Mrs. b & co

Stickning

Stickorna har också ett litet projekt på gång.  Varför inte köra på bred front nu när handarbetslusten finns där. En av pysseljulklapparna har därmed kommit till praktisk användning. Efter senaste stickningen sållades ju stickning i sig inte bland favoritgrenarna, men efter denna vändan kan jag konstatera att det nog mest berodde på dåvarande stickobjekt. Fast virkning ligger förstås fortsatt högt i kurs. Jag kan nog helt generellt konstatera att handarbete är här för att stanna. I alla fall hemma hos mig.


Troshylla

Den tänkta bokhyllan blev en… troshylla? Det summerar nog veckan ganska bra. Vi ställde snickeriprojektet mitt i vardagsrummet. Så att den skulle vara så mycket i vägen det bara går. Det borde skynda på färdigställandet var planen. För det verkar ju inte vara tillräckligt att vi faktiskt har behov av en färdig hylla. Men nej, nu har den stått där närmare två veckor. Mitt i passagen, så att vi får gå runt den på väg till och från alla rum.

En tom hylla mitt i rummet kan fyllas på med det mesta. Dagis bestämde i veckan att lillasyster var mogen för lite toa-träning. Det var nog lika bra, vi själva hade förmodligen inte kommit till skott förrän någon gång i framtiden. Utan blöjor innebär med trosor, vilket i sin tur innebär att ett smärre troslager förstås har inhandlats till en stolt lillasyster. Och på något sätt har detta lager hamnat i hyllan mitt i rummet. 

Men vilket år som helst ska vi färdigställa hyllan för dess tänkta användning. Vid närmare eftertanke borde en lördagkväll egentligen passa utmärkt för att återinföra målarstugan i arbetsrummet.Hortensia no more

Nä, inte denna gången heller. Ett försök med lite blomster inomhus har ännu en gång gått åt skogen. Av tre så återstår nu bara en. Hortensian, som fortfarande var fin på den tagna bilden, har idag förpassats till papperskorgen. Å andra sidan hade jag nog inte räknat med annat heller. Blomstrena köptes med ansatsen att dom i alla fall håller längre än en bukett snittblommor för samma penning. Och skulle jag göra en seriös satsning på inneblommor så skulle jag helt klart köpa något som tål att torka ut mellan vattningsvarven. Så en Hortensia var sannerligen en orimlig uppgift att klara. Men jag gillar min höga kruka/vas så jag skulle inte ha något emot att hitta en ersättare trots allt. Frågan är bara vad.


Vilken blomma det är som har klarat sig såhär långt? En höstglöd som enligt uppgift ska vara " en mycket lättskött och tålig växt, som kan lagra vatten i de tjocka bladen". Hmm, min har redan varit illa ute - vi får hoppas den klarar sig den här vändan...


.

Vinnare

Tack för alla gratulationer på bloggens 1-årsdag! Nu har Mr. b tagit en paus i friggebodsbygget och dragit den vinnande lotten i tävlingen. Vinnaren av mormorsrutekuddfodralet är erry med bloggen gallerry. Grattis grattis!Morgonstund har guld i mund

En söndagmorgon. En kopp te och en virkning. Vad mer kan man begära.

Ja, fast någon fasligt lång stund blir det förstås inte. Friggebodsbygge har visst högre prio än min virkning för tillfället...Påminnelse

Imorgon är sista dagen att tävla om ett mormorsrutekuddfodral. Klicka på bilden för att komma till tävlingen.Live what you love

Same same but different. Budskapet har fått en annan färg. Tapetkärleken består. En skön syn att möta efter en hård* dag på jobbet.

(*semesteravslut borde definitivt åtföljas av en obligatorisk inskolningsperiod à la förskola...)Arbetsrum

Arbetsrummet gör sannerligen skäl för sitt namn, denna gång i form av målarstuga. Det är ju toppen med multifunktionella rum! Nja, kanske inte riktigt... Mest önskar jag nu att alla små och stora projekt vore färdiga. Att påbörja nya saker är roligt, men att få till ordentliga avslut, där man kan säga att något är helt och hållet färdigt, är inte alltid lika lätt. Men nu borde det i alla fall inte vara så långt kvar till snickeriprojektet är färdigt.
Tomater

Det gäller att snabbt hala fram kameran när det är skördedags hos oss. Små fingrar är genast framme när dom fått klartecken för plock. Vi har ju inte så mycket att skörda i vår trädgård ännu, men en tomatplanta planterade vi tidigare i somras. Den har nu växt till sig och första tomaten kunde skördas alldeles nyss. En stor grönorange baddare som delades broderligt mellan alla i familjen. Och den smakade mums, riktigt saftig, köttig och god.

Vänstervarv

Jag måste säga att hoppanordningen har varit en välanvänd investering. Om det inte studsas så springs det runt i vänstervarv, varv efter varv. 2-åringen är i en fas där hon försöker utöka sitt vokabulär med att härma allt storebror säger. Från studsmattan hörs saker som "spring för livet", "akta lavan" (boll=lava), "akta maneterna" (boll=manet), osv. Det är nästan man önskar man var liten igen...1 år

Hipp hipp hurra, bloggen fyller år idag! Nåja, inte exakt idag men för en vecka sedan. Länge funderade jag över om en blogg vore nåt att ha. Nu ett år senare kan jag konstatera att, japp det är det helt klart! Min tid i bloggosfären har enkelt beskrivet varit roligt, inspirerande och beroendeframkallande.

Detta får givetvis firas symboliskt med mormorsrutor som förekommit en hel del här på min sida. Vill du vara med i utlottningen av ett kuddfodral, virkad och sydd av undertecknad, får du gärna lämna en liten kommentar. (En innerkudde i storlek 40x40cm passar till.) Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med, men glöm bara inte att lämna mailadress i det avsedda kommentarsfältet (publiceras ej). En vinnare dras på måndag 24 augusti.

Till sist vill jag passa på att tacka er alla som tittar in här, och även lämnar trevliga kommentarer. Utan er vore bloggandet förstås inte alls lika kul, så en stor bamsekram till er alla!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


Där satt den

Bingo! Give me five! Now we're talking!


Samma vy som senast, fast nu med annan tapet.


Vi börjar bli rutinerade tapetsättare. Inte så att vi på något sätt känner oss proffsiga när vi ska utföra ytterligare en tapetsättning. Utan det handlar mer om rutinerna kring. Det börjar med en nervös spänning strax efter att barnen är nattade. Framplockning av saker, en kort genomgång av vem som gör vad, och vad blir taktiken denna gång. Ska vi lyckas utan att bli osams. Denna gången var nervositeten extra stor, det handlade om en papperstapet där limmet ska påföras på baksidan. Vi som bara har gjort non-woven tidigare, med lim på väggen. Efter första våden tar vi, som vanligt, ut segern i förskott. För att en våd senare vara tillbaka i det sammanbitna läget. Men på något sätt brukar vi ändå få ihop det till slut.


Behöver jag säga att jag är mer än nöjd! Inte bara jag, maken också. Nu känns det som hemma! Vi är båda överens om att det känns som tapeten suttit där alltid. Tapetkärlek, finns det? Betong möter blommor och blader, och ljuv musik uppstår. Tapeten av Josef Frank heter Krysantemer (från Svenskt Tenn). Hade det inte varit för bloggosfären hade jag aldrig hittat den. Så ett tack till Weronicas sköna sovrum.Snickeriprojekt

Vi kör ofta igång flera olika projekt samtidigt, på gott och ont. Det senaste snickeriprojektet har nu nått halvtid. Nu är det spackling och slipning som gäller mellan regnskurarna. Det är väl då enda fördelen med sämre sommarväder, från vår synvinkel, att det blir desto mer tid för just projekt. Med detta objekt gick det väldigt snabbt från tanke till handling, så jag hoppas verkligen att slutresultatet blir som jag tänkt mig. Det återstår att se när allt är färdigt.

Nu väntar vi på det vackra vädret som sägs anlända imorgon. Det är sannerligen på tiden för lite solsken!RSS 2.0