Mrs. b & co

Tisdagstema: förvaring

Jag har ju glömt att visa vad som hände med garderoben i arbetsrummet. Så passande att Fabriken kör tema förvaring idag.

Jag har upptäckt att jag är mycket för förvaring. Ordning & reda - även fast man inte kan tro det när det stundtals ser ut som det gör här hemma (såsom t.ex. på dagens bild). Jag tror stenhårt på att nyckeln till ordning & reda är "var sak har sin plats". Och det hör starkt ihop med funktionell förvaring. Så det är något jag försöker jobba med här hemma. Sakta men säkert, så hittar prylar sin plats.

Tillbaka till garderoben då. En energikick i slutet på semestern ledde till att vi rev ut garderoben som stod i vårt kombinerade arbets/gästrum. Malplacé där den stod var det otroligt skönt att få väck den stora pjäsen. Efter det drog vi fram målarprylarna igen och målade tre av rummets väggar vita. Ja, de var ju vita tidigare (mandelvita) men nu är de vita. (Enkel matematik: vitt != vitt)

Istället för garderoben monterade vi upp ett Elfa-system med hängskenor. Perfekt, måste jag säga, när man slipper borra tusen hål i väggen. Istället för att borra fast varje hängskena så borrar man enbart den översta bärlisten som man sedan hänger alla skenor på. Det är även enklare att få allt i våg. På dessa skenor placerade vi konsoler och hyllplan. Vi valde lite billigare, men dock stabila, hyllplan från Byggmax som vi kapade i rätt längd. Till konsoler använde vi Elfas variant.

Så nu är vi med hyllvägg! Så skönt! Det behovet hade vi verkligen och nu får det plats hur mycket som helst på hyllorna. Tidningar, sybehör, tygstuvar, barnens alla pysselprylar, osv. Nu är jag ännu inte helt nöjd med allt som står på hyllplanen, och dagens bild är sannerligen ”the uncut version” med allt som ställdes där när hyllorna kom upp. Öppen förvaring kan se lite rörig ut, och jag funderar vidare på hur jag ska förvara allt bäst. Tills dess har jag försökt använda mig av lådor och tidskriftshållare som vi redan hade hemma. Ett par lådor som jag är nöjd med, och som vi haft länge, är de vita från Ikea. De små lådorna är perfekta för att förvara en massa elektronikrelaterade saker i, som t.ex. kameraladdare och diverse sladdar.



Till slut måste jag förstås köra en favorit i repris – vår egensnickrade variant av ”Random”-bokhyllan. Vi är fortsatt nöjda med det förvaringstillskottet i vardagsrummet!



Kommentarer
Postat av: LiseLotte

Elfa-system har vi i förrådet, toppenbra.

Den hyllan ni har gjort är såå fin. :)) LiseLotte

2010-10-26 @ 09:52:31
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: Weronica - En mammas dag

Elfa, elfa - vi har i tvättstugan och skulle behöva rigga vårt stora förråd med dem. Genil basvara. Och er fina hylla. Den tycker jag mycket om!

2010-10-26 @ 10:34:07
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Jo

Elfahyllorna är superbra! :) Jag har den i syrummet, men skulle nog behöva komplettera med lite lådor mm som döljer allt det plottriga. Det ser, som du skrev, lätt rörigt ut med öppen förvaring, men kan samtidigt vara hur snyggt som helst om det gör "rätt"!

Jag gillar verkligen er variant av random, skitsnygg!

2010-10-26 @ 12:32:25
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: Jenny

Förvaring är viktigt, det där gjorde sig bra i det rummet! Och er hemmagjorda hylla är så himla snygg!



Ha det gott, kram Jenny

2010-10-26 @ 16:40:14
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Ida

Den är så jädrans snygg er random-kopia, skulle få flytta hem till oss vilken dag som helst!

2010-10-27 @ 13:46:56
URL: http://familjeniuttran.delacreme.se
Postat av: Tina // peppar och vanilj

Jag SUPERDIGGAR er hylla!!!! Kanske blir så pass inspirerad att jag tvingar maken att göra en Sundling-variant ;)



K R a M // T i n a

2010-10-27 @ 14:23:44
URL: http://www.pepparochvanilj.blogspot.com
Postat av: Hanna

Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se. Där hittar du modekollage, foton, livsbetraktelser m.m. Trevlig kväll!

2010-10-27 @ 19:01:14
URL: http://wordsbyme.se
Postat av: Proforma - Irene

Ja, Elfa finns nog i alla hem! Vi har det i båda våra klädkammare men de är lika fina och bra i övriga rum.



Randomhyllan är bara så fin! Jag har inte släppt tanken på en egengjord, har bara inte hittat platsen än... men kanske nu när vi ska göra om två rum framöver.

2010-10-28 @ 15:22:59
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: HUSnrNIO!

Åh vad fin hemmagjord hylla!!! Ha en trevlig helg.

2010-10-29 @ 20:30:41
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: LissenTo

Vilken bra ordning du fixat och snygg hylla.

2010-11-02 @ 20:02:57
URL: http://lissento.blogg.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0