Mrs. b & co

Ett minne blott...

Ett misstag har rättats till. Nu finns det ingen återvändo. Mot ny tapet! (Ja, inte idag, men någon annan dag alltså.)




Elefanter

Det är ju så man blir som ett litet barn på julafton. En efterlängtad leverans av klassiska elefanter fick vi med oss från senaste resan (tack syster för inhandlingen!). Så fint inslagna i silkespapper att jag inte ens öppnat "paketen" ännu. Fast största orsaken är förstås att symaskinen är inlämnad på service. Så jag längtar! Snart snart ska elefanter på rad få bo hos mig. Och jag känner på mig att det blir en permanent vistelse.



Hemmavid

Nu är vi åter hemmavid efter en liten roadtrip. Mil i bil har återigen avverkats för att träffa nära och kära. Denna gången har barnens söta lilla kusin blivit döpt. Dopet skedde i en annorlunda vacker miljö, Kärnbo kyrkoruin.




"Dopkaffe" i form av god buffé dukades upp i detta hus med gotländska influenser. Till dessert serverades en smäktande svartvinbärstryffelpaj (från "Två systrars söta"). Lika vacker som god.




Med i bagaget fanns även lite handarbete. Det var ett bra tag sedan jag stickade senast, och detta var första gången med lite tunnare stickor. För min egen del kan jag konstatera ett likvärdigt ont i ryggen och kramp i händerna som av annat, grövre, handarbete. Jag tror bestämt jag föredrar virkning.



Flitens lampa, omgång två

Nu lyser flitens lampa ännu en gång. Mellan grovarbetsomgångarna har vi kört igång en del andra sidoprojekt. Det känns som bra tidsfördriv nu när vädret inte är det bästa. Men det märks tydligt att det blir mörkare om kvällarna och en lampa är ett måste om det ska arbetas utomhus under sena timmar. Om allt går enligt plan hoppas jag detta snickeriprojekt ska hamna i vardagsrummet så småningom.



Jordflytt AB

Ja nu är vi där igen och flyttar jord från punkt A till B. Vi har gjort det förr och vi lär göra det igen. Lass efter lass och det är fortfarande fascinerande hur mycket jord som kan finnas på en liten yta. Denna gången gräver vi för att frilägga så mycket berg som möjligt inför friggebodsbygget framför berget. På sluttampen hyrde vi en liten bilningshammare för att få upp progressen på slitgörat. Grannarna konstaterade att vi förmodligen sover rätt gott om nätterna efter våra hårda dagsverken.

Dagens mest ovidkommande "Jag mötte Lassie": Nu ser jag Glenn Strömbergs mamma passera utanför fönstret med sina söta hundar...


Misstag i hallen

Ja, nu har halltapeten suttit där i fyra månader och det är bara att konstatera - den känns inte rätt. Attans också. Jag vet inte riktigt vad som gick fel denna gången för jag var ganska övertygad om att det var denna jag ville ha. Men nej, det är bara att erkänna - jag hade fel. Ska jag försöka mig på en analys av tapetfadäsen så tror jag det är tapetmotivet som spökar. Jag har inget emot "House"-tapeten som sådan, men hus på tapet är nog inte riktigt min smak trots allt. Det är bara att titta runt på husets övriga tapeter för att konstatera att jag är mer en "blommor och blader" (och träd) tapetälskare.

Men det hela handlar om en rulle tapet, så jag grämer mig inte särskilt mycket trots allt. Det får helt enkelt bli: gör om, gör rätt. Och jag har redan funderingar på vilken tapet som står näst på tur. En med både blommor och blader.

I övrigt kan jag också konstatera att det inte hänt så mycket mer i hallen sedan sist. Men i.o.m. "utesäsongen" ligger förstås det mesta still inomhus.

På bilden syns även underbara "Live What You Love" trycket från Hijirik (finns på Etsy). Den, i sin tur, är helt i min smak!



Trädgårdsordning

Vår trädgård har kommit till från scratch. Den är förstås långt ifrån "färdig", men det är trots allt en hel del som har hänt sedan huset byggdes. Men det är inte förrän nu, två år senare, som det riktiga trädgårdsintresset så smått har vaknat till liv. (Detta kan förstås ha att göra med att vår söta 2-åring har blivit just två år äldre...)

Nytt område innebär nya möjligheter, i synnerhet vad gäller ordning & reda. Det är klart att trädgården ska få sig en egen grönskande pärm. I den har jag storslagna planer på att dokumentera diverse saker som vilken grässort vi sådde, vad det är för saker vi planterat, och framför allt hur skulle allt skötas nu igen. Allt på en lagom nybörjarnivå.

Nu blir det en liten bloggpaus för min del. Trevlig helg!




Paj

Ja, det var nog inte helt korrekt beskrivet att värmen var borta här på västkusten - så fort solen visar sig är det klart varmt, så jag ska inte klaga. Men lite mer tid har vi ändå kunnat tillbringa i köket. Idag har det blivit paj både till höger och vänster. Det händer alltför sällan att vi anstränger oss och bakar något extra gott eller lagar något annat än standardrätterna. Men idag lyckades vi med både och. Till eftermiddagsfikat blev det smulpaj med vit choklad och jordgubbar efter tips från Weronica. Mums filibabba, inte alls tokigt! Till middag blev det köttfärspaj samt paj med ruccola och soltorkad tomat. Godkänt, men inte mer än så. Vår konklusion efter en dag i köket: det tar tid att laga mat...


Väderomslag

En eftermiddag på stranden  hann vi med innan vädret ställde om. Nu är det kofta på på mornarna, innan solen tittar fram. Värmen, var tog du vägen? Semestern har ju precis börjat...



Out of Office

Nu är Out of Office påslagen och jag har checkat ut för semester. Sista dagarna har varit sega, med undantag för lite vardagsspänning i.o.m. ett missat flyg i onsdags. Jag och ett par kollegor var i huvudstaden över dagen och missade oturligt nog planet hem som gick kl. 17 från Bromma. Nåväl, vi visste att nästa plan gick kl. 21 och hann tänka "otur, nu får vi vänta ett par timmar extra". Men en stund senare insåg vi vad vi hade att vänta. 21-planet var självfallet fullt. Efter lite rundringningar fick vi veta att alla flyg från Arlanda också var fullbokade. Ytterligare samtal senare insåg vi att även alla tågen till Göteborg var fullbokade. Då var vi framme vid sista alternativet  som blev att ta en hyrbil hem. Som vi dessutom fick åka ut till Arlanda för att hämta, då alla hyrbilskontor på Bromma var stängda. Ja, så en liten road trip senare var jag hemma mitt i natten - inte riktigt den hemresan jag hade tänkt. Men slutet gott, allting gott och man kan alltid tänka att det kunde ha varit värre.


Nu ska jag sätta mig ner. Och njuta en stund. En välbehövlig paus för att komma in i "semestermode". Trevlig helg!




RSS 2.0