Mrs. b & co

Påsk

Vi brukar inte pynta så mycket inför påsken. I år har vi tagit in påskris med samma fjädrar som förra, och förrförra, året. Lite vide, och lite påskliljor får också pryda lite här och där. Jag såg en fin inspirationsbild i en tidning med ett gäng beigebruna krukor med grönt i, och blev genast sugen på eget blomster i egen kruka. Som tur var hittade jag precis det jag sökte, krukan Mandel från Ikea var precis i den ton och form som jag tänkte mig, dessutom till en mycket billig penning. Sånt gillar jag - när man är på jakt efter något speciellt och hittar det man söker med en gång och till ett bra pris. Ofta brukar det vara tvärtom, att jag trots idogt letande inte ens hittar det jag söker.

Tavlan bredvid har legat undangömd på en hylla. Även fast jag gillar tavlan, så tror jag inte den hamnar på någon vägg här hemma. Men tills vidare får den ändå stå lutad på TV-bänken. Tavlan har en annan kompistavla också. Båda motiven får mig att minnas tillbaka till min korta tid i Melbourne och St. Kilda där jag bodde. Tavlan på bilden är på St. Kilda Pier, som jag promenerat ut på ett antal gånger. Den andra tavlan (ej på bild) är från Albert Park. Den stora konstgjorda sjön som jag, och många många med mig, powerwalkade runt dag efter annan. Samma sjö som man för övrigt kör Australiens Grand Prix i formel 1 runt. Allt var i samma veva som historien med hatten.

Ja, nu kom jag ifrån ämnet lite. Det jag ville säga var nog att mer påskpynt än så här blir det inte här hemma. Och att påskledigheten har tagit vid. Glad Påsk, om vi inte hörs innan dess!
Bloggtur

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, mer än att jag nu har haft tur i bloggvärlden. Igen. Två gånger om, dessutom. Världens sötaste elefantsparbössa från favoritsaker.se fanns att vinna på favoritsakers blogg. Tusen tack! Jag har en aning om vem som kommer att få den fina spargrisen, jag menar elefanten, i 3-årspresent om en dryg vecka! Det är dessutom en del nostalgi när jag ser den, för jag minns att det fanns exakt likadana när jag var liten.
Inte nog med det. Bästa fotografen Mikaela lottade dessutom ut en barnbok från Beebook. Tack snälla! Ja, det blir nog samma prinsessa som får bli huvudperson även här, och få denna i present på den kommande födelsedagen.

Friggebod: status

Vad har hänt i friggeboden sen sist? Den sista bilden jag har därifrån är tagen för ett bra tag sen nu. Då var det målning på gång. Enligt rykte ska hela väggarna numera vara färdigmålade. Jag har inte varit inne och tittat ännu. Elektrikern var här före jul och kontrollerade Mr. b’s eldragning samt gjorde den sista installationen för att koppla in elen. Så nu finns både värme och belysning där inne.


Dörren till kalldelen har också snickrats ihop, målats, och monterats på plats. Det blev fint, jag gillar att den smälter in i fasaden.Härnäst väntar golvläggning. Och därefter, äntligen äntligen inflytt. Här tänker jag främst på alla flyttkartonger som fortfarande huserar inne i huset. Det skadar inte heller att maskinparken och allt övrigt i verktygsväg får en ny bostad. Det kommer nog bli en hel del funktioner som ska rymmas på samma lilla yta till slut.

Utvändigt återstår fortfarande en liten del arbete, som vi ska försöka ta tag i när vårvärmen kommit för att stanna. Sen hoppas jag vi kan avsluta projekt friggebod och ta oss an nya utmaningar där ute.

 


Vår i luften

Ja är det inte magbaciller så är det annat. Jag har återigen lyckats tajma att bli krasslig lagom till helgen. Men idag trotsade jag den elaka förkylningen för ett par minuters frisk luft. Det är gott ute när solen skiner, och nu börjar vi bli otåliga på att det ska bli vår på riktigt. Så otåliga att vi skottar snöhögar och sprider ut så att solen ska ha en chans att smälta bort allt det vita.

Och nog blir man inspirerad, det känns tydligt att trädgårdssäsongen väntar runt hörnet. Det är mycket jag skulle vilja göra i år, men förnuftet säger att det nog bara blir en bråkdel. Hittills har jag inte varit så mottaglig för trädgårdstidningar och böcker, men nu känner jag inspirationen komma och bläddrar mer än gärna i allt jag kommer över.

Vår planteringslåda har äntligen kommit fram igen efter att ha legat övertäckt med snö. Bambun har jag svårt att se hur den ska bli sådär härligt grön och krispig igen, men det är väl bara att vänta och se vad som händer.


Buxbomen har bjudit på vintergrönt (innan den blev snötäckt vill säga) och jag vill gärna ha buxbomsklot på lite fler ställen i trädgården.
Jag har inte varit så vårinspirerad inomhus heller, men idag fick äntligen lite vårkuddar flytta in igen. Dessutom fick både vide och ris inta plats i olika hörn här hemma.

Ett par avknipsade kvistar fick ta plats i den minsta Iittala-vasen.Och de största får stå i en vas modell större.En Quick page

Det är inte så ofta jag hinner ägna tid åt "digiscrap". Men ibland stöter jag på gratismallar och ”Quick pages” där det mesta av layoutarbetet redan är gjort av den som har gjort mallen. I de fall går det snabbt att scrappa. Ett exempel är denna. Mallen är färdig och det är bara att klippa in de foton jag vill ha och anpassa dessa i storlek.

Om ni också vill testa, så finns ”Quick pagen” att ladda ner här.


Begonia

Jaa, nu skiner solen åter igen! Vi har hunnit med ett besök på Plantagen och på hemvägen sprack himlen upp.

Ja, vi gör väl ett nytt försök på det här med blomster. Jag brukar kunna ta kål på det mesta, men vad sjutton man kan ju inte undvika blommor och grönt bara för det. Och det var ju rätt hög tid att fimpa amaryllisresterna som fortfarande fanns kvar i krukan. Vad tror ni, hur länge håller den?

Kastehelmi

Blogginläggen duggar inte tätt här, men tyvärr finns inte mer av den tiden hur gärna jag än skulle vilja. Energinivåerna har också gått upp och ner. Förra helgens kalas tog på krafterna och vi stupade i säng redan 21.30 samma kväll. Till denna helgen lyckades jag tajma någon form av magbacillusk, men idag känner jag att energin börjar åtevända. Så skönt! Men vart tog gårdagens fina väder vägen? Nu har snöfallet slutat, och jag hoppas verkligen inte det kommer mer av den varan. Jag har inte varit mätt på snön tidigare, men nu när det vissa dagar kommer föraningar om vår så börjar jag känna en längtan över att återse en grön gräsmatta.

Nu till något helt annat. Jag fick en fin födelsedagspresent tidigare i form av de finaste skålarna i serien Kastehelmi. Tack! Kastehelmi (daggdroppar) är en relansering från Iittala, och är designade redan 1964. Jag minns mönstret från barndomen. Inte så att vi hade serien hemma, men jag känner igen den väl ändå från släkt & bekanta. Det är ett härligt glittrande mönster med glasdropparna. Dessa små dessertskålar fyller jag gärna med några skopor vaniljglass som jag toppar med lite uppvärmd hjortronsylt. Så enkelt, så gott!Pust

Ett kalas och 17 barn senare.
Jag är tacksam över:
-          Lånet av en dagislokal (tack pastorsexpeditionen).
-          Att åtminstone hälften av barnen inte klättrade på väggarna
-          Att inga barn skadades eller blev ”missing in action”
-          Att alla verkade ha roligt
-          Att kalaset nu är över

Ikväll har jag siktet inställt på soffan och TVn.


Februaribilder

Februari brukar vara en sådan där månad som bara svischar förbi. Detta år är inget undantag. Det är födelsedagar som ska firas i omgångar med all släkt, och rätt vad det är så är månaden redan förbi. Det jag vill minnas från februari i år är främst vintern och snön. Allt vitt som varit har sannerligen varit en vacker syn. Något vi inte varit bortskämda med här på västkusten. Jag har inte haft någon större vårlängtan tidigare, men nu när februari är förbi kan jag känna en liten längtan efter plusgrader och vårsol. Och nu är det nog inte långt kvar.

Lite vardagsbilder har det trots allt blivit så här följer en liten kavalkad av vårt februari.


Första februari såg det ut så här ute på altanen och tomten. Detta var innan mängder med snö vräkte ner och gömde både krukan och lavendeln.Mesta fritidspysslet just nu är Lego om du frågar storebror.En vintervy av huset måste absolut förevigas. Vem vet när vi får se det igen.


Födelsedagsballonger.


Så här glad är man när man nyss har fyllt 5.Dagis stängde ett par dagar pga takrasrisk. Det blev mycket pysselaktiviteter hemmavid.


Bus i tanken och bus i blicken.
Födelsedagar

Vår älskade söta storebror har blivit hela 5 år! Hipp hipp hurra! Och jag har blivit ett år äldre jag med. Hurra! Det har blivit firande flera helger i rad med nära&kära, och nu återstår bara barnkalaset till kommande helg. Och med det sagt ska jag återgå till planeringen.RSS 2.0