Mrs. b & co

Kuddvinst

Jag har återigen haft otrolig bloggtur och vunnit en fin kuddvinst hos Design & Inredningsbloggen. Priset var en jättefin kudde i härlig kvalitet från webshoppen CanCan. Tack tack!

Kudden har redan hittat hem till soffan i vårt allrum på ovanvåningen. Den kommer säkerligen behöva sällskap så småningom, men numera känner jag mig inte alls lika avog mot kuddshopping så det ska säkert gå bra efter lite klurande!



Vackert tryck

Ett vackert tryck ända från Australien har hittat hem. Som jag skrev tidigare så har jag upptäckt en hel del vackra saker den sista tiden och detta fina tryck som landade i postlådan för ett par veckor sedan sorterar jag definitivt i den kategorin. Tryckt för hand med en riktigt gammal pedaltrampad letterpress (boktryck?) anno 1893. Underbart tryckt mönster som det inte går att låta bli att dra fingrarna över gång på gång.

Design och tryck är gjorda av Bespoke Press (webshop Bespoke Letterpress Boutique).

Tack för alla krya-på-hälsningar! Status i sjukstugan är god, ingen magsjuka och prickarna snart smittfria.





Mitt liv ur tre olika vinklar & utmärkelse

Jag har fått en utmaning från både mirkajohanna och dahlarna.

Utmaningen följer att bloggaren väljer ut en valfri plats i sitt hem och fotografera åt tre olika håll. Lägger ut bilderna med en liten beskrivning på sin blogg och skickar sedan vidare utmaningen till sex olika bloggar. Länka till dessa bloggar och bloggen du fått utmaningen från.

Då veckan, hittills, har inneburit en bortrest make, en son med vattkoppor, och en mamma med kräksjuka, så har bildserien fotats från soffan - en plats jag normalt sett inte nyttjar så ofta. Fokus har den senaste tiden av förklarliga skäl legat på barnen.

Först ut är han med vattkopporna. Prickar som kliar, men utöver det vid gott mod och utan feber. Här tillsammans med älskade farfar - blixtinkallad support då magsjukans förlopp var osäker. Bättre lekkompis kan man inte få!



"En ko-ko-dil, mamma". En kort paus med ryggläge i soffan tillsammans med en bok. Strax efter är det full fart igen, som vanligt. Om fjorton dagar är det hennes tur att bli prickig.



En blick bakåt, ut genom det vintersmutsiga fönstret, syns utebordet i den härliga vårsolen. Sommarlängtan! Med lite tur sitter vi där om ett par månader och äter grillat.



Jag har även fått en award från lilla fru Werner. Tack snälla, det värmer i sjukstugan!



Brodyrknappar

Jag är inte ensam om att ha fallit för de fina broderade knapparna som säljs på Etsy. Hiriji med bloggen Heart Fish, och även Weronica har visat sitt tycke för knapparna. Att brodera själv har jag provat på tidigare, och knapparna triggade genast igång suget efter nytt pyssel. Jag valde med andra ord att kopiera denna fina idé och göra mina egna knappar. Brodyren stod jag själv för och knappmontaget gjordes av den lokala sybutiken. Resultatet: "Mood" som i "mood board". Jag har ännu ingen färdig inspirationstavla att sätta upp knapparna på, men den tomma väggen i arbetsrummet bara väntar på en. Tills dess inspireras jag vidare av Weronicas fina inspirationstavla.

Den kommande veckan blir det inte lika mycket av varken pyssel eller inspiration. Vattkoppsprickarna på storebror kom idag som ett brev på posten, lagom till att Mr. b skulle sätta sig i taxin till flygplatsen. Så jag har en VAB-vecka utstakad framför mig, medans vissa har det bra i Shanghai...
Tips på shopping-souvenirer från Shanghai mottages gärna :-)




Vackra ting

Jag har den senaste tiden upptäckt en hel del vackra ting. Blomsterinspirationen från Cosas inspirerade till inköp, men några fina blomsterarrangemang kan jag tyvärr inte visa då det blev som jag misstänkte - krokusen överlevde inte värmen här inne, vilket jag förstås borde ha förstått (och planterat den ute istället). Men annat vackert som fick följa med är dessa två fina keramikhängen av Karin Eriksson. Synnerligen vackra ting!



Svartvit torsdag

Jag ser svart och vitt, vart jag än tittar idag.




Nytapetserat

Vi fick lite oväntat upp en halltapet igår kväll. Denna gången gick tapetseringen helt utan svordomar men det beror nog mest på att det bara krävdes 2.1 våder för den korta väggen. Tapetvalet föll på "House" från Eco-tapeters Front kollektion. Jag har inte riktigt vant mig ännu vid att ha tapeten på väggen där, men det kommer nog!

Startskottet för hallinredningen gick ju egentligen för ett bra tag sedan när vi gjöt betongbänken, men som vanligt (fast inte så oväntat) sker omprioriteringar stup i kvarten. Så vi får se hur långt vi kommer denna vända!



Blomster på Cosas

Cosas kör blomsterveckor just nu (med en liten rabatt på blomtillbehör) och jag blir inspirerad! Jag längtar efter lite vårgrönt och gärna med tillhörande små attribut i form av utsmyckning. Hur nu det hela går ihop då jag helt saknar gröna fingrar. Detta syns väldigt tydligt här hemma då vi sedan flytten för två år sedan äger noll (0) krukväxter. Hur svårt kan det vara egentligen att vattna i rätt mängd vid rätt tillfälle...

Men inspirerad av fina bilder blir jag trots allt!


Bilder: www.cosas.se/shop

Gult från Göteborg

Lördagen inleddes med en spontan tur in till Göteborg. Nu bor vi ju bara ett par mil utanför, men numera blir det inte alls lika många besök in till city som på den tiden när vi bara var två och bodde inne i stan. Så lite av en happening var det trots allt, för hela familjen. Barnen var väldigt nöjda med att få åka både spårvagn och buss, och att få äta lunch på den stora hamburgerkedjan. Själv blev jag glad över att få besöka Iems alltid lika härliga butik. Jag har tidigare spanat efter gula tyger och kuddar, men inte hittat något i mitt tycke. Men från Iems gick jag inte lottlös. Det blir förstås aldrig helt fri shopping med make och barn i hälarna, men ett par sköna tyger hann följa med hem i shoppingpåsen. Så nu är det overflow i Mairo-mönster här hemma, men jag är nöjd! Äntligen mera piggelingult! Tyget ska i första hand användas till ett par nya kuddar.




Turbopyssel & gratulationer

Det blev en liten tjej! Idag har barnen fått en ny söt liten kusin. Stora grattiskramar från Mrs. b & co!

Av en slump råkade jag ha ett rosa pappersark liggandes hemma som kunde användas till lite turbopyssel i form av ett enkelt gratulationskort.




Vardagsrum

Gårdagens barnkalas blev som väntat en intensiv övning men vi överlevde (om än något trötta). Det mesta är nu bortstädat förutom alla ballonger som fortfarande pryder halva huset. Så här följer ett par bilder från ett städat vardagsrum, så som det ser ut idag. Födelsedagstulpanerna börjar gå åt det vissna hållet. En födelsedagspresent har (bokstavligen) parkerat sig på golvet. Fröken har fått sin givna plats i soffan, och ett cerise inslag i form av kudde har fått komma in på lån från ett annat rum. Tjock-TVn står stabil där den står och önskemål om en plattare variant finns sedan länge. Lite bättre funktionell förvaring står även det på önskelistan men det får vänta tills en ny TV än inhandlad (även om jag med jämna mellanrum blir alldeles tokig på röran som uppstår). Belysning och mysattribut ska också till, men numera försöker jag skynda långsamt när det gäller stora (såväl som små) inköp.



RSS 2.0