Mrs. b & co

Tisdagstema: på väggarna

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått. Nej, det är inte bröllop jag syftar till. Utan vårt nyaste tillskott på väggen – tavellister.

Något gammalt.

Det mesta som står på listerna är gammalt. Ta t.ex. den vegetariska kokboken. Den är min makes. Han köpte den när vi precis blivit tillsammans och han för första gången skulle bjuda mig på middag hemma. Jag var vegetarian på den tiden. Vi har nog bara ätit en rätt från boken, men det flera gånger. Nudlar m. cashewnötter. Det var ett tag sen…

Något nytt.

Ja själva tavellisterna då. Jag har ju gått och grubblat på tavellister till köket ett bra tag. Tavellister tycker jag generellt sett är så fint! Det ger en ombonad känsla. Och man får ett enkelt sätt att kunna förändra också om man känner för det, genom att byta ut saker som står där. Nu gillade jag tygtavlan mycket som jag hade på den köksväggen, så ett byte var inte självklart. Länge tänkte jag, varför byta ut något som jag trivs med. Men eftersom idén med tavellister inte lämnade tanken var det lika bra att ta tag i funderingarna. Och som vanligt, eftersom jag har så svårt att se exakt hur någonting ska se ut innan det väl är på plats måste jag helt enkelt testa. Men vilken färg skulle jag välja? Skulle jag välja tavellister i ek för den härliga varma träfärgen, eller i vitt för att få det att smälta in i köket? Valet föll på ek. Med tanken att skulle jag ändra mig när jag väl hade den på plats så skulle det vara möjligt att måla om till vitt. Nu fastskruvad på väggen har jag dock ingen som helst tanke på ommålning. Kan det rent av vara så att jag valde rätt från början den här gången och slipper momentet ”gör om gör rätt”?

Något lånat.

Tavlan längst ner till höger. Det är en illustration från Lolitas blogg, och jag hittade tipset via Weronica tidigare. Jag printade ut bilden (japp, det var helt ok enligt Lolitas blogg) och placerade in i en ram. Ett enkelt sätt att skapa en fin tavla!

Något blått.

Brickan längst ner till vänster. Från Isak som har många härliga retromönster på sina olika produkter.
Mitt bidrag till Fabrikens tisdagstema.


Söndagsbilden: vecka 38Fler söndagsbilder finns hos Fabriken.


Tisdagstema: loppisfynd

Äsch nu ljuger jag. Tisdagstemat i Fabriken idag passar inte just mig, då jag vad jag kan minnas inte äger några loppisfynd. Det är inte så att jag ogillar loppisar på något sätt. Jag skulle gärna öka antalet besök, men samtidigt har jag så mycket annat jag också vill göra på fritiden. De fåtal gånger jag har varit på loppis de senaste åren har jag inte hittat något som fallit mig i smaken.

Så istället för loppisfynd visar jag ett annat fynd. En väggljusstake i keramik jag köpte för dryga tio år sedan. Ett impulsköp där jag klev in i en keramikbutik inne i stan. Jag vet inte så mycket om den mer än att jag fortfarande är förtjust i färgerna och mönstret. Ljusstaken har dock ännu inte riktigt hittat sin rätta plats här i huset och huserar än så länge på övervåningen. Men jag hyser gott hopp om att en flytt till nedervåningen inte ligger alltför långt bort i tiden.


Söndagsbilden: vecka 37Veckans söndagsbild till Fabriken.


Bikini

Bikinisäsongen är väl definitivt över för i år. Detta är en note to self att packa undan den virkade varianten som har legat framme sedan det blev färdigvirkad i somras. Hur blev slutresultatet då? Jodå, helt ok. Jag ska bara göra lite småjusteringar först inför nästa säsong innan det är dags att plocka fram den igen. (På själva bikinin alltså.)Söndagsbilden: vecka 36

Bäst just nu: Aster-buketter för billig penning som håller evigheters evigheter (i mina bukettmått mätt).

Mitt bidrag till Söndagsbilden i Inspirationsfabriken.


Ramtips

Jag handlade ett par ramar på Gallerix igår och blev glatt överraskad då de just nu kör en kampanj med 20% rabatt på alla ramar. Ett tips, om du är på ramjakt. Vet dock ej hur länge kampanjen sträcker sig.

I en av ramarna hamnade det fina siffertrycket från Petrified in Pink som jag fyndade i somras när Petra rensade i sina lagerlådor. Tavlan passar fint i lillasyster rum, så att hon kan öva på alla siffror.Tisdagstema: barnrum

Det vita rummet har blivit aningen mindre vitt sedan sist. Tapetseringen blev startskottet. Som ju åtföljdes av ett par tavelinköp. Därefter har textilier som sängkläder, matta, och kuddar fått bidra med färg och att få det lite mer ombonat i lilla 3-åringens rum. Ett ganska enkelt sätt att tillföra lite färgklickar egentligen. I sängen finns Gunilla Axens klassiska moln. Ett härligt mönster från 60-talet som står sig än, och som passar perfekt i ett barnrum.

Den tänkta myshörnan med massor av kuddar har än så länge en(!) kudde (inköpt på H&M Home). Tja, man får väl börja nånstans, inte sant?
Och så har vi myrorna som klättrar på en av väggarna. Jag gillar fortsatt tapeten från Sandbergs. Det gör lillasyster också. Hon brukar gå fram och peka på de röda myrorna som gömmer sig bland de svarta. Och den stora elefanten (från favoritsaker.se) som turligt nog blev en fin 3-års-present. Sparbössa och svärburk i ett. Senast igår åkte det en peng däri. Denna gången var det jag som var skyldig. Faktiskt första gången, om inte minnet sviker mig. Det brukar vara den andra hälften som står bakom de flesta slantarna.

Tittar man efter så har faktiskt allt här på bilden figurerat på bloggen i olika sammanhang. En då 1-årig lillasyster. Och det vackra trycket från Australien. De var inte från början någon uttänkt matchning i färger, men nu i efterhand får de så gärna stå tillsammans.


Detta är dagens bidrag till tisdagstemat i Inspirationsfabriken.


Söndagsbilden: vecka 35

Kärleksört. Bara namnet låter ju så härligt. Vår kärleksört är mumma för fjärilar och humlor. Med livet som insats* kröp jag nära för att fånga en av alla nässelfjärilar på bild.

* Jag är lite småskraj för stora saker som kan sticka eller brännas.

Fler söndagsbilder hittar du i Inspirationsfabriken.RSS 2.0