Mrs. b & co

Ett vitrinskåp

Idag damp Ikea-katalogen ner i brevlådan och jag kom på att jag inte visat vårt vitrinskåp från just Ikea som vi införskaffade redan i våras.

Funktion värderas högt här hemma, och jag blir stundtals frustrerad över alla delar i huset där bra funktion ännu inte har kommit till. Och tänka sig att trots ett helt nytt kök så står vi ändå där med för lite plats i skåpen. Jag tycker ju självfallet att vi inte har särskilt mycket köksprylar, och är lika förvånad varje gång något nytt ska hitta en plats.

Det vi skulle behöva i köksväg är lite fler skafferilådor/skåp. Vi har funderat på att utöka kyl/fryspartiet med ytterligare ett avlångt skafferi, till vänster om frysen. Men tills det sker (och huruvida det överhuvudtaget sker), hittade vi i våras ett ypperligt sätt att öka förvaringsmöjligheterna i köket.

Inspirationsbilder är mycket värt ibland vare sig man letar efter en känsla eller detaljer. Jag tyckte mycket om detta stylade vitrinskåp när det visades i Sköna hem för ett bra tag sen. Det gjorde inte maken. För mycket saker som syns var utfallet. Det är inte så ofta vi inte är inne på samma spår, men den gången var det så. Men så visade Malin upp sitt skåp ett tag efter. Med ett lite annat innehåll. Och då fick jag återigen upp tankarna kring möjligheterna med ett eget vitrinskåp här hemma. Maken såg också potentialen, även om det krävdes en liten gnutta övertalning till en början.

Men det är också alltid en helt annan sak när en möbel man sett på bild hamnar i ens egna hem. Den behöver ju passa in just där, för att det ska bli bra. Det räcker inte med att man funnit den snygg på bild. Å andra sidan måste man våga testa också. Jag har så svårt att i förväg få känslan över hur det ska bli. Visst, jag kan ha en aning och få upp en bild i huvudet, men det är inte förrän jag ser det hemma på plats som jag vet om det stämmer.

Nu har skåpet stått här ett tag, och det känns som att det alltid funnits där. Jag minns att det kändes ovant med färgen de första minutrarna. En svart möbel är ju liksom… svart. Vi har ju en del svarta detaljer här hemma, men inga stora pjäser att tala om. Men jag gillar det! Och så känns det skönt att kunna bocka av en liten ”ofärdig” del i huset. De delar som inte funkar här hemma är de som ofta snurrar många varv i huvudet och som aldrig liksom får ro.

Innan Linnarp stod här en lägre ekskänk, också från Ikea. Inget fel på den, men alldeles för lite plats till förvaring enligt min mening. Så hur blev det med den önskade funktionen då? Jo då, nu har saker fått flytta runt i köksskåpen. En hel del saker har hamnat i vitrinskåpet. Andra har bytt plats, och därmed har vi frigjort en hel stor utdragslåda som nu kan användas som skafferi! Dessutom har andra saker som fört en tynande tillvaro ovanpå torkskåpet i tvättstugan nu fått en lite ljusare utsikt i vitrinskåpet. Vi är klart nöjda!



Kommentarer
Postat av: Postadress Torslanda

Åh det är snyggt!! Just den bilden i Sköna hem - jag visste precis vilken du menade direkt - fick mig att börja drömma om en vitrinskåp. Och jag som inte ens gillar vitrinskåp. Vill gärna hitta en plats här hemma för Linnarp men har ännu inte gjort det. Nu påminde du mig om detta snygga!

2010-08-24 @ 21:41:19
URL: http://www.postadresstorslanda.blogspot.com
Postat av: Weronica - En mammas dag

Roligt att se skåpet på plats! Jag har inte riktigt kunnat glömma den där inspirationsbilden heller. Nu blev det tavellister på väggen där jag tänkte mig skåpet, men det finns ju fler ställen :) Jag har inte hunnit bläddra i nya katalogen ännu på allvar, men nog siktas där ett och annat nytt vitrinskåp. Fint blev det hos er!

2010-08-24 @ 21:41:40
Postat av: Camillasnyahem

Jag håller med dig om att det är svårt att veta i förväg hur en möbel ska se ut. Det tar verkligen tid tills man "bott in sig" och vet vad man behöver var också. Tycker skåpet ser jättefint ut, jättefin bild!

2010-08-24 @ 21:49:27
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Mia

Jag tror vitrinskåp är på stor ingång, jag minns fortfarande nyutflyttad från barndoms hem, tre björkbilly fick akompsnjera mig till nya lyan! Sen efter ett par år hade jag tröttnat på att det var ganska tomt i dom så de åkte ut bums! Just nu drömmer jag om ett hemnes i svart ned glasdörrar:) platsen för det är det dock lite brist på!!!



Kram på dig fina du:)

2010-08-24 @ 22:19:25
URL: http://Mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Bodil

ha, ha, ha. Jag förstod direkt vilken bild i Sköna hem som du menade. Den föranledde mig också att köpa ett Linnarp-skåp. Jag har inrett det till hälften men vi jagar ytterligare ett skåp på blocket och innan det är på plats så blir det inte riktigt färdigt. Men snart så... Ert skåp blev jättefint tycker jag. Kram, kram.

2010-08-24 @ 23:42:30
URL: http://gladjeamnen.blogg.se/
Postat av: LiseLotte

Tack ett sånt får det bli. Skitsnyggt!



liseLotte

2010-08-25 @ 14:24:39
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: Ylva

Hur härlig som helst. Precis nåt sånt vill jag ha!!

2010-08-25 @ 15:10:06
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Linruz

Åhhhh det är ju hur snyggt som helst.

Skulle gärna slänga ut våra i björk och byta till ett sådant.

kram ´Lina

2010-08-25 @ 15:20:49
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Proforma - Irene

Klart ni ska vara! Och särskilt med så fina saker, det blir ju nästan som ett tittskåp! Himla snyggt!

Jag blir faktiskt lite sugen själv på det!

2010-08-26 @ 12:16:55
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Jenny

Snyggt och enkelt vitrinskåp med sina raka linjer. Är annars inte mycket för vitrinskåp men det var jättefint så som ni använder det och att själva skåpet är utan krusiduller!



Även här behövs frigöras lite yta i köksskåpen och jag ska försöka få sambon att förstå att vi kan använda oss delvis av nya beståbänken... Hehe övertalning får det bli :-)

2010-08-26 @ 20:00:57
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Hallakulle bygger bo

Så snyggt med svart mot det vita :)

2010-08-26 @ 20:30:28
URL: http://Hallakulle.wordpress.com
Postat av: Perlan

Tycker det är lite av en konst att ha ett vitrinskåp. För det blir ju verkligen ett "tittskåp", i alla fall när man har klarglas. Får man till det så är det riktigt läckert!! :)

kram

2010-08-27 @ 09:07:20
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Lisa

Tjusigt! Vi har ett gammalt indiskt skåp här hemma med glasdörrar. Under hösten har jag planerat att ta tag i en pensel och måla det svart, fast jag tror med vit insida..svårt det där. Men läckert med en svart pjäs!

2010-08-29 @ 00:26:17
URL: http://www.ideverkstaden.blogspot.com
Postat av: InneoUte-Malin

Tjusigt!! Hur fint som helst. Kul att ha kunnat bidra till att kunna vinna över maken på vår sida... ;-)



Vi trivs väldigt bra med vårt. Det rymmer mer än man tror och blir precis lagom mycket "utställning". :-)

2010-09-01 @ 17:08:33
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: LissenTo

Skåpet är riktigt snyggt,är också lite sugen!

Isåfall som bokskåp.



2010-09-05 @ 17:15:22
URL: http://lissento.blogg.
Postat av: Ida

Åh, så fint! Visste jag bara var jag skulle ställa det så skulle jag slå till direkt! Kanske i mitt arbetsrum fyllt med vackra travar tyger och porslin...

2010-09-10 @ 14:58:35
URL: http://familjeniuttran.delacreme.se
Postat av: Simplicity

Åååå vad fint det är!! Nu blev jag ännu mer sugen .

Kram Jannice

2011-01-26 @ 09:48:48
URL: http://blogg.addsimplicity.se
Postat av: Jenny - Hugos mamma

Hejsan!



Ledsen men jag hade missat att lägga upp vart jag hittat bilderna, men nu är det fixat.



/Jenny

2011-09-27 @ 08:28:31
URL: http://luckymommy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0