Mrs. b & co

Stensåpa

Vissa saker får man verkligen ta sig i kragen för att avsluta. Vår betongbänk bars in för ett år sedan och har sedan dess stått kvar i hallen. Tanken var ju att en ytbehandling skulle till enligt rekommendation. Men så fastnade vi vid att den råa betongfärgen var så fin. Plus att åbäket faktiskt väger en del. Men ett år senare med medföljande smutslager insåg vi att en ytbehandling nog är ett måste så att inte alla små smutsavtryck ska fastna för alltid. Så äntligen har vi tagit oss i kragen, nu har stensåpan åkt på. Det gick ju faktiskt lika bra att göra det inomhus. Skönt, en sak till som kan avlägsnas från den eviga TODO-listan i bakhuvudet. Fast ska jag vara ärlig blev jag lite besviken när det väl torkat. Inte känns det någon större skillnad direkt.


Garn

Det dröjde inte länge efter senaste virkprojektet innan jag började sakna något att pyssla med. När man vant sig vid att ha ett virk- eller stickprojekt vid sidan kommer rastlösheten krypande när ett projekt saknas. Men nu är ordningen återställd. Häromdagen tog jag så en efterlängtad tur till garnaffären för nytt inköp. Så nu är händerna nöjda igen. Denna gången fastnade jag främst för färgskalan. Vi får se om det blir något av det. Jag är nog mest nöjd över att ha något att virka på, så eventuellt resultat känns mindre viktigt.Friggebod: panel

Tre generationer snickeriarbetare vinkar hej då. Nu har friggebodsoffensiven för denna gången avslutats. Vi är nöjda över progressen så här långt (stort tack "farmor&farfar" för support). Resterande arbete kommer att ske i lite mer maklig takt under kvällar och helger. Taket har nu kommit på och panel inklusive målning påbörjats. Närmsta tiden kommer förmodligen att ägnas åt ännu mera panel, samt inköp av dörr och fönster. Jag återkommer i ärendet när det finns något nytt att rapportera. Vår friggebod må vara högst önskad, men just nu skulle jag gärna ta en liten paus från allt vad byggande innebär och ägna tankar åt något helt annat istället.


Friggebod: takstolar

Så här såg det ut i morse. Dörr och fönster fick justeras en vända till, till "rätt" plats. Så nu går det inte längre att ändra sig angående detta parti - så skönt. Takstolarna har kommit upp och nästan all väggpapp fasthäftad. Vädret har inte varit lika perfekt idag, och lite regn på eftermiddagen innebar omstrukturering bland uppgifterna. Men trots det har arbetet fortskridit klart godkänt. De två arbetarna står kvar där ute än och jag ser fram emot att ta ett nytt kort imorgon bitti när det inte är lika becksvart ute.


Friggebod: väggar

En friggebod tar sakta form. Nu har vi kört igång friggebodsbygget lite mer koncentrerat. Vädret är perfekt och lite extra bygghjälp är inkallat. Så det kommer säkerligen fyllas på med ett par friggebodsrapporter de kommande dagarna. Bygget har skett på ett för oss typiskt sätt. Maken sköter byggandet och jag bidrar med designfunderingar samt kvalitetssäkrar resultatet emellanåt. Och som vanligt vill jag hålla alla dörrar öppna, bokstavligen, tills ett beslut absolut måste tas. Med andra ord fick tre väggar komma upp och därefter fick sena timmar användas för att bestämma storlek och placering på dörr och fönster på den fjärde väggen. Suck, att man inte lär sig att göra saker i god tid...


En bokhylla

Ännu ett avslutat projekt! Det visade sig att lördagskvällen i fråga passade alldeles utmärkt för målarstuga. Så nu har vi äntligen en färdig liten bokhylla i vardagsrummet. Som dessutom fått byta plats från mitt i rummet till dess tänkta plats i hörnet. Och jag måste erkänna att jag är nöjd! Äntligen en liten pusselbit som faller på plats. Nu får bokhyllan så sakteliga fyllas på med böcker, tidningar och andra föremål.

Med detta projekt gick det väldigt snabbt från tanke till handling. Från det att idén dök upp i huvudet tog det ett par timmar tills vi stod i den lokala bygghandeln med en kapnota i handen. När det vankas snickeriprojekt är Mr. b inte särskilt svårövertalad. Vissa idéer får mogna ett bra tag innan jag slår slag i saken medans andra helst ska vara färdiga innan de ens påbörjats.

Om man räknar på ett sätt skulle man kunna säga att  vi sparat runt 18 000 kronor i och med detta snickeriprojekt. Vad roligt! Undrar vad vi ska använda dom pengarna till?Elefanter på rad har också färdigställts och därmed fått flytta in i soffan. Likaså ett mörkt lila inslag i form av en kudde jag hittade bland Himlas höstnyheter. Vidare väntar Mademoiselle på ytterligare sällskap som är på ingång.

Tänk att jag för en tid sedan tyckte kuddar var ett stort aber. Nu kan jag inte få nog av allt fint som finns att välja på!


 


Syskonporträtt

Känns det här igen? Ett försök att få med syskonen, tillsammans, på ett och samma kort. Nästintill mission impossible.

Och slutresultatet? En endaste ruta, med det smått påklistrade "le-in-i-kameran"-leendet. Mission completed, syskonporträtt it is. Hela bildserien.

 


Friggebod: grund

Höstens stora projekt är den efterlängtade friggeboden. Ett lite utmanande byggprojekt som Mr. b har sett fram emot. Vi har ännu inget förråd vilket innebär att en förrådsbyggnad är av största intresse. Kanske kan vi i och med det bli av med ett helt gäng flyttkartonger som fortfarande står ouppackade inne i huset. Den tänkta friggeboden ska inrymma en kalldel för gräsklippare och trädgårdsredskap, och en varmdel med snickerboa och verktygsförvaring. Detaljerna kring hur friggeboden kommer att användas återstår förstås att se när bygget är färdigt.

Bygget är i vilket fall påbörjat, dock i ett långsamt tempo. Otaliga timmar har trots det ägnats åt grundarbetet. Ett gäng betongplintar har gjutits för hand och numera är även golvreglarna på plats. Jag kommer säkerligen lämna flera rapporter under resans gång. Jag vet att det finns åtminstone ett par läsare som föredrar inlägg om hardcore friggebodsbygge över dito om t.ex. virkade dukar.Helt fel duk

Det lilla virkprojektet blev till en liten duk. Egentligen helt fel duk. Garnfärgen som jag ville ha fanns inte, och bordet som duken skulle ligga på finns inte ännu. Men, jag får se det som ett övningsprojekt. När jag köpte virkprylarna blev jag lite förskräckt över virknålens minimala storlek. Det där kommer aldrig att gå var första tanken, men det kändes lite svårt att backa ur där jag i butiken redan hade plockat fram alla andra tillbehör (dvs garn och beskrivning). Och försöka bör man. Turligt nog var det som att virka med vilken annan större nål som helst. Så nu är det bara att fundera på vad nästa virkning ska bli.

På duken huserar ett par ljuslyktor från Rörstrand som fyndades i somras. Nedsatta med 75% kunde jag inte motstå ett inköp.

 


Armband

Stickningen blev så färdig till slut. Resultatet: ett armband.

Trevlig helg!

Blodsockerhalten är i absoluta botten just nu, därav den korta texten... För de som undrar kan jag tillägga att armbandet har "fixerats" med trälim för att bli stelt.RSS 2.0