Mrs. b & co

Uteliv: vecka 14

Vi har haft häcken full. (Japp, bor man så nära "Götelaborg" är det nästan obligatoriskt med såna ordvitsar.) I veckan har vi haft tokmycket att göra. Frisörbesökx2, lämna sommardäck på verkstan, födelsedagsinköp, övertid på jobbet, hämta nya häckplantor, och det vanliga utöver det. Och helgen har varit fullproppad den med. Födelsedagsfirande av finaste tjejen och så har vi fått vara ute i trädgården mest hela dagarna i toppenfint väder. Vårkänslorna är verkligen på topp just nu!

Vad har hänt där ute då? Vi siktade återigen på häckplantering. Denna gång vid tomtgränsen mot den andra grannen.

Här är avenboksplantorna innan plantering. Om jag blev positivt överraskad över de barrotade ligusterplantorna blev jag tvärtom något besviken över de krukodlade avenboksplantorna. De bruna bladen är precis som de ska vara, så det var inte det jag blev besviken på. Plantorna var bara inte riktigt så grova som jag hade trott. Men det är väl såklart så att de nergrävda plantor vi stod och tittade på förra året på plantskolan hade några år på sig. Jag måste ha missförstått helt enkelt vad det var vi köpte. Så det är inget fel på plantorna, och det blir nog bra ändå till slut när det fått några år på sig att växa.





I fredags kväll efter en både blåsig och solig dag som torkat upp både mur och stenar var det som upplagt för att limma den sista raden sten på muren. Vi behövde den raden på plats också för att kunna se hur mycket jord som återstod att fylla på. Lördagen bjöd som sagt på finfint väder. Lite blåsigt, men så soligt och fint. Förutom födelsedagsfirande körde vi "all in" på trädgårdsarbete. Som vanligt, skulle man kunna tillägga vid det här lagt. Med farmor & farfar på besök kunde vi med gott samvete ägna oss åt skyffling av ytterligare 5 släp med jord. Med andra ord har maken och jag nu hivat i totalt 9 släp, dvs 4.5 kubik jord, i diket innanför muren. Det är gympass så det räcker. Söndagen ägnade vi åt plantering. Inte alls lika tungt som jordskyffling. Och se där, med god marginal innan kvällen var så den nya häcken planterad! Vi är helt noviser på avenbok. Skötsel, beskärning, allt. Det enda jag vet är att man inte ska toppa den förrän häcken uppnått den höjd man önskar. Men vi får väl ta en vända till plantskolan och prata med Kåre. Han har säkert full koll på hur den bör skötas.





De är ju ännu bara smala pinnar, men det känns ändå skillnad. Ögat får något att stanna på, en gräns, jämfört med det tidigare helt öppna partiet ner mot grannen.



Förutom jordskyffling och häckplantering hann jag också med att klippa ner lite perenner. I vår fall innebär det lavendel, kärleksört och prydnadsgräs. Lavendeln luktar fortfarande så gott även i torkat utförande.



Och vad hände med gräset? Det började bokstavligen att grönska över en natt! Farfar var så snäll i helgen och räfsade merparten av vår gräsmatta - stort tack!


Trädgården har också fått ett tillskott i form av en födelsedagspresent till lilla stora tjejen. Med hjul, så att den kan rullas in bakom huset när den inte används.



I helgen har fjärilarna också tittat fram.


Förutom trädgårdsarbete hann vi också med en efterlängtad grillpremiär. Mums!


Och att fira en ännu inte officiell händelse med lite champagne. Mums!


Och att inviga ytterligare en födelsedagspresent - springcykeln. Vi hoppas på två flugor i en smäll i år, att båda barnen ska lära sig att cykla.


Innan vi gav upp för idag, tog vi oss an att rensa under de gamla ligusterhäckarna, och avslutade med att gödsla både de gamla och nya häckarna.  Som sagt, vi har verkligen haft häcken full. (Häck, häck, häck.. nu har jag nog sagt det ordet tillräckligt för ett antal år framåt hoppas jag...)

Veckans som kommer blir åter hektisk, jobbmässigt. Trädgårdsmässigt blir det mycket lugnare. Vi har fått gjort en hel del de senaste veckorna och det känns riktigt gott! Och vilket väder sen. Merparten av helgen har jag haft t-shirt där ute. Riktigt skönt och nu är man definitivt laddad med frisk luft inför en ny jobbvecka. Enda orosmolnet just nu är lite känningar i bihålorna som kom lagom till att vi kom in utifrån. Bara jag inte blir sjuk, det har jag inte tid med...

Hoppas ni alla haft en fin solig helg!


Kommentarer
Postat av: Mia

Grattis till lillan i efterskott:))) Ni joibbar hårt i trädgården så till synes, vilket vi med iofs borde göra:/



Ha en fin start på nya veckan i morgon!



Kraam

2011-04-10 @ 21:56:57
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Caroline

Härliga inspirerande bilder som vanligt!:)



Erat trädäck är himla snyggt! Vi ska slipa och olja vårat i år. Det är utbyggt i omgångar och de äldsta delarna är brunlaserade vilket inte faller mig på läppen... Jag funderade på att lasera i någon grå nyans för att få samma färg på alla delar. Är erat behandlat på något sätt eller har det grånat av naturen?



Ha en fin kväll!

2011-04-10 @ 21:57:42
URL: http://uppsalamamman.blogspot.com
Postat av: Malin på ön

Vilken fantastisk fin helg ni verkar ha haft - roligt!

Malin

2011-04-10 @ 21:57:44
URL: http://malinpaon.blogspot.com/
Postat av: LiseLotte

Jättefina bilder!

När man läser texten blir man liksom lite svettig själv när man tänker på allt slit ni gör.

2011-04-10 @ 22:37:20
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Ni är fantastiskt duktiga - kan man säga det för ofta?? Jösses vad ni kämpar på!

Spännande att få höra vad ni firat :-)

Ha en bra vecka nu, kram Jenny

2011-04-10 @ 23:22:50
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Proforma - Irene

Ja, det kan man säga... att ni haft häcken full! Minsann! Hur hinner ni... och orkar med för den delen?

Så blir jag nyfiken på vad som firas... förutom lilltjejen då! Grattis till henne också och så får du göra officiellt vad champagnen var för! Håll oss inte på sträckbänken så där! :)

Ha en bra vecka! Håller tummarna för att alla baciller går hädan!

2011-04-11 @ 00:45:44
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Charlotta - ohlovely.se

Åh, vika härliga bilder! Låter som en alldeles underbar helg. Här har solen också tittat fram och trädgårdsarbete har utförts.



Ha en fin start på veckan!

/Charlotta

2011-04-11 @ 09:17:38
URL: http://ohlovely.se
Postat av: Lotta

ÅH vad fint ni gör! Nu blev jag jätteinspirerad - gäller bara att bestämma vilken ände man ska börja i... Avenbok ser ju jättefint ut, kanske ska slå till på det. (vi har velat i fem år och här därför fortfarande ingen häck) Nu jäklar!

2011-04-11 @ 12:55:43
URL: http://lottaochdom.blogspot.com
Postat av: Carina - inspirera

Här har det också varit trädgården som fått all uppmärksamhet...men så härligt!

Det blir så fint hos er...vilken fart det är på familjen!

Kramen.

2011-04-11 @ 15:50:30
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Ida

Vilka härliga bilder :D

2011-04-11 @ 17:27:08
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Postat av: Anna/Rackarungara

Härliga bilder. Syns att du haft häcken full. ;) Skönt att ni hann med lite fira också.

2011-04-11 @ 21:08:11
URL: http://rackarungarbloggar.blogspot.com/
Postat av: Proforma - Irene

Ang. kärleksörten så har du gjort rätt, det är bara jag som inte hunnit rensa. Och min är nog några år äldre än din också, det är därför det kommer fler skott. Good luck... :)

2011-04-12 @ 00:11:14
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: InneoUte-Malin

Det var verkligen häcken full. :-) Visst är det fullt upp så här års. Men arbetet går onekligen lättare när vädret visar sig från sin bästa sida. :-) Underbara bilder!!

2011-04-12 @ 08:20:21
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hej! Har precis hittat hit till din fina blogg. Rolig läsning och fina bilder. Även hos oss är det häck, häck, häck för hela slanten då vi försöker få den magra ligusterhäcken som planterades förra året att växa sig frodig.

2011-04-12 @ 10:14:53
URL: http://www.nubyggervi.blogspot.com
Postat av: Johanna Olausson

hej,

vi på Liseberg älskar din blogg och jag har försökt få tag på din mailadress för att skicka en speciell inbjudan till öppningsdagen av Lisebergs trdägårdsdagar där vi kommer arrangera ett bloggevent. maila mig gärna på [email protected] så skickar jag inbjudan till dig!

2011-04-12 @ 13:43:03
Postat av: Annelie

Vilka underbara bilder!



Så fint det blir i trädgården!

2011-04-13 @ 22:06:54
URL: http://dansbanegatan.blogg.se/
Postat av: Odd brown bird

Oj oj oj vad ni fixar och donar =)



Superfint blir det, önskar att man själv hade lite mer energi (och stålars) så att man kunde förverkliga sin drömträdgård nån gång. Men det kommer väl.



Kram

2011-04-14 @ 13:19:51
URL: http://www.oddbrownbird.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0