Mrs. b & co

Grovarbete

Det är verkligen grovarbete som är på tapeten just nu, fastän tankarna gärna fladdrar iväg på mysiga uteplatser och grönskande planteringar. Jag får flera gånger upprepa "En sak i taget", och framförallt "Rätt sak i taget" för att hålla tålamodet på plats. Mitt vokabulär utökas dagligen med nya termer såsom områdesdränering och schaktbotten. Och att det finns en massa olika vatten, t.ex. dagvatten, ytvatten, och grundvatten.


Just nu borde jag tänka dikeshöjning, murbygge och häckförberedelser. Istället sneglar jag på de redan inköpta pallkragarna och drömmer om en liten kryddodling. Vidare borde jag grubbla över markduk, grus och friggebodsgrund. Men i verkligheten ser jag framför mig planteringsbordet som ska stå vid sidan av friggeboden, eller fina små hyllor att skruva upp på friggebodsfasaden.


Men det får bli en sak i taget. Och rätt sak i taget. I pipen har vi häckplantering, murbygge, och omdränering av bergsvatten. Det är planen för en vecka framöver. Någonstans där emellan ska vi också klämma in firandet av en bröllopsdag. Med andra ord: det är lite mycket nu...
Verktyg har vi gott om. Och tvärtemot denna bilden (som ej är arrangerad) så går de ofta varma här hemma.Här ska det planteras häck! Detta var tidigare en gräsbeklädd liten kulle som Mr. b ska ha all credit för att ha slitit hårt  med de senaste veckorna med bortgrävandet av kullen. Liguster-plantorna väntas levereras imorgon, och som kan ses på dagens bild så finns det ännu ingen dikesränna grävd. Dock är bilden ett par timmar gammal och jag har inte senaste status - maken är fortfarande ute trots att det snart börjar närma sig becksvart.Är man nyfiken på hur dagvattenledningar och dräneringsrör ligger så är det bara att greppa en spade hemma hos oss och gräva fritt! En klar fördel med att ännu inte ha markstensbelagda ytor runt huset. (observera ironin som stiger i takt med stressnivån...)


Blundar jag ser jag framför mig den färdiga friggeboden, gårdsgrus och en skön innergårdskänsla. Öppnar jag ögonen ser jag bergsdräneringen som ska grävas upp och justeras, "jordskredet" bakom huset som ska hanteras och längst bort "grillslänten" som är urgrävd till hälften.

Men vi får fixa det, en sak i taget. Ibland blir det bara dålig tajming med alltför många saker som måste fixas precis samtidigt. Fast samtidigt är det förstås roligt när saker händer och det blir progress i allt grovarbete. Jag lär säkerligen återkomma i ämnet.

Kommentarer
Postat av: Lallis

Oj, ja ni har verkligen en hel del att stå i, vännen.

Ha en fin tisdag och tack för go kommentar.

Kram Lallis

2009-05-18 @ 23:45:48
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Proforma

Du har säkert hört det flera gånger redan men... Rom byggdes inte på en dag! Man vill så mycket men lika bra att ta det allt eftersom så det blir riktigt gjort. Det blir klart så småningom.Det trodde inte jag när vår trädgård var upp och nervänd för 5 år sedan. Murar och altaner skulle byggas, marksten skulle läggas och rabatter och gräsmattor skulle anläggas. Finns väl fortfarande en del småsaker kvar men så är det... man blir ju aldrig riktigt klar!

Irene

2009-05-19 @ 00:16:07
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Mari

Var sak har som sagt var sin tid, kommer ihåg när vi hade hus och x-et vill ha klart allt på en gång gärna dagen innan:-. Det hänger som en mara över en men det är bara att gilla läget. Tungt arbete det där ni håller på med men resultatet blir säkert kanon.Ha en bra dag!!

2009-05-19 @ 04:31:02
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Postat av: InneoUte-Malin

Ser att ni har händerna fulla. Ska bli kul att följa ert projekt. Härlig tomt ni ser ut att ha. .-)

2009-05-19 @ 08:19:37
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: dahlarna

Ja ni verkar ha fullt upp! Men tänk sedan när bilden i ditt huvud är sann & du sitter med en kopp kaffe i en handen & en inredningstidning i den andra i en skön solstol & blickar ut över er underbara tomt & att det är NI som har gjort det så fint (ojoj vilken lång mening det blev!!!)! Den känslan är härlig!!! Lycka till med alla projekt! KRAMISAR!

2009-05-19 @ 09:08:32
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja, det är verkligen bara att se fram emot när allt det där är klart och fixat och hur fint det kommer bli då! Men det kan förstås aldrig gå fort nog, tycker man.

2009-05-19 @ 10:30:27
URL: http://grattbo.blogspot.com
Postat av: Weronica - En mammas dag

Fullt upp med andra ord! Vi har grunden i princip klar nu, så jag börjar tänka mer träd, växter, buskar, inramning av trädäck, spaljer, skärmar med mera. Man blir väl aldrig klar kan tänkas :). Ett stort hejarop från mig!

2009-05-19 @ 10:47:37
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Pernilla

Wow! Ni är verkligen ambitiösa och duktiga! Jättekul att se hur trädgården växer fram!

2009-05-19 @ 10:52:28
URL: http://lycklig.org
Postat av: Inspirera Mera

Vad duktiga ni är som jobbar och står i!

Kram Sandra

2009-05-19 @ 12:47:17
URL: http://inspireramera.se
Postat av: Susanne

Åh vad jag gillar spad-bilden!

2009-05-19 @ 14:05:46
URL: http://www.undersolen.se/
Postat av: Jo

Visst vill tanken skena iväg så. Men det är ju då man faktiskt "ser" resultatet och sporras av att jobba på! :) Ni har verkligen en hel del att stå i. Vatten är inga lätta saker, det ska gudarna veta. Vare sig det är inomhus eller utomhus.

Jag kaklar vidare i rucklet och drömmer om handdukar... ;)

2009-05-19 @ 14:59:36
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: Malin

Ja jösses det är inget litet projekt ni kämpar med. Men ack så fint det kommer att bli, det kommer att vara värt varenda svettdroppe, så småningom!!Kram

2009-05-19 @ 21:56:58
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Ja, ni har ju gott om sten, det måste man säga ;-) När man står sådär upp till öronen i mer grovjobb så är ju längtan som störst efter att få pynta, piffa och greja. Såhär på våren börjar även en inbiten lägenhetstomte som jag att längta efter trädgård.

Ha en fin kväll önskar loppisräven! ;-)

2009-05-20 @ 18:11:28
URL: http://tusenideer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0