Mrs. b & co

Tygbryderier

För en månad sedan köpte jag ett fint tyg i hopp om att sy en kudde av det. Det härliga mönstret på tyget, Sir Harald, är designat av duktiga Lisa Bengtsson, vars mönster finns här hemma sedan tidigare. Inköpet gjordes på Tyghusets webshop och tyget är producerat av Mairo.

Nu en månad senare är tyget fortfarande osytt. Som vanligt tvättar jag tyg innan jag syr för att minska risken att en färdigsydd produkt krymper vid senare tvätt. Så även med detta tyg. Men efter tvätt möttes jag av en besvikelse. Tyget känns i min mening urtvättat, och det efter en endaste tvätt. Jag har varit i kontakt med Tyghuset som erbjudit retur. Detta kommer jag förmodligen att göra, men jag hade gärna velat höra om det är tänkt att tyget ska se ut såhär efter tvätt. Jag hoppas väl innerst inne på en förklaring i form av att jag har fått ett dåligt tygexemplar och att det finns ett bättre där färgen inte försvinner lika mycket. Önsketänk förstås, eftersom jag så gärna ville ha detta tyg. Tyghuset försöker enligt uppgift kontakta Mairo, men det verkar vara väldigt svårt då jag fortfarande inte hört något nytt efter flera veckor.

Jag tänkte höra om era åsikter. Är tyget urtvättat? Eller är det bara jag som ställer för höga krav? Ska man räkna med så här mycket färgbortfall i och med att det är ett linne-tyg och speciellt när originaltyget i detta fall redan producerats med en ”vintage-känsla”? (Obs. jag är inte ute efter medhåll...)

På bilden syns en pålagd klippt remsa med otvättat tyg, att jämföra med. Självfallet är det svårt att med ett fotografi uppleva samma sak som i verkligheten. Bilden är tagen på det tygparti som har störst skillnad i färg.

I veckan ska jag för femte gången slå en pling till Tyghuset för att höra hur det går.
Kommentarer
Postat av: Proforma - Irene

Klart det inte är acceptabelt! Det är ju inte gratis precis! Tryckta linné tyger kan tappa en del färg vi tvätt, det vet jag efter att jobbat i tygaffär. Undrar bara varför du tvättade det? Jag tvättar aldrig tyger som jag har i inredning innan jag syr. Blir det smutsigt lämnar jag det på kemtvätt. Oftast tappar tyget både lyster och "stelhet" vid tvätt i maskin... och i detta fallet också färg!

Lycka till!

2009-10-11 @ 23:29:09
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Sara

Du har absolut inte för höga krav! Av ett tyg med den kvalitén/priset ska man kunna kräva mer! Jag brukar också alltid tvätta mina tyger innan jag syr något, om jag tänkt att tvätta det senare också vill säga, vissa kuddfodral som jag sytt permanent på kudden har jag inte tvättat eftersom jag inte tror att de kommer bli så långlivade här hemma. Men nu pratar jag tyg för 59:-/m, inte dyra designertyger... Lycka till och hopaps det ordnar sig!

2009-10-12 @ 07:20:46
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Mia

Helt klart urtvättat! Ser ut som du tvättat den 20 gånger. Färgklarheten är helt borta. Hoppas allt löser sig!

2009-10-12 @ 07:47:07
URL: http://vartlividalarna.blogspot.com/
Postat av: Mrs. b

Proforma: Det har inte ens slagit mig att inte tvätta... Med två småbarn (och en make :-) blir det smutsigt med tiden och tvättbehovet finns. Men som du säger skulle man ju då kunna kemtvätta istället - det ska jag fundera på framöver. Tycker förstås att när tyg ofta går att vattentvätta så är det så smidigt att bara slänga in det i tvättmaskinen när olyckan varit framme.

2009-10-12 @ 09:08:33
URL: http://mrsbandco.blogg.se/
Postat av: dahlarna

Jag håller absolut med dig! Så ska det naturligtvis INTE bli! Jag skulle bli superbesviken. Nu är inte jag någon expert på linnetyg & hur färg håller sig där, men oavsett det, så hade inte jag accepterat detta. Stå på dig! Alltid bra att få veta om det rä ett "måndagsexemplar" eller om det blir så med linnetyg. För i så fall vill man ju akta sig från att köpa just dessa tyger. Återkom gärna med svaret från Mairo. Hoppas att du får en bra dag! KRAMAR!

2009-10-12 @ 10:03:08
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Mia

Åh nämen så där ska det ju inte se ut...Förstår din besvikelse, hoppas de komemr ändra något i produktionen så den som vill kan får av bättre kvalitet i framtiden:) Ha det fint kram Mia

2009-10-12 @ 10:48:19
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: InneoUte-Malin

Håller absolut med dig. Så ska det INTE vara. Stå på dig. :-)

2009-10-12 @ 15:29:29
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Dessi

Oj. Jag tycker att det är en ENORM skillnad, och jag skulle inte acceptera det så...

2009-10-12 @ 15:54:05
URL: http://www.desireeochvarlden.blogspot.com
Postat av: Inspirera Mera

Jag tycker också att det var en stor skillnad och det ser helt klart urtvättat ut. Hoppas det var ett måndagsexemplar annars kan jag tänka mig många som blir besvikna.Svar: Om jag tolkat det rätt så kostar köket på bilden 85.849 kr. (exkl. bänkskivor, diskho, blandare, belysning och vitvaror.) Kram Sandra

2009-10-12 @ 16:38:02
URL: http://inspireramera.se
Postat av: Mari

Så trist det ser ut. Råkade tvätta min gardiner i 40 grader i st för 30 och de blev såna....tyckte det stod 40 men hade inte läsglasögonen på mej:-)Hoppas Tyghuset hör av sej snart annars får jag väl åka dit har ju bara 15 minuters bilväg dit;-)Klart att med barn vill man ju kunna tvätta det mesta själv.Lycka till!!

2009-10-12 @ 18:00:37
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Postat av: Anna - Balkongliv

Håller med ovanstående. Om tyget ska tåla vattentvätt ska det inte bli så där stor skillnad. Och jag gör som du, jag tvättar i princip alla tyger innan jag syr nåt. Undantaget är möbeltyget till jättesoffan som jag klär om... Å andra sidan kommer soffan att vara omodern och färdig för utrensning innan jag är klar. ;-) Hoppas att det löser sig med tyget, det är väldigt snyggt annars!

2009-10-12 @ 20:15:17
URL: http://www.botaniccity.com/balkongliv
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Känns inte som någon bra kvalitet - varken på tyget eller Tyghuset. Inte ska man behöva ringa fem gånger! Ge dig inte!

2009-10-12 @ 21:03:52
URL: http://houseofjammi.blogg.se/
Postat av: Cel'Dara

På tok för mycket fällning tycker jag. I synnerhet när det är ett så dyrt tyg!

2009-10-12 @ 23:10:11
URL: http://celdara.blogspot.com
Postat av: Sara

God morgon! Jag länkade till dig, tack för tipset!

2009-10-13 @ 06:39:58
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Weronica - En mammas dag

Nämen. I och för sig är det lite lurigt med linnetyger. De är självslitande tycker jag och med tiden ser de inte ut som de gjorde från början. Hoppas att Du får någon klarhet i frågan!

2009-10-13 @ 07:58:38
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Helen

Tycker att det ser ut att vara alldeles för urtvättat efter bara en tvätt och Mairo är ju inget lågpris märke direkt.

2009-10-13 @ 21:05:19
URL: http://helenspysselpapp.blogspot.com
Postat av: Carina - inspirera

Nej, du ställer inte alls för höga krav...det klart att det inte ska skilja så mycket efter en tvätt!!

Stå på dig!

Kramen.

2009-10-13 @ 21:28:05
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Linruz

Tycker absolut inte du har för hög krav.

Detta är inte acceptabelt i den prisklassen tycker jag.

Trodde nog att man kunde förvänta sig mer.

Kram Lina

2009-10-15 @ 19:43:12
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Tidsmästarinnan

håller med jag också, vad trist! Hade känt mig jättebesviken. Men det kanske som du skriver finns andra batchar eller något av tyget, man vet ju inte om det tillverkas i två fabriker eller liknande? Man vill ju hoppas i alla fall, eftersom du hittade en sån favvis.

Lite dåligt att de inte hör av sig tycker jag.

Kram på dig!

2009-10-15 @ 21:28:21
URL: http://tidsmastarinnan.blogspot.com
Postat av: Rebecka

Nej vad tråkigt, vilken stor skillnad, det ser man ju tydligt! tråkigt när man ändå lägger ner pengar på det, det är inget Ikeatyg precis.

Hoppas de hör av sig till dig och att det ordnar sig.

Kram Rebecka

2009-10-16 @ 12:00:18
URL: http://roomdesign.blogg.se/
Postat av: Lallis

Jag håller verkligen med dig i det. Så kan det ju inte vara heller.Stor kram Lallis

2009-10-16 @ 14:54:57
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Erica 24 år, fru och tvåbarnsmamma

Men hur mysig blogg hade inte du då? Helt i min smak.....Jag går inte på nåt bloggawards, inte för att jag är bjuden, haha....jag dricker lite vin och kollar på min man som snickrar i hallen, haha...det är väl så det ska va, hehe...;=) Har iaf lyckats få det bestämt att det blir en fondvägg av durkplåt så nog blir det häftigt när det är klart alltid!!

kram och trevlig fortsatt helg....

/Erica

2009-10-17 @ 21:05:49
URL: http://www.metrobloggen.se/richielife

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0