Mrs. b & co

Äntligen betong, del tre

Då varken Mr. B (däckad av streptokocker) eller jag själv varit kuranta så har betongen fått vänta. Men idag kände vi oss båda något sånär som människor igen, och då var det dags - avformningen av betongalstret! Något nervöst och nyfiket lossades formdelarna - skulle vårt första betongprojekt verkligen lyckas? Japp, det verkar som det! Några skavanker hit och dit, men det hör ju till.

Här är resultatet. Kan ni se vad det ska föreställa?

Efterbehandling (slipning & såpning) återstår, så ni nyfikna får vänta till nästa del i denna serie för att få se var möbeln hamnar.
Svenskt Tenn

Förra inlägget var ju bara för deprimerande. Här kommer istället lite gladare färger & mönster från Svenskt Tenn. Pax för den vita pallen!Bilder: www.svenskttenn.se

Självömkan

Inte nog med att det gör ont - jag ser numera ut som en varelse från yttre rymden! Ena kinden är som en stor svullen klump. Intaget av värktabletter är uppe i en 30 stycken på 3 dygn - jag som vanligen hoppar över allt som har med värktabletter att göra (om det inte absolut behövs).

Inte kan jag trösta mig med mitt favvogodis heller. Och byteshandel var det visst inte någon som nappade på.

Ja, det är väl bara att bita ihop (eller helst inte, i just mitt fall). Och avvakta till på måndag. Fina ambulansplåster skulle nog inte skadat som tröst.Bild: www.russinnet.se

Lampa sökes

Jag söker en lampa. En som ger bra med ljus och kan hänga i taket. Icke plafond. Den bör vara snygg också. Gärna svart om den uppfyller alla tidigarenämda kriterier. Men om inte det går bör den nog vara vit. Glömde jag nämna att den inte får vara för dyr heller.

Nedan följer ett axplock av fina lampor som jag ännu inte vet huruvida de uppfyller alla kriterier ovan.

En sak som jag länge funderat över - varför har Ikea inte lyckats få fram lampor i stil med nedan?

Bilder:
1. www.mio.se
2. blacknwhite.dk
3. www.globen.net
4+5: frascht.jetshop.se


Amazing asparagus

Dagens middag för min egen del bestod av soppa. Medan resten av familjen åt standardrätten Korv Stroganoff, sörplade jag i mig "Amazing asparagus" från Kelda. Inget fel på soppan (den var god) men jag hade helst sluppit. Ja, kanske inte soppan direkt men behovet av flytande föda. Men äntligen är den väck - min sista visdomstand! 3500 riksdaler fattigare blev jag även denna gången. Inte nog med att det inte är världens roligaste upplevelse, och att jag nu får knapra värktabletter i ca 4-5 dagar - jag har fått betala för eländet också! Ja ja, jag får lita på min tandläkare som tyckte det var lika bra att få det gjort medans jag fortfarande var ung (magiska "gränsen" gick vid 35 enligt samme man, så jag klarade mig med nöd och näppe).

Men för pengarna hade jag ju kunnat köpa mig en massa annat roligt istället. T.ex. en VIPP tvålpump. Eller Tove Adman ljusstakar.

Bytes: visdomstand mot ovanstående. Någon?
Nu brinner det för fulla muggar

Eller "Äntligen betong, del två". Nu är det bara att med tålamod vänta till ungefär nästa helg innan betongskapelsen kan skådas. Det är alltid lika nervöst att invänta ett resultat - tänk om det bara blir (betong)pannkaka av alltihop! Ja ja, i såna fall är det väl bara att börja om från början.

Borrmaskinen på bilden får nog kasseras då den fortfarande luktar elektrisk brand. Fast inte är Mr. b ledsen för det - han ser en ypperlig chans att införskaffa en ny en.Äntligen betong!

Solen skiner och idag är dagen då vi testar betonggjutning för första gången! Som vanligt kör vi efter mottot "hur svårt kan det vara", och drar i med ett ordentligt betongprojekt med en gång. Man kan ju bara misslyckas!

Fast det kunde börjat bättre, fick för en stund sedan rapport om att borrmaskinen (som används för att blanda betongen) började ryka redan halvvägs in på första säcken. Tackar för snälla grannar som ställer upp och lånar ut en bättre! Fortsättning följer...
Orange-feber

Orange-febern har ännu inte slagit till här hemma, men det kanske bara är en tidsfråga. Många bloggar visar just nu jättefina inredningsdetaljer i orange, och det fick mig att fundera över om det överhuvudtaget fanns något orange här hemma. Det enda jag kunde hitta var denna blomman!

Och med den önskar jag härmed er alla en skön fredagkväll & trevlig helg!
Uppdrag barn!

Om ni länkar till Uppdrag Barn i er blogg skänker Vattenfall 20:- till Childhood. Ju fler vi är som länkar, desto mer pengar till Childhood!Katvig i min dröm

Jag drömmer om Katvigs bäddset i det härliga mönstret "appleprint". Men jag lär få fortsätta drömma - dels vet jag inte var jag skulle hitta det nu längre, och dels skulle det förmodligen vara alldeles för dyrt. Men ack vilket underbart mönster!


Bild: www.moods.dk

Utmaning och utmärkelse!

Jag har fått en utmaning från både dahlarna och Mirkajohanna. Då kör vi:

♥ 5 saker i min frys: Köttbullar, fiskpinnar, glass, bär (tack "farmor&farfar"), kantareller (tack "farmor&farfar")
♥ 5 saker i min garderob: kläder, väskor, skor, målarburkar, dammråttor
♥ 5 saker i min väska: mobiler, nycklar, plånka, gamla kvitton, näsdukar
♥ 5 saker i badrumskåpet: smink, parfym, hårkrämer, blöjor, min "Sebamed"-deo som jag inte klarar mig utan och är således tvingad att importera dussinvis från Finland eller Tyskland
♥ 5 saker i min bil: grus, leksaker, smörgåsrånsmulor, mynt, 2 barn

Sen har jag även fått Guldkortet x 4! Tack snälla Madde, Pyssliga JakobsMitt Liv som Joanna, och Ann. Jag blir glad, och vill genast skicka tillbaka den till er! Kramar på er!


Denna gång väljer jag att inte välja ut någon speciell att skicka den vidare till, utan vill istället tacka alla er som följer min blogg! Ni är alla värda ett Guldkort! Både ni utan blogg (för ni finns definitivt där ute, och för inte så länge sen var jag en av er) och ni med egna inspirerande bloggar. Tack allihop!

DesignTorget 15 år!

Ni har väl inte missat att DesignTorget fyller 15 år, och firar detta med att nu på torsdag 18:e september erbjuda 15% rabatt på allt i alla butiker!

Lite godbitar som jag själv inte skulle tacka nej till.

Bilder: www.designtorget.se

Svordomar & tröst

Uppdatering:
1. Bilen startade som smort i morse efter lite buskörning igår kväll (som enligt ett samtal till bilverkstaden skulle fixa dom förmodligen igensotade ventilerna). Det finns hopp inför morgondagens besiktning!
2. FK-begäran inlämnad & dubbelkollad genom ett samtal till FK (förstås). Så nu kan jag lugnt gå ner i 90% arbetstid.
3. 7 timmars nattsömn - inte illa!
4. Favvo-godispåsen uppäten.

Tack för era uppmuntrande kommentarer!

Dagens triss i bekymmer:
Kvällens tröst:


Fotnot:
1. Kl. 06.20 valde bilen att inte starta. Samma bil är tänkt att besiktigas tidigt onsdag morgon.
2. Är det verkligen möjligt att själv utläsa FKs regler vad gäller t.ex. föräldrapenning utifrån publicerad information, eller krävs det att man i tid och otid behöver ringa för personlig hjälp av en till synes stressad handläggare.
3. 3 timmars nattsömn är inte bästa förutsättningarna för 1. och 2.

Frosta Design

Denna bild såg jag första gången hos Diana, och blev med en gång smått förälskad. För att inte tala om virksugen. FROSTA design har formgivit denna underbara virkade balja som säljs i form av ett virkpaket. Virkpaketet innehåller det som behövs för att tillverka baljan - allt ifrån virknål till material och beskrivning. Materialet som används är trikåtrasor som är en spillprodukt från trikåindustrin. Skulle det bli en balja för min del, så skulle den förmodligen användas till just det bilden visar!
Bild: Henrik Bodin/FROSTA design

Skogsbrand?

Nä - fredagsmysbrasa i vardagsrummet! Trevlig helg!
Blomlådan

Äntligen är den färdig! Planteringslådan som vi (ja ja, Mr. B) byggde av ett ton sten. Tyvärr kan jag inte visa några fina inspirationsbilder med planteringar i den - vad som kommer att hamna i blomlådan är högst oklart i dagsläget. Då jag inte är någon blomsterkännare så får planteringstankarna ligga på is till nästa år. Ja, så man hinner läsa på lite om vad som kan tänkas passa bra. En "trädgård för nybörjare" kurs vore inte helt fel.
En tanke som trots allt har slagit mig är ifall bambu skulle kunna vara ett alternativ. Detta tål att undersökas. Kanske med hjälp av följande bok.Bild: www.odla.nu

Utmärkelse!

Jättetrevliga bloggen dahlarna har varit så gullig och skickat mig detta Guldkort! Tack snälla - vad jag blir glad!
Ja, då tar jag väl Guldkortet och printar ut det, och vips iväg till inredningsbutiken för att handla alla mina inredningsfavoriter... ehh, nähä - det var kanske inte så den skulle fungera?!Utmärkelsen ska skickas vidare till 4 personer som brukar följa min blogg samt en ny blogg. Helst skulle jag inte vilja välja ut någon speciell, utan istället skicka vidare den till alla som följer min blogg. Utan er vore bloggandet inte alls lika kul! Men samtidigt vill jag passa på att visa uppskattning till ett par av er som lämnar så snälla kommentarer! Därmed skickar jag Guldkortet vidare till:

Jennys Hus
Dezzys Blogg
minigrisen
Proforma

och en ny bekantskap för mig, vars blogg med inspirerande bilder jag inte hittade till förrän alldeles nyligen:
Designtjejen

Det kom ett paket idag...

... innehållande Jacob Wismars Jacobs hälsokök - ett inköp från nätbokhandeln Adlibris. Denna bok hittade jag tack vare Weronicas tips om Adlibris bokklubb Leva i familj.

"Mat på en kvart med familjemetoden" låter underbart enkelt, men det jag främst hoppas av boken är att vi ska få aningens mer inspiration och konkreta tips på hur man tar sig ur köttbullar-och-makaroner-träsket som vi definitivt har fastnat i. Jag återkommer med eventuell progress framöver.Pakhuis Oost

Nederländska Pakhuis Oost är en ny bekantskap för min del, men oj vad mycket fint som finns där. Barnrumstemat fortsätter med andra ord och på websidan finns en hel del färgglad inspiration att hämta. Ett par idéer fick jag med en gång - men det återstår att se om dessa blir realiserade.
Bilder: http://www.pakhuisoost.com/


Själv hade jag inte tackat nej till någon av dessa fina nyckelringar!
Bild: http://www.pakhuisoost.com/

Mysbelysning

Nu börjar funderingarna kring lillasysters rum så smått att komma igång. Ett hörn i rummet är tänkt att inredas som en liten myshörna med madrass och kuddar. En myshörna behöver såklart mysbelysning, och det som skulle passa där är antingen en ljusslinga eller en vägglampa. Ljusslingor har jag letat efter, men inte hittat så mycket som jag trodde. Men jag kanske letar på fel ställe? Tips mottages tacksamt!

Här följer ett par ljusslingor, med den söta Barbapapa-slingan överst!
Barbapapa ljusslinga: www.busigt.se
Rosa ljusslinga: www.bosieboo.com
Blomljusslingor: www.ikea.se
Fågelljusslingor: www.ikea.se

Myran har landat!

Nu är Myra-tapeten från Sandbergs (feat. Family Living) inhandlad inför kommande inredning av lillasysters rum. Vanligtvis skulle jag kastat allt annat jag hade för händer, och börjat tapetsera omedelbums. Men denna gång ska jag för en gångs skull ta det lilla lugna. Tapetseringen får nog vänta ett tag, förhoppningsvis till förmån för andra högre prioriterade projekt. Den som väntar på nåt gott...Min Paperdee!

Det blev ett inköp av en Paperdee för min del! Och vad jag är nöjd - vi har letat så länge efter en passande hushållspappershållare, och till sist fanns den bara där mitt framför mig!

Vår Paperdee hamnade inte på köksbordet, såsom den egentligen är tänkt att användas (se inspirationsbild), utan fick istället bli uppborrad på väggen. Men där sitter den så bra så! (Och ja, klisterlappen kommer tas bort snarast...)
Manickel-revival

Är det bara jag som blir lite nostalgisk över att få se dessa enorma manicklar? Minns att dom var som hetast på mellanstadiet, och att rasterna ägnades åt diverse spel och byten av manicklar i alla dess färger.

Just dessa heter väl kanske inte manicklar utan närmare bestämt "Super S" och kommer från danska Sen-Sen. En rolig idé med en hel del möjliga användningsområden då dom kan användas både ute och inne.
Bild: www.sen-sen.dk

Rum med bilar

Här följer lite hemma-hos bilder från storebrors rum. Knappt hade den gröna färgen torkat förrän vi strax efter inflyttning insåg att grönt inte riktigt var grejen för storebrors rum. Ytterligare en sak att sortera under misslyckade val i byggstadiet.

Så det var bara att greppa penseln igen. Vi börjar bli ganska vana vid målning nu efter att först målat om hela lägenheten innan vi flyttade därifrån, och sen målat om X antal rum här i huset. Arbetsfördelningen brukar vara så att maken kör med penseln medans jag sköter rollern.

Återigen är det Mija Kinning som stått för inpirationen, i alla fall vad gäller väggmålningen. Motivet är från Playsams frimärke och jag har nyligen upptäckt att jag inte är ensam om att gilla denna väggmålning - den går att hitta även hos Mina Glädjeämnen.

Kuddtryckningen var ett kapitel för sig, som ni kan läsa om här, och favorittavlan finns beskriven här.Före och efter


RSS 2.0