Mrs. b & co

En tavla

Det hann inte riktigt färdigt till Fabrikens tisdagstema. Men strax därefter kom tavlan upp på väggen. Det är första gången vi har provat på skoltavelfärg och magnetfärg. Jag har haft tanken om en liten tavla att kunna skriva upp veckans meny på ett tag men inte riktigt hittat formatet och platsen. Tills nu, när den klockrena platsen uppenbarade sig. En stor avlång tavla, bredvid tavellisterna i köket. Såklart! Och när så idén väl var ett faktum var det bara att köra på, dvs. skicka iväg maken till brädgården och färgaffären. Vi skulle ändå ha lite andra saker uppsågade i MDF, så att påbörja detta tavel-projekt skyndade egentligen på det andra som vi skulle ha gjort för länge sen. Men att magnetfärg skulle vara så dyrt, det visste jag inte. Vilken tur att det var halva priset på den - annars hade det fått bero.

Så vad tycker jag nu när tavlan är på plats? Första intrycket var ”oj så svart det är”. (Vad jag nu hade förväntat mig av en stor svart skoltavelfärgstavla.) Andra intrycket var att det här med att skriva med en krita inte är det behagligaste, utan närapå ger mig kalla kårar. (Vad jag nu hade förväntat mig av en skoltavelfärgstavla som ska skrivas på med just krita). Ok för att skriva en gång, men jag hade ju tänkt skriva upp veckomenyn en gång i veckan. Nåja, jag får helt enkelt testa ett tag innan jag  utvärderar om det hela var en bra eller dålig idé. Om barnen får välja får tavlan såklart stanna.
Och menyn vi hade i början på veckan? Ja, den bjuder jag på. Det är bara att erkänna att vi är djupt fast i barnmatsträsket.


Kommentarer
Postat av: Elvira

Finfin tavla tycker jag, men förstår din känsla över att skriva på den S . Menyn känns igen, det är det som hör till vardagen med småbarn. Tids nog står det andra menyer på tavlan.Ha det braKram Elvira

2011-02-12 @ 17:26:29
URL: http://elviraspekulerar.blogspot.com
Postat av: LiseLotte

Jag målade direkt på väggen med magnetfärg och sdan med skoltavelfärg. Men jag fick göra om det för magneterna fäste inte.Det finns en VIT penna man kan köpa på Granit.

http://www.granit.se/?id=650Tror att den blir behagligare.;) LiseLotte

2011-02-12 @ 18:04:07
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: Weronica - En mammas dag

Jag kände lite samma sak. Trodde att det skulle vara plättlätt och bli vackert. Men svårt att få till det så där som i huvudet :) Jag har dock fått blodad tand och skall försöka mig på just i MDF-format. Fin kväll!

2011-02-12 @ 18:13:51
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Dessi - Home and desire

Jag gillar ju att skriva på den, tycker inte alls den ger obehagskänsla, men det är så olika! :)Kram Dessi

2011-02-12 @ 20:26:19
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Ida

Superfint! Precis som LiseLotte skriver finns det en vit penna som är betydligt behagligare att skriva med än de vanliga skolkritorna som man får rysningar av :) Log när jag såg er meny, även här har vi fastnat i barnmatsträsket :)

2011-02-13 @ 20:29:29
URL: http://familjeniuttran.delacreme.se
Postat av: Proforma - Irene

Gillar idén med skoltavla. Det blev jättefint... och kul med menyn. Känner igen de där maträtterna fast numera väljer vi själva vad vi äter... haha! Har faktiskt en vägg som jag funderar på... får se om jag kommer längre! :)

2011-02-13 @ 23:50:25
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Pysselprinsessan

Hej!

Vi har precis börjat med veckomatsedel faktiskt. Vi brukar fastna i samma mat i månader och det är en insats för att inte lessna på alla maträtter efter ett tag! :) Vi har en bit köksvägg som skulle passa perfekt för en meny och nu blev jag riktigt inspirerad att fixa med det! Och jag har en sådan granitpenna som jag ser att andra har tipsat om, så vi slipper iiiiiii-ljudet! :D

Kramar

2011-02-14 @ 08:32:10
URL: http://pysslamera.blogg.se/
Postat av: Carina - inspirera

Så smart! Jättefint...nu blev jag minsann sugen på att göra en likadan!

Kramen.

2011-02-14 @ 12:55:18
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Karin

Riktigt läckert, vi har en plats i köket där jag vill göra så här. Måste ta tag i det.

2011-02-15 @ 07:15:09
URL: http://www.signeratkarin.blogspot.com
Postat av: Susanne [Snusans inredningsblogg]

Mycket bra idé tycker jag. Det blev ju jättesnyggt! Funderar på att måla ett parti av köksväggen med griffelfärg. Att skriva upp veckomenyn där var en bra idé, det kanske vi borde göra Har en känsla av att den kommer att se ut ungefär som din; köttfärssås, hotdogs, kättfärssås, falukorv. Iallafall om lilleman får välja. :)

2011-02-24 @ 07:36:01
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0