Mrs. b & co

Nya tag

Nu är det "hårda bud i Mellerud" som gäller. Tänka sig att man alltid måste ner på botten och vända innan man tar tag i saker. Eller att man väntar in ett nytt år för att mentalt liksom övertyga sig om att det är rätt tid att sätta igång. För just nu har jag kommit till insikt om att sommarsemesterns trivselkilon, plus de nyligen pålagda jul-dito, inte kommer att försvinna av sig själv. Det är återigen dags att sätta välmåendet i fokus. Och jag känner mig peppad!

Jag har gjort det förr, och väljer den väg jag vet fungerar för mig. För att hålla koll på maten tar jag hjälp av Aftonbladets Viktklubb. Jag gillar rakt på sak och den enkla matematiken med energiintag och energiförbrukning, tillsammans med att jag "får" äta det jag själv väljer. Utöver det vill jag försöka lägga till motion, till min stillasittande vardag. Jag skulle gärna sätta igång med löpträning, men ute får nog vänta tills det blir ljusare om kvällarna. Pass på motionsanläggning lockar mig inte nu, då jag inte vill lägga tid på att ta mig till och från en sådan. Så istället sneglar jag på ett löpband. Vi får se.

Men nu blir det i vilket fall inga fler "jag tar det imorgon". Det kändes viktigt att starta Viktklubbs-abonnemanget just idag, den första dagen på det nya året. Och lika viktigt var det att komma ut på en halvtimmes powerwalkrunda. För att liksom markera att det nu är påbörjat. Att fokus har skiftat. Och det var faktiskt en välbekant känsla som infann sig där i duschen efter rundan. Den där grymt sköna känslan som bara ett avslutat pass kan ge. Den vill jag känna snart igen!Digital brush: Ali Edwards / Designer Digitals


Kommentarer
Postat av: Annika

Jag har liknande tankar. Härlig pepptalk! Nu kör vi! ;)

2011-01-01 @ 20:59:18
URL: http://www.flexinredning.se
Postat av: Anna / Sand´s Drömmar

Jag kör också, men fr o m nästa måndag, då vi har två middagar inbokade över Trettondagen. Gick ner 10 kg förra vintern med energiräkning + löpning, och nu ska julkilona + några ytterligare kilon bort. Lycka till!

2011-01-01 @ 21:10:10
URL: http://www.sandsdrommar.com
Postat av: Jo

Heja!!

2011-01-01 @ 21:12:24
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: Hildur - fixa&dona

Heja, heja och lycka till! Själv ska jag försöka ta tag i löpningen på allvar igen. Men idag har jag i alla fall rensat i källaren så nu är det fritt fram att använda crosstrainern och boxningssäcken igen. Perfekt tills snön försvunnit!

2011-01-01 @ 21:27:01
URL: http://www.fixaodona.se
Postat av: Proforma - Irene

Men visst är det så, livet är backigt!

Själv har jag tagit bort 8 kg under hösten och 8 till ska förhoppningsvis bort under våren.

Du verkar motiverad, det är ju det det handlar om!

Lycka till!

2011-01-02 @ 00:03:29
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Linruz

Hejja hejja

2011-01-02 @ 08:29:45
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Bodil

Heja, heja. När vi kommer hem från Thailand ska det också bli andra bullar. Eller förresten, inte några bullar alls. I varje fall inte på ett tag... Lycka till!

2011-01-02 @ 16:38:08
URL: http://gladjeamnen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Heja, vilken kickstart! Jag vill ox, dock väntar jag till dess jag ammat helt klart.. Därefter rivstartar jag med ett apr helvetesveckor för att förhoppningsvis må lite bättre snart. För här ska ett gäng av gravidkilona få rasa!

God fortsättning!Jenny

2011-01-03 @ 00:12:40
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Ylva

nu blev jag också sugen!

efter den här julen sitter tom. nattlinnet tajt. ouch!

2011-01-03 @ 21:23:03
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Sandra - MissLo

Jag skulle absolut satsa på att hellre köpa en crosstrainer om man vill träna hemma. Den upplever jag att det händer grejer med i alla fall. Vet flera stycken som lyckats gå ner mycket med hjälp av den.. Ett litet smaltips tills våren dyker upp...:)

2011-01-05 @ 01:45:54
URL: http://creativeactivity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0