Mrs. b & co

Revelj

Ni vet påminnelsen som brukar komma runt första advent om att man ska passa på att byta batterier i sina brandvarnare där hemma. Jag minns inte riktigt hur det var, men med all sannolikhet missade vi det där före jul. Igår morse kl. 06.15 började något pipa var 30:e sekund. Det tog inte så många pip förrän vi insåg att det var brandvarnaren i allrummet utanför vårt sovrum som varnade för att batterierna var på väg att ta slut. Upp och ta bort det hela (för maken alltså) och försöka somna om.

I morse kl. 05.50 var det dags igen. Då började ett hysteriskt pipande. Här pratar vi inte om engångspipen var 30:e sekund, utan detta fabrikat till brandvarnare, denna gången i vårt sovrumstak, körde på ett helt gäng med pip för säkerhets skull. Jag är ganska lättväckt så att jag vaknade på en sekund var inte så konstigt, men så snabbt har jag aldrig sett Mr. b hoppa ur sängen förut. För min del var det omöjligt att somna om efter detta.

Två olika brandvarnare, två olika batterimärken, ett dygn emellan att batterierna tog slut. Vad är oddsen? Och jag som sov så gott just då.

Efter frukost bytte vi till nya batterier. För säkerhets skull bytte vi även i den tredje brandvarnaren i huset...



Kommentarer
Postat av: Proforma - Irene

Finns inget mer enerverande ljud än det! Typiskt att det började pipa just på morgonen också...

2010-05-02 @ 22:42:38
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Linruz

Förstår att du inte kunde somna efter det.

Kram Lina

2010-05-03 @ 07:33:04
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Mia

Tack för tipset:) kram kram!

2010-05-03 @ 09:10:45
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: InneoUte-Malin

Men så störigt. Hade nog blivit tokig. Håller på att bli galen när brandvarnaren sätter igång vid matlagningen. Nattetid måste vara helt olidligt. Ska be min handyman kolla batterierna i våra. ;-)



Angående vår trädgård kan jag trösta dig med att det går rätt fort att få en bra grund om man lägger ner lite tid. Vi grävde ner våra första saker hösten 20006 (flyttade också in i nybyggt hus) och nu mindre än fyra år senare har vi en riktigt schysst trädgård. Måste dock tacka trädgårdsarkitekten och den flitigt grävande maken för det. :-)

2010-05-03 @ 20:53:00
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Blogg by Maliin Stoor

Ja ibland undrar man hur det går till

=)



Bra är det dock, att de säger till menar jag



Maliin

2010-05-04 @ 09:03:03
URL: http://www.qreate.se
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Visst är det märkligt. Vilken otur att råka ut för så mycket pipande på så kort tid. Men det är ju skönt att ha en brandvarnare.

2010-05-04 @ 19:58:51
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: LiseLotte

Det pipet är misshandel för öronen det.



Du har en liten award inne hos mig



LiseLotte

2010-05-05 @ 14:52:56
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/
Postat av: Nettan

Känns nästan lite ruggigt, men det kanske var så att ni bytte batterie samtidigt förra året. Men vilket uppvaknade, förstår att det var svårt att sova vidare sen.



Men jag måste erkänna att jag har länge tänkt att köpa flera brannvarnare av olika typ då några reagerar på eldrök och andra på matosrök. Vi bor i ett sten hus och känner en falsk trygghet att det är endast taket som kan brinna. Men när elapparater tar eld så är den giftröken som är den farligaste. Några kompisar till oss hade just en sådan händelse där en ny kaffemaskin hade luktat skumt i ca 3 månader och sen sa det puff ´, och resten av alla maskiner gick sönder och en av dem fattade eld. <tur att mannen i huset råkade vara hemma.



Så idag skall jar köpa nya brandvarnare och rökvarnare och nya batterier.



Tack för ditt inlägg, tror att många får sig en tankeställare.

Kram/Nettan

2010-05-06 @ 11:53:06
URL: http://villamoa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0