Mrs. b & co

Djungel

Borta bra men hemma bäst! Det är alltid skönt att komma hem efter bortavistelse. Nu har jag inte direkt längtat hem under våra två veckor, men när dagen kommer och det vankas hemfärd är man trots allt mer än redo. När bilen rullade upp för uppfarten efter den långa bilresan var trädgården det första vi såg. Jösses, vilken djungel! Vad saker har växt, och då främst gräset. I just detta nu får gräsklipparen jobba tungt även på det högsta läget.
Och vår ”lilla” ligusterhäck (vi kallar den för lilla häcken då vi planterade mindre plantor på just den kortsidan och större plantor på långsidan) är inte så liten längre. Jag vet inte om det var den stränga vintern, eller att vi planterade den förra året, men under våren hade häcken knappt tagit sig alls. Men det verkar den ta igen med råge nu. Vi ligger lite efter med klippning, och har efter inrådan från en plantskola bestämt att hoppa över beskärningen i år (eftersom det är så sent) och låta ”utväxten” växa till sig för en bra klippning tidigt nästa vår istället. Det verkar vara så olika vem man frågar om skötselråd, men nu litar vi på detta rådet denna gången.

I krukorna verkar det också växa så det knakar. Jag har inte brytt mig så mycket om sommarblommor i år, utan det som handlades på sena vårkanten har fått vara kvar i krukorna. Och det är inte förrän nu det blommar ordentligt, nedan Stjärnöga.

Och under tiden vi varit borta har våra klotlökar äntligen börjat blomma! Jag var lite orolig ett tag att det inte skulle bli nåt. Men jag tror att vi helt enkelt har den sortens allium som ska blomma på sommaren istället för på våren.

Mera djungelgräs...


Kommentarer
Postat av: Ensamma mamman

Men vilken härlig trädgård ni har! Massa vackra blommor. Kram

2010-07-24 @ 21:56:03
URL: http://mittlilla-kaos.blogspot.com
Postat av: Tina // Peppar & Vanilj

Vilka prunkande och härliga djungelbilder du bjuder på...hih...K R a M // T i n aps. kul att du gillade bänken .. kommer att bli en väl använd del av uteplatsen tror jag... =)

2010-07-24 @ 22:27:13
URL: http://www.pepparochvanilj.blogspot.com
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Vilka snygga odlingslådor - och för att vara djungel ser den väldigt välordnad ut.

2010-07-24 @ 22:43:08
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Proforma - Irene

Trädgården är det första jag tittar i när vi kommer hem efter en resa. Man ser verkligen skillnaden!Vad det gäller häck kan man nog få lika många råd som det finns sorter. Vi hade liguster där vi bodde innan och vi hade ett schema vi följde som var på fem år. Kan säga att häcken verkligen var praktfull! Men liguster är en tacksam planta också!

2010-07-24 @ 22:49:20
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Jenny

Härliga bilder, det är lite mysigt när det växer vilt ändå ;-) Hoppas ni haft en skön semester!

Ha en bra söndag!Kram Jenny

2010-07-25 @ 09:40:55
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Perlan

Jösses, man skulle kunna tro att ni haft vattenspridaren på i 2 veckor medan ni varit borta :) Här hemma är gräset pippigult, och allt annat med för den delen. Fast nu när det regnat i 2 dagar så kanske det börjar växa och bli grönt igen :)

kram

2010-07-25 @ 11:10:34
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vad härligt att det har växt så mycket!

2010-07-25 @ 19:02:31
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: Annika

Underbara bilder!

2010-07-25 @ 19:18:47
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Liw

Oj haha :) känner igen det där... Du får gärna titta in på min nya blogg, jag hade hilleshog.blogg.se innan...kram

2010-07-29 @ 12:51:40
URL: http://quarterlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0