vårt! Vårt sovrum är nog det rum som har förändrats minst under de fyra år vi bott i vårt hus. En ny tapet tillkom på väggen för ett par år sedan, men utöver det så är det inte mycket som har hänt. Jag tror vi t.o.m. sover i samma bäddset som dagen vi flyttade in i huset (det säger väl iofs en del om kvalitén - inte illa!). Det är inget fel i sig (jag söker inte förändring för förändringens skull), men jag skulle gärna vilja göra i ordning sovrummet lite mer än vad det är idag. Men det får bli planer för framtiden. Men ett par nya påslakan skulle förstås inte sitta fel. Jag är dock lite kräsen vad gäller färg och mönster, och skulle vilja hitta något i ett härligt mönster som håller färgen bra tvätt efter tvätt. Har ni några tips?Helgen som var

Kan man ta vardagsbilder på en helg? Nja, kanske inte riktigt om man ska vara petnoga. Oavsett - förutom slottsbesök ägnade vi helgen även åt detta.

Besök på hamburgerrestaurang till barnens stora glädje. Vi hade tänkt äta lunch på Gunnebo men menyn var inte riktigt anpassad för våra barn. Och det var dom nog inte särskilt ledsna över.Jag själv in action och för ovanlighetens skull fångad på bild. Ännu mer carportmålning, återigen på lördagen (det måste vara lite av rekord allt vi hann med denna dag: slottsbesök, hamburgare, skoinköp till barn, blomsteraffär, plantering, målning, murbygge, och säkert nåt mer som jag glömt). Det var riktigt t-shirt-målar-väder i eftermiddagssolen. Och jag klarade mig ifrån "trampa-i-klaveret"-fadäsen denna gången.
Om lördag var finaste höstdagen på länge så var söndagen desto molnigare. När vi klev upp på morgonen var det dimma och extremt mycket dagg. All spindelväv syntes precis överallt, alla utemöbler var invirade i väv och gräsmattan full med långa streck av spindelväv.Söndagsbilden: vecka 40

Igår var en magnifik höstdag. Det gula lyste extra i höstsolen vid Gunnebo Slott.

Fler söndagsbilder hittar du i Fabriken.


Grönt är skönt

Jag har fastnat lite extra för grönt just nu. Den fina gröna fjärilen från Hagedornhagen, som synts i olika sammanhang och magasin, blev jag förtjust i och inhandlade för ett tag sedan. Nu har den äntligen ramats in, och en ny tavla är förstås betydligt roligare inramad än förvarad i en tub av papp. Måttet var inte riktigt standard, så det tog ett tag att klura ut hur jag skulle rama in den på bästa och billigaste sätt.

Jag hade egentligen tänkt hänga tavlan på en annan vägg. Det känns dock som att fjärilen kommer att bli en rundvandrare här i huset. Jag kan se den framför mig på flera av husets väggar. Men nu till att börja med vill jag njuta av den ståendes ovanpå TV-bänken. Lilla 3-åringen blev något besviken när hon insåg att den fina fjärilen inte skulle få hänga i hennes rum. Och med det kände jag mig själv som något av en bov. Men vem vet, någon dag kanske den får pryda även väggarna i lillasysters rum.


 


Och här är den - den lilla gröna glasasken jag unnade mig i form av ”fira-att-dottern-slutat-med-blöja”-present. Så liten, så fin!Tisdagstema: höstdekoration

Jag önskar jag hade lite mer tid till att höstpyssla. Att hinna med sådant som jag vill göra just nu, istället för bara det som måste och bör göras. Men man kan som bekant inte hinna med allt jämt. Så idag tänker jag istället kika in på Fabriken för alla fina tips på höstdekorationer.

Fast en höstdekoration kunde jag faktiskt hitta här hemma. Storebror pysslade en hösttavla i helgen. Och säger han att det är en hösttavla, så är det en hösttavla!Vardagsbilder

Jag försöker komma igång med vardagsfotograferandet igen. Jag vet inte vad som hände, tanken var ju att fotograferandet skulle öka i och med ljuset som kom med våren och sommaren. Men det var nästan så det blev tvärtom. Jag skulle inte heller bli förvånad om suget efter att fotografera mera ökar nu när det återigen går mot mörkare tider...

Men här följer i alla fall ett par bilder från de närmaste dagarna som gått.

Rosor. Jag har gått från att vara aster-beroenden till ros-dito. Så här mycket blomsterbuketter i sekvens har vi inte haft på länge. Om man bortser från tulpansäsongen förstås, då jag brukar ligga i rätt hårt och köpa bukett på bukett. Men för stunden just nu är det alltså rosor som gäller.Nu är det höst, men än funkar det att ta en sväng i gungan.Det som upptar våra tankar mest just nu. Äntligen har våra hantverkare påbörjat bygget av carport med förråd. I helgen har vi målat panelbrädor. Allt tar lite längre tid än man tror. Jag längtar tills detta projekt är färdigt!
Det är kanelbullens dag idag. Våra bullar mumsade vi i helgen. Tillsammans med en födelsedagstårta (på paketet stod det visst bröllopstårta, men vi kan konstatera att tårtan var lika god även som födelsedagstårta). Gratulerar i förskott, mamma!
Dessa söta små filurer hämtade jag idag på dagis. Om en halvtimme ska spindelmannen få en spruta (poliovaccin). Jag önskar jag kunde byta plats så att han slapp.


 Söndagsbilden: vecka 39

Eller rättare sagt söndagsbilder. I veckan blev det påtagligt att hösten är här. Det räcker med att ta en runda ute för att se hur det bruna börjar smyga sig in mer och mer. Fast det är en mycket vacker brun färgskala. Titta bara på vår dvärgsyrén på stam. Solen försökte tränga sig igenom molnen igår, och de bruna bladen på syrénen nästan lyste mot den gråa husbakgrunden.Eller vår stora bollkryss som har gått från cremevit till att även innehålla lite lila och brunt. Jag tycker den fortfarande är så fin, även med sina bruna inslag.Fast att behöva skrapa bilrutorna på mornarna samtidigt som lavendeln fortfarande blommar fint känns lite konstigt...Veckans söndagsbilder till Fabriken.


RSS 2.0