Mrs. b & co

Ripple, glaskruka, och hortensia

När det nu har blivit någon timme övertid för min del (ursäkta allt tjat om arbete, men det är mycket det som snurrar i mitt huvud var dag), vill jag gärna vika de extra slantarna till just något extra. I mitt fall har det blivit något jag önskat mig en stund och nu till slut införskaffat. En mycket vacker sak i form av en grön Hortuskruka från Svenskt Tenn.

Vackra ting blir ännu vackrare i ett sammanhang. För mig har bilden av en hortensia i glaskrukan funnits där länge. I bilden står den på ett annat soffbord. Men soffbordsprojektet har stått och väntat i tvättstugan i över ett år nu, och lär inte komma att prioriteras i närtid heller. Så jag får nöja mig med hortensian i glaskrukan. Det är inte så lite det heller. Och så gör jag då ett nytt försök, och hoppas den fina blomman håller mycket längre än förra gången.




Där i bakgrunden syns kudden som till slut blev färdigvirkad. Jag hade gärna virkat en hel pläd i Ripple-mönstret, men efter förra mastodontvirkprojektet med mormorsrutepläden så försöker jag hålla mig till mindre projekt. Och en kudde är inte så illa det heller. Svartvittgrått är en färgskala som återkommer här i huset, så kudden känns hemma med en gång. Det är nästan så att jag är sugen på att rippla lite till, men ett nytt sådant objekt får nog vänta lite.

Så nu står jag utan handarbete igen, undrar vad jag ska påbörja härnäst. Jag är fortsatt förtjust i min ergonomiska virknål jag fick i julklapp, så jag vill gärna komma igång med en ny virkning snart.

Ripple-mönstret hittade jag via Fröken P och finns att läsa här.








Kommentarer
Postat av: Weronica - En mammas dag

Jag känner så väl igen den där visionen som bekant ;) För mig var det en uppstammad myrten i just en likadan kruka. Den tvärdog efter ett tag ;). Nu har jag en svärmorstunga som växer massor. Fint det med! Och så duktig du är att virka! Superfin kudde!

2010-05-10 @ 19:45:18
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Jenny

Åh, jag fullkomligt älskar dina virkade kuddar! Jag har bett min syster virka en åt mig liknande den randiga du virkade förut - jag själv kan inte (tror jag) Kram Jenny

2010-05-10 @ 19:49:29
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Mia

Ojsan fint båda två:) ja jobb suger verkligen ur en musten ibland:) Kram på dig sålänge:)

2010-05-10 @ 20:46:13
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Jo

Du är smart du! Det där med att begränsa sig har aldrig varit min starka sida. Jag får nog göra en kudde nästa gång, jag med! :D Din blev ju superfin, så jag får visa den för J och så kanske man kan få tillstånd att ha ett handarbets-kuddfodral (det har varit stopp för det hitintills)



Och krukan sen! Hur snygg som helst! Det är så sura övertidspengar ska spenderas! Mina bidde ju en Londonresa och en ny symaskin :D

2010-05-10 @ 20:54:15
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: Proforma - Irene

Skam den som ger sig och har du dessutom haft visionen av en hortensia i den fina krukan så bör du inte ändra på det! Vatten varje dag så mår den bra, jag har själv för tillfället två stora vita i fönstret!

Fin kudde, duktig du är! Du klarar ju allt vad det gäller virkning!

2010-05-10 @ 23:13:23
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: LiseLotte

Jag har också gått och petat på den krukan. ;)

Kudden är helt enkelt skitsnygg



LiseLotte

2010-05-11 @ 12:30:09
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/
Postat av: Pethra

Åh, så fin kudden är! Jag har ju precis börjat lära mig virka, men har ff på min önskelista över "projekt jag ska klara innan jag dör" att göra en mormorsrutefilt. Oj, vilken konstig mening det blev. :) Tack för inspirationen!

2010-05-11 @ 13:26:17
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Paula

Ursnygg kudde! Kanske man skulle våga sig på ett försök? Tack för inspirationen i alla fall :)

2010-05-11 @ 19:55:15
Postat av: Jenny

Smiter in med ett svar på din fråga: Ja, de funkgerar faktiskt bättre än jag först trodde, jag var först skeptisk men de ger jättemysigt sken som jag tror kommer vara till stor glädje kommande sommarkvällar!

2010-05-11 @ 21:00:13
URL: http://www.fyraifamiljen.se
Postat av: Hallakulle bygger bo

Snyggt virkat!!! Kanske något att ge sig på :)

2010-05-12 @ 16:23:22
URL: http://hallakulle.wordpress.com
Postat av: dora

Hej, jag ser att du har virkat en till kudde, så fin! Tänkte berätta att du med din randiga kudde inspirerade mig till att börja virka, om du är intresserad av att se vad det har blivit av den inspirationen så kan du titta här: http://www.flickr.com/photos/designstudio5/



Tack! :)

2010-05-13 @ 12:15:32
URL: http://www.interiordesigner.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0