Mrs. b & co

Lugn advent

Vill önska er alla en mysig första advent! Här började "adventsfirandet" igår kväll med en magsjuk liten lillasyster, så följdaktligen blir det en lugn advent i huset. Men lillasyster har varit relativt pigg och glad idag trots detta, och med riktigt god tur så kanske ingen mer i familjen drabbas. Peppar peppar.Änglar & tidsbrist

En liten ängel har flyttat in. Storebror har pysslat på dagis och gjort sitt allra första julpysselalster någonsin! Vilket blev världens finaste ängel, enligt mamma förstås.

Som jag redan antytt i tidigare inlägg, så är det mycket nu. Och jag kan tänka mig att jag inte är ensam om att tycka det. Tyvärr hinner jag inte med bloggen alls lika mycket som jag skulle vilja. Så inläggen fram till jul kommer säkerligen att minska i antal. Men helt borta ska jag inte hålla mig - jag måste ju snart få visa upp mitt senaste julrelaterade inköp från Village.Mormorsrutor

En vecka har nu gått sedan det stora evighetsprojektet påbörjades. Och med tanke på att jag förra veckan initierade arbetet som "flickan som inte kunde virka en luftmaska", så måste jag säga att jag är nöjd med veckans resultat. Det har blivit hela 19 rutor - inte alls illa! Om jag fortsätter i samma takt ger en beräkning på resultatet att filten borde vara färdig om ca 11 veckor. Men nu var detta förstås inget projekt som behövde bli färdigt snabbt, så jag kommer vara lika nöjd om det så bara blir virkat en ruta i veckan. Men så roligt som jag tycker att det är kommer jag nog ha svårt för att slå ner på takten!
Törs jag säga det...

... men jo, det är sant. Jag har vunnit en fin utlottning! Igen. Ela med bloggen "Med colour" har haft utlottning av en jättefin reflexväst för barn. Och det är ingen mindre än Ela själv som producerar dessa fina reflexvästar, för sitt märke neonela! Produktserien innehåller även andra "reflexprodukter", såsom väskor och reflexbälten, och den senaste nyheten i serien är ett reflextäcke för hundar. Tack än en gång, Ela!

(Och för er andra som undrar om jag är dopad så kan jag meddela att så inte är fallet - jag är lika förvånad även denna gång! Ni får kolla in Elas avancerade vinstdragning.)
Bild av neonela

A-Z nero är min!

Efter att ha funderat länge och väl så bestämde jag mig till slut för att beställa A-Z nero postern som jag testade här. Väl inne på Blue Art Studio blev jag glatt överraskad över att dom november ut kör en "two 4 one event" kampanj, dvs två posters till priset av en! Ännu mer glatt överraskad samt förvånad blev jag när jag scrollade ner på sidan och upptäckte min "Mrs. b testar A-Z nero"-bild i högerkolumnen! Det visade sig att någon hade skickat bilden till Joel via e-mail - vad roligt!

Med andra ord kan bilden nu bli verklighet! Men jag behöver nog fundera lite först. Det kan faktiskt tänkas att postern inte hamnar i hallen, utan på en helt annan vägg.Virkning, foto & snoriga barn

Det är mycket nu! Förutom att jag vill ägna en stor del av min lediga tid till att virka mormorsrutor, vill jag även hålla på med fotografering, och sen vill jag gärna komma igång med nästa snickeriprojekt, och utöver det vill jag förstås sy något av den lilla tygbiten som ligger och väntar, och för att inte glömma var det ju tänkt att jag skulle planera hallinredning, å nej jag har glömt det där med adventssljusstaken också, jamen sen har vi ju tapeten till lillasyster som redan är inhandlad, och så alla inspirerande bloggar att besöka, och sist men absolut inte minst älskade familjen att mysa med. Jag vill, jag vill, jag vill! Men det går ju bara inte. Så idag har jag ägnat lite tid åt fotografier på Mikaelas fotokurs.
Evighetsprojekt

Inspirerad av Hallakulles fina mormorsrutepläd har även jag påbörjat projektet att virka en filt av mormorsrutor. Ett projekt som jag räknar med kommer hålla på i evigheters evigheter innan slutresultatet är färdigt. Det senaste jag virkat måste nog ha varit en obligatorisk grytlapp på högstadiet, men med mottot "hur svårt kan det vara" (som ju senast brukades här) så tänker jag ge mig på att fixa även detta.

Så igår kväll, kvart i stängningsdags, gick jag in på den lokala sybutiken för att inhandla material. Damen i butiken var mycket trevlig och hjälpsam, och när jag till slut skulle välja storlek på virknålen tyckte hon det var en god idé att provvirka lite för att känna hur virknålen kändes i handen. Detta visade sig svårare än jag trodde. Jag lyckades nämligen inte virka en enda luftmaska! För er som inte är hemma på virkning så är luftmaska det mest basala och enkla inom virkning. Hur var det man gjorde igen? Sitter inte virkning i ryggmärgen? Tydligen inte, för hur jag än försökte så gick det bara inte... Nåja, både damen och jag fick oss ett gott skratt. Jag avskräcktes dock inte av detta misslyckande, utan köpte en stor kasse med garn. Och väl hemma lyckades jag till slut minnas hur det var man skulle göra, så nu har mormorsruta nummer ett påbörjats. Återkommer med slutresultatet om ett år eller så.
Sju sanningar

Jag har blivit utmanad av Tomteboanna. Så här lyder reglerna:

- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Här kommer sju sanningar om mig:

1. Jag är urusel på att komma på saker att berätta om mig själv. Men jag gör här ett försök trots allt.
2. Jag skriver todo-listor. Nu har listorna t.o.m. blivit kategoriserade.
3. Jag har dykt bland hajarna på barriärrevet.
4. Jag är otålig när det kommer till alla små idéer jag får - helst ska de vara färdiga redan igår.
5. Är en riktig godisgris - äter minst en Bridgeblandning i veckan!
6. En gång missade jag flyget till Norge och fick därmed vänta på en stand-by biljett till nästa flight. Planet var ganska fullt, så jag fick min plats inne i cockpit! (Det kan noteras att detta skedde före "9/11")
7. Här hemma går jag konstant i mysbrallor.

Jag har sett denna utmaning cirkulera runt hos många bloggare så jag väljer att inte skicka den vidare till någon speciell. Ni som vill får gärna anta utmaningen!

Födelsedag

Mr. B har fyllt år i veckan. Hipp hipp hurraaa! I och med det har även hushållets verktygsförråd växt med ett par nya (enligt utsago oumbärliga) verktyg. Så nu kan ännu fler projekt planeras in. Och av bilden nedan framgår det nog vem som står för det mesta av grovgörat här hemma...Kalenderpyssel

I söndags för en vecka sedan blev jag akut pysselsugen efter att ha blivit inspirerad av Lindzis fina adventskalender. Då inga vanliga tygbutiker hade öppet fick jag styra kosan mot stadens lilla Åhlens. Väl där hittade jag allt som behövdes för pysslet. Vilket nu har resulterat i en alldeles egen adventskalender som är redo att fyllas med små paket. Så nu kan nedräkningen snart börja. Eller rättare sagt om tre veckor. Och innan dess får jag nog inhandla dom små paketen också.

Följ min blogg med bloggkoll

"Baciller och virus" & vinst igen

Tjohoo, jag har vunnit! Igen, kan tilläggas - det var ju inte många dagar sedan jag vann dubbelt upp. Denna gången är det Tina med inspirerande bloggen Peppar och vanilj som har lottat ut jättesöta leksaker, och jag vann den lilla söta kaninen i mitten! Tack så jättemycket!


Inte nog med att hon precis avslutat en tävling - det är redan dags för en ny! Denna gång lottar Peppar och vanilj ut söta "bacill-kort" designade av Lina Gardelid.


Badkrokodil

Så här glad blir lillasyster när hon får låna storebrors badkrokodil. Lyckan är gjord!
Chokladmys

Ikväll blir det fredagsmys med vin & choklad som inköptes i samband med chokladprovningen. Mums filibabba!

Trevlig helg!


Julklappsinköpsplanering

Tack vare Isa hittade jag till Hiko - "Sveriges största och billigaste leksaksshop". I år är planerna stora på att minsann lyckas inhandla merparten av julklapparna i god tid. Jag ligger generellt lite efter när det kommer till nätshopping, så detta skulle kunna vara ett ypperligt tillfälle att testa på detta i större format. Här följer lite inspiration på vad butiken har att erbjuda.

Bilder: www.hikmet.se

Zinkhus i min ägo

Nu är jag äntligen en lycklig ägare till ett underbart litet zinkhus från Walther & Co! Med målmedveten blick trängdes jag tillsammans med andra nyfikna när Grönbergs Interiör ikväll kl. 18.00 invigde sin butik omvandlad i julskrud. Jag har haft siktet inställt på detta hus en stund nu och ville absolut inte missa chansen när butiken nu äntligen fått sin första leverans. Inte blev det sämre av att Grönbergs firar 15 år, och erbjöd 15% rabatt på alla julsaker denna kväll!

Ni har väl inte missat att även Perlan Living har dessa zinkhus på ingång!En helt normal lördag...

...brukar det se ut såhär hemma hos oss. Barn och leksaker i en salig röra.
Trevlig helg!
RSS 2.0