Mrs. b & co

Uteliv: vecka 17

Vart tog helgen vägen? Bara två dagar ledigt kändes alldeles för kort efter att man vant sig med påskledighetslunken förra helgen. Men utelivet fortsätter. Dock i ett lite lugnare tempo. Vi planterade ännu fler murgröneplantor i slänten bakom huset. Jag har ännu inte sett till några rådjur. Men för säkerhets skull har vi satt ut ett par pinnar med Rå-Väck.

Vi byggde också upp muren till den färdiga höjden av fyra stenar. Och idag har vi fyllt på med ett nytt släp med jord. Så nu är det bara fritt fram för att plantera... Ja, vad? Det är frågan! Min första tanke innan allt var på plats var att plantera härlig lavendel längs med hela muren.
 

Men nu när det hela är på plats börjar jag tveka. Det är ju ett ganska brett parti som går att odla på. Man kanske ska tänka bredare? I form av en rabatt? Någon buske i en ände?
 Och sen har vi frågan hur långt muren ska gå. Och hur ska den tänkta grillytan se ut (det lilla partiet vi börjat grävt ut, som syns bakom de staplade murstenarna)? Hur bred orkar vi göra den? Det är ju förbenat mycket jord där att gräva ut, om man vill bredda ytterligare. Och hur kommer slänten till vänster om grillytan att se ut så småningom? Någon form av rabatt blir det säkert där. Plus att vi förmodligen vill göra någon form av trapp upp till den framtida syrenbersåplatån. Hur ska alla dessa saker knytas ihop. Jag har inga bra idéer ännu, på något av det, och samtidigt känner jag att allt är möjligt. Det gäller bara att få fram dom där visionerna! Något som jag tycker är jättesvårt. Och alltså står jag där och kan inte välja om jag ska plantera lavendel eller om jag ska vänta tills de där visionerna på något magiskt sätt ska uppenbara sig.Vi har ett annat hörn på tomten också, där jag också väntar på att magiska visioner ska uppenbara sig. Idag tröttade jag på att vänta. Nu åkte pallkragarna fram som har väntat i skjulet i två år. Ett skepp kommer lastat med två plantor rabarber! Det tar ju ett bra tag innan man kan skörda nyplanterad rabarber. Så jag resonerar att de gott kan få växa till sig i pallkragen. Och sen när vi vet hur vi vill ha det i det hörnet kan vi bara flytta på grejorna. Det borde inte vara så svårt.

Ja det var mina, aningen trötta, tankar för den här veckan. Nu ska jag bläddra vidare efter lite visioner!Kommentarer
Postat av: camillasnyahem

Vilka kämpar ni är, och snyggt blir det!Hoppas ni får en bra vecka. Kram

2011-05-01 @ 18:14:46
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Jenny

Oj oj det blir bara bättre hela tiden - pch som ni jobbar sen! Ni måste nästan ha permanenta blåsor i händerna... ;-)Ha en bra start på nästa vecka!

2011-05-01 @ 22:17:46
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Carina - inspirera

Ja, många tankar blir det ;)

Och så måste det nog få vara...det måste få mogna fram lite sakta!

Men snyggt, riktigt snyggt blir det minsann!

Kramen.

2011-05-02 @ 10:29:28
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Weronica - En mammas dag

Alla dessa tankar ja. Känner igen mig! Nu försöker jag tänka better done than perfect. Saker går ju att flytta på. Allt behöver kanske inte vara så definitivt. Men är man kotrollfreak så är man... Tja, inte så mycket klokare av detta, men som sagt fler är vi velpottor :)

2011-05-02 @ 12:14:22
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: InneoUte-Malin

Tjusigt! Gillar när man murar upp och jämnar ut nivåskillnader. Är galet imponerad av ert tempo. Ni måste ha hur mycket ork som helst och världens snällaste barn. ;-) Fint blir det i alla fall.Hade nog övervägt något annat än lavendel... även om lavendel alltid är otroligt snyggt och tacksamt. Det finns ju så mycket som är fint, grönt och frodigt. Kanske något som hänger ner över muren lite och mjukar upp? Har dessvärre inget förslag på rak arm.Kul att ni blev inspirerade av vår möblering. :-) Gissar att du visar bild på det någon gång framöver. Blev allt lite nyfiken.Hoppas allt är bra!

Kram!

2011-05-02 @ 12:55:58
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: emma

åh, vilken underbar trädgård ni verkar ha! Ska bli roligt att se hur det kommer se ut när det är klart!

2011-05-02 @ 14:41:28
URL: http://myworldofdesign.blogg.se/
Postat av: Josefine

JEANSKLÄNNING, CONVERSE 300 kr, Calvin Klein boxer till pojkvännen 3 par för 120 kr, BILLIGT: http://bloppisjosse.blogg.se/2011/april/saljes-converse-skottrandiga-365-uk-4.htmlRay Ban solglasögon till salu. Först till kvarn: Helt nya med tags på + alla tillbehör. http://bloppisjosse.blogg.se/2011/april/saljes-ray-ban-wayfarer-rb2140.html

2011-05-02 @ 14:58:59
URL: http://bloppisjosse.blogg.se/
Postat av: lovisa

alllt bra?:D

2011-05-02 @ 15:04:19
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Malin på ön

Vad fint ni får det! Varför inte köra på med lavendel så kan ni fundera och lägga till växter sen? Lavendel är fantastiskt : )

Malin

2011-05-03 @ 10:51:03
URL: http://malinpaon.blogspot.com/
Postat av: nakirlu-Ulrika

Tack för svaret!

2011-05-03 @ 21:49:49
URL: http://nakirlu.blogg.se/
Postat av: nakirlu-Ulrika

Tack för svaret.

2011-05-03 @ 21:51:55
URL: http://nakirlu.blogg.se/
Postat av: Helena ROOM

Åh vilket jobb! Men vad härligt med bilderna så man minns hur det såg ut innan :)

2011-05-04 @ 22:03:08
URL: http://roomservice.blogg.se/
Postat av: FowZie - pojkfixerad Eskilstunabo

Viktariebloggaren Gunnel's airspace har nu startat hos http://feliciaaulen.blogg.se/

Se hur det gick första dagen på jobbet när hon krävde att magnus skulle gå in i en viktökning för att stocken skulle bli grövre, tror du det funkar på så vis som hennes teori påstår?

2011-05-05 @ 20:16:44
URL: http://feliciaaulen.blogg.se/
Postat av: oddbrownbird

Meeen vilken drömträdgård ni kommer få efter allt kämpande. Ljuvligt!

2011-05-05 @ 20:26:12
URL: http://www.oddbrownbird.com
Postat av: Klokegård - Designa ditt Liv!

Åh, vilket härligt problem. Jag hoppas din drömvision trillar ner i skallen så du får sätta händerna i skapandet.Följer dig nu via Bloglovin.Önskar dig en skön kväll!

2011-05-07 @ 20:00:56
URL: http://karvegardkonsult.blogspot.com/
Postat av: Dahlarna - Viktoria

Åh vad fint ni gör! Jag funderar så vad vi ska göra med vår slänt som är kvar under nybyggda altanen. Jag vill också ha pallkragar... Puh mycket att tänka på & fixa med en trädgård. Tycker att alla andra har så fint! Saknar "gröna fingrar" :-)!

Kram!

2011-05-19 @ 15:28:57
URL: http://dahlarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0