Mrs. b & co

Instruktion: mormorsrutefilt

Tack för alla snälla ord om filten! Jag hittade ju inspirationen till filten hos Hallakulle, och om det är någon som vill inspireras vidare så kan jag rekommendera denna instruktionen till hur man virkar själva mormorsrutorna. Jag som senast virkat på högstadiet såg framför mig hur jag skulle behöva sitta med instruktionen i knät inför varje mormorsruta, men det räckte med två virkade rutor tills hela förfarandet var inpräntat i huvudet. Så svårt var det inte!

Jag virkade drygt 200 rutor och min filt mäter ungefär 160cm x 110cm. Garnåtgången för min del blev ca 20-22 vita garnnystan och 0.5-2 nystan av varje färg (summerat ca 12 färgade nystan).

Nu ska jag bege mig ut i solen! Kommande vecka blir det bloggpaus för min del då jag har en del annat att stå i! Trevlig helg!
En mormorsrutefilt

Rutor i stora lass har till sist blivit en mormorsrutefilt. Äntligen! Evighetsprojektet som nästan blivit en följetong här på bloggen med början i flickan som inte kunde virka en luftmaska har fått ett lyckligt slut. Och även om mormorsrutorna blev som en förälskelse (och mani) så känns det otroligt skönt att ha avslutat detta projekt! Jag höll även min tidplan med marginal. Eller nåja, om sanningen ska fram så tog jag mig i kragen och sydde ihop det sista kvällen innan dotterns 2-årsdag. Så nu har min lilla tjej fått sin färgglada filt som jag hoppas att hon får glädje av i många år framöver.
Storebror fotograferar

Storebror gillar att fotografera med vår gamla digitalkamera. Bilderna bidrar ofta till många skratt och även reflektioner:

1. Grodperspektiv i riktig bemärkelse. Är det såhär vi uppfattas dagligen?
2. Undrar vem han fått inspirationen ifrån till att fotografera kuddar?

Trevlig helg!
Härliga påsk

Påsken har bjudit på toppenväder och vi har tillbringat mesta tiden utomhus. Detta måste nog ha varit den bästa påsken på länge, vädermässigt i alla fall. Fast jag är i och för sig generellt dålig på att minnas hur tidigare års väder vid en viss tidpunkt har varit, så jag kan säkert ha fel. Mycket har i vilket fall hunnits med dessa sköna dagar: vattkoppor, en födelsedag, biltvättar & sommardäcksbyten, trädäckstvätt, släntgrävning, planteringslådslimning, sill & potatis, fönstertvätt, krattande, grillning och säkert ytterligare ett par "bra-att-göra" saker. Energikontot har blivit påfyllt och utnyttjat, och det ger en skön "må-bra"-känsla. Dessa bilder får illustrera årets påsk, att titta tillbaka på nästa år.Påskdessert

Jag håller hårt i vissa finska traditioner och dit hör memma på påsk. Memma är en speciell påskdessert som serveras kall med strösocker och gräddmjölk. Den som smakar memma för första gången klassar den nog inte som en delikatess direkt, och det kan man kanske förstå om man sneglar på innehållsförteckningen som listar rågmjöl, rågmalt, sirap och pomeransskal. Men med tiden kan även den mest skeptiske lära sig att tycka om efterrätten. Maken äter numera gärna en portion, och liknar det vid whisky som enligt honom tar en 7-8 år att tycka om... Själv är jag nöjd över att kunna köpa memma i stora matbutiken såhär i påsktider - då är min påsk räddad!
Påskledigt

Vi firar en lugn påskhelg hemma då födelsedagstösen fortfarande har smittande vattkoppor. Firar är väl att ta i - vi njuter nog mest av ledigheten som alla helgdagar innebär. Det enda som påminner om påsken är påskriset med förra årets fjädrar samt äggen som målades för en stund sedan. I övrigt hoppas vi på mycket utevistelse vilket väderprognoserna hittills talar för. Vi hackar vidare på slänten och har nu kommit en bra bit ner. Funderingarna går vidare i om grillutrymmet ska få en murad grill, eller om vi bara ska ställa dit klotgrillen. Oavsett vilket - hoppas resultatet blir lika bra som vi tänkt oss!

Till sist vill jag önska alla en glad och skön påskhelg!Födelsedag

Vår lilla sötnos fyller två år idag! Du söta, glada, tuffa, sura, envisa lilla tjej - vi älskar dig! 

Credits: Songbird Avenue, April Kit: Ali Edwards

Ariane Rezende Designs

Eve Recinella


Släntgrävarmat

Helgen har bjudit på toppenväder och nu är våren definitivt här! Utomhusaktiviteterna sparkas igång en efter en, och en ny slags energi infinner sig på köpet. Vi satte spontant igång med ett släntgrävarprojekt idag där en vision om en stensatt liten yta in mot berget med plats för grill och avlastningsbord ska provtryckas. Vi inledde med mottot "vi gräver och ser hur långt vi kommer" och än så länge känns visionen fortfarande möjlig. Hela familjen var delaktiga, och efter någon timme med spett, spade och kratta kändes middagen given. Aptiten var det definitivt inget fel på. Med andra ord: en perfekt dag, för både kropp & själ!Digiscrap

En av mina första layouter någonsin. Jag har aldrig tidigare ägnat mig åt traditionell scrapbooking, men inspirerad av Dianas fina layouter kände jag mig inspirerad att undersöka konceptet digiscrap. Och nu kan jag konstatera att det finns en stor risk att jag kommer att fastna i detta!

Credits: Songbird Avenue, April Kit: Ali Edwards, Meredith Fenwick
Matahati Designs


 


Mer kuddar

Jag fortsätter med ännu fler kuddar på rad. Från att ha tyckt att kuddar varit ett stort aber här hemma så börjar det helt klart kännas bättre. Det gula från Göteborg har sytts om till piggelinkuddar. Dock verkar symaskinen inte må toppen, så vi får se om sömmarna håller i längden eller behöver sys om. Men i vilket fall är det alltid lika skönt att bli färdig med ett projekt man företagit sig.RSS 2.0