Mrs. b & co

Tygbryderier: the end

Mina tygbryderier har nu fått ett slut. Inte riktigt ett sådant jag hade önskat, men hey, man kan inte få allt här i världen. Jag är van att inte ge mig i första hand, om jag inte förstår något till fullo. Förklaringen jag jagade var om tyget verkligen skulle tappa mycket färg vid tvätt. Enligt de uppgifter jag nu fått så är det så det är. Strukturen på linnetyget i kombination med många färger som är mättade är orsaken. Punkt. Tyghuset kan inte garantera färgerna ens vid kemtvätt. De har talat med Mairo, som producerat tyget, dock inte med produktchefen (som har varit svår att få tag på). Nu orkade jag inte vänta på eventuella ytterligare förklaringar från produktchefen utan bestämde mig för att acceptera att tyget inte kan tvättas (utan färgtapp) och nöja mig med det. Med andra ord valde jag att få en ny bit tyg, och nu har jag till slut sytt lite kuddsällskap till Mademoiselle. För tygbiten som blev över tänkte jag göra ytterligare ett test och tvätta i 30 grader för att se om det möjligen kunde vara skonsammare. Men detta får bli The end på min Sir Harald story.


Friggebod: dörr och fönster

Det är ingen snabb progress på bygget, men det är så det får vara just nu. Det nya målet för när friggeboden kan stå helt klar är satt till jul. En dörr och ett fönster har kommit på plats sedan sist. Härnäst väntar invändigt arbete med innerväggar och innertak.Pyssel x 2

En VAB vecka har avverkats men nu ser alla ut att vara redo för dagis igen imorgon. Veckan har inte bjudit på det allra bästa i mysväg, snarare tvärtom, när 2.5-årstrotset har nått nya oanade höjder. Ett par pyssel hanns med under veckan, men generellt har det varit rätt torftigt med idéer och material för pyssel här hemma. Något som absolut bör ses över inför eventuella kommande sjukdagar.

Det enkla mustasch-pysslet hittade jag hos Mikaela. Snabbt pysslat och åtminstone en kvarts rolig lek för barnen. Hos Mikaela hittade jag även ett annat pyssel, för mig själv, nämligen Mikaelas digiscrapkurs som nu har pågått i ett par dagar. Ett roligt tidsfördriv och man kan inte önska annat än att dygnet hade lite fler timmar till allt kul man vill ägna tiden åt.


Tygbryderier

För en månad sedan köpte jag ett fint tyg i hopp om att sy en kudde av det. Det härliga mönstret på tyget, Sir Harald, är designat av duktiga Lisa Bengtsson, vars mönster finns här hemma sedan tidigare. Inköpet gjordes på Tyghusets webshop och tyget är producerat av Mairo.

Nu en månad senare är tyget fortfarande osytt. Som vanligt tvättar jag tyg innan jag syr för att minska risken att en färdigsydd produkt krymper vid senare tvätt. Så även med detta tyg. Men efter tvätt möttes jag av en besvikelse. Tyget känns i min mening urtvättat, och det efter en endaste tvätt. Jag har varit i kontakt med Tyghuset som erbjudit retur. Detta kommer jag förmodligen att göra, men jag hade gärna velat höra om det är tänkt att tyget ska se ut såhär efter tvätt. Jag hoppas väl innerst inne på en förklaring i form av att jag har fått ett dåligt tygexemplar och att det finns ett bättre där färgen inte försvinner lika mycket. Önsketänk förstås, eftersom jag så gärna ville ha detta tyg. Tyghuset försöker enligt uppgift kontakta Mairo, men det verkar vara väldigt svårt då jag fortfarande inte hört något nytt efter flera veckor.

Jag tänkte höra om era åsikter. Är tyget urtvättat? Eller är det bara jag som ställer för höga krav? Ska man räkna med så här mycket färgbortfall i och med att det är ett linne-tyg och speciellt när originaltyget i detta fall redan producerats med en ”vintage-känsla”? (Obs. jag är inte ute efter medhåll...)

På bilden syns en pålagd klippt remsa med otvättat tyg, att jämföra med. Självfallet är det svårt att med ett fotografi uppleva samma sak som i verkligheten. Bilden är tagen på det tygparti som har störst skillnad i färg.

I veckan ska jag för femte gången slå en pling till Tyghuset för att höra hur det går.
Friggebod: målning

Friggebodsarbetet går sakta men säkert framåt. All fasad är nu fastspikad och merparten målad. Nu kan man börja ana hur det hela ska se ut när det är färdigt. Vi har haft ett första snack med elektrikern som ska hjälpa till vid elinstallationen så småningom. I samband med det ska vi även koppla in el till murbelysningen som redan sitter monterad på muren. Det ser jag verkligen fram emot. På vår väg finns ingen gatubelysning så kvällstid är det verkligen becksvart där ute.

Pinnen över fönsterhålet är en förberedelse för fönstermontering som står näst på tur i arbetsordningen.

Tidningsställ

För en månad sedan hade jag återigen turen på min sida då jag vann ett fint tidningsställ från House of Jammi via Room and Serve. Stort tack! Tidningar finns det gott om i detta hushåll så denna vinst fann snabbt sin plats. Detta är, om jag inte misstar mig, faktiskt det allra första tidningsstället här hemma. Med tanke på det konstanta kaoset som råder här med alla tidningar som ligger utspridda här och var så finns det helt klart behov för fler, så småningom.


RSS 2.0