Mrs. b & co

December Daily 2010, 15-28

Här följer en fortsättning med andra halvan av mitt December Daily album. Jag har gjort sidor t.o.m. dag 28, men jag har inte helt bestämt mig för hur långt albumet kommer att sträcka sig. Det kan tänkas att jag väljer att avsluta redan dagarna efter jul, alternativt att jag fyller på med ytterligare sidor och fortsätter månaden och året ut.

Och tänka sig, imorgon är det dags. Den första dagen i december.
(Och som det precis slog mig, endast en månad kvar till det nya året - jösses vad tiden går...)

December Daily 2010, 1-14

Mina tankar fortsätter att kretsa kring fotografering och foton. Foton på hårddisken som jag önskar omvandla till minnen i album. Ali Edwards är en sann inspiratör vad gäller att dokumentera minnen. Hennes December Daily projekt har jag noterat i förbifarten tidigare år och beundrat på avstånd. Och i år bestämde jag mig för mitt egna lilla December Daily projekt.

December Daily är inget annat än ett album, i valfritt format, i digitalt eller papper, som dokumenterar just dagarna i december. Tankarna med albumet är att förbereda så mycket som går i förväg, för att därefter, vartefter dagarna i december passerar, fylla albumet med bilder och ord. Det finns inga regler eller rekommendationer, tanken är att man gör som man bäst kan och vill. Det ska vara ett roligt projekt som man inte ska stressa över. Vill du läsa mer om December Daily läs gärna Ali’s egna ord t.ex. här.

Så till mitt album. Jag började så smått redan i oktober och har pysslat med detta lite då och då. Det var nog detta som förde mig in på jultankar relativt tidigt i år. Det har varit ett väldigt roligt pyssel att ägna sig åt, och jag ser mycket fram emot december månad då albumet ska fyllas med mer innehåll.

Lite detaljer kring albumet – jag bestämde mig för samma format som AliE (6x8 tum) och albumet blir en hybrid mellan traditionell scrapbooking och digital dito. Albumet innehåller en form av dekorativ albumsida för varje dag, och kommer i efterhand att fyllas med nya sidor med foton på mellan dessa sidor. Albumet hålls samman med stora öppningsbara ringklämmor, och jag räknar med att albumet kommer att öka i tjocklek vartefter nya sidor läggs in. Jag har som mål att färdigställa albumsidor varje dag, och printa ut foton hemma på min fotoskrivare. Men december är som bekant en hektisk månad, så hamnar jag på efterkälken så får det fungera det med. Då detta är mitt första år med December Daily har jag ingen aning om hur mycket tid det kan tänkas gå åt till detta projekt.

I helgen färdigställde jag det sista på albumstommen, och nu ser jag fram emot att fylla sidorna med historier om när vi hämtar julgranen, pulkaåkning, pepparkaksbakning, Lucia-firande, adventsmys, pysslande, och precis allt annat som ryms i decembermånaden.

Så håll i hatten – här följer en mastodontkavalkad av bilder på stommen till dagarna 1-14 i mitt December Daily. Fortsättning följer...

1:a december innehåller en exempel overlay utskriven på cardstock där foto kan klistras på i efterhand. Dessa overlays från Ali Edwards planerar jag att använda rakt igenom i albumet.


Söndagsbilden: vecka 47

Hoppas ni har en fin första advent! Här har vi ett vackert vitt täcke utanför, men vi har mest tillbringat tiden inomhus med pyssel och lek till toner av en och annan julsång. Precis så mysigt som det ska vara i adventstider!

Söndagsbild till Fabriken.


Tisdagstema: adventspynt

Snart är det dags. Att hänga upp adventskalendern som därefter ska fyllas med paket. Vi kör en hemmasydd variant som fylls med paket för varje advent istället för varje dag, vilket känns mer överkomligt för min del att hinna fixa. (Tror jag i alla fall - det är väl hela fem dagar kvar innan paketen ska finnas på plats?)

Fabriken har adventspynt som tisdagstema och jag kör en "favorit i repris".


Söndagsbilden: vecka 46

Hyacinterna och amaryllisen är på gång. Tänk att det är första advent redan om en vecka. Just nu går veckorna hur snabbt som helst. Bloggen går lite på sparlåga och kommer säkerligen fortsätta att göra det under december. Jag vill mysa och planera, kanske pyssla lite, och exekvera ur den digra "todo-innan-jul-listan" till toner av julmusik.

Till sist kommer här en hälsning till pappa på andra sidan jorden - vi saknar dig redan! Vi har handlat pepparkakor igår, pysslat tomtar idag, och provat tomtedräkterna. Dom var för små, så vi ska åka och handla nya idag. Kram!Söndagsbild till Fabriken.


Planterat

Mmm. Nu börjar det så smått. Idag har jag stillat sinnet med olika planteringar. Om jag bara hade lite fler bordsytor att ställa saker på.
Digital element: Katie Pertiet


Söndagsbilden: vecka 45

I  morse väckte vi pappan i huset med spöklikt ljus och egengjorda dino-kalsonger i farsdags present - det ni!

Söndagsbild till Fabriken.


Happy Birthday

"Happy birthday to you! Happy birthday to you! Happy birthday, my dear husband! Happy birthday to you!"


En av presenterna invigdes i småregn och snålblåst.
En liten glugg

Den första tappade tanden - en stor händelse för en liten kille.

Brush: Ali Edwards.


VAB

Jag knäppte ju faktiskt fler bilder tidigare idag på samma tema. Köket som centrum och den ostädade sanningen. Vardagsbilder en VAB-dag.Brush: Ali Edwards.Tisdagstema: köksinredning

Idag är det VAB-dag hos oss. Fabriken kör tema köksinredning, men med krav på full uppmärksamhet från två, trots allt, pigga barn hade jag tänkt hoppa över att medverka. Nu fick jag dock en kort paus när barnen leker så fint tillsammans, och hann med att knäppa ett kort.

Ett kort på avstånd är det jag förmår idag. Visst ska man väl inte alltid enbart visa välstädade bilder från sitt hem utan även den mer ostädade sanningen. Och det är det det blir idag, fast på avstånd - för stekpannan från igår som fortfarande står på spisen tänker jag inte zooma in...

Vårt kök och vardagsrum hänger ihop i en öppen planlösning. Det är här vi tillbringar mest tid - det är här vi äter, leker, pysslar, spanar ut över trädgården och de djur som ibland spatserar förbi (t.ex. rådjur och älg). Härifrån utgår vår kurragömmalek. Barnen gömmer sig bakom köksön för att räkna högt, medans pappan i familjen gömmer sig någonstans i huset. Trots den öppna planlösningen finns det faktiskt förvånansvärt många ställen att gömma sig på. Storebror skickar ofta fram lillasyster i frontlinjen under letandet, så att hon liksom får ta första "skrämselsmällen". Ja, nu kom jag ifrån ämnet. Köksinredning var det. Fast det är nog allt jag hinner just nu, för nu hör jag att min paus är slut vilken sekund som helst.Söndagsbilden: vecka 44

Bara tre veckor kvar till första advent. Inte mig emot. Inte alls.
Veckans söndagsbild till Fabriken.


Tisdagstema: stilleben

Vit ljung i en fin "Köpenhamnskruka" - ett vackert stilleben på utebordet. Dock hann den inte stå där så länge - krukan är så fin så jag tog in den inomhus igår och bytte ut till annat innehåll.

Veckans tisdagstema på Fabriken.


RSS 2.0