Mrs. b & co

TV-bänk: anatom 1

Första etappen av den efterlängtade TV-bänken hann bli färdig redan före jul. Vi har saknat förvaring i vardagsrummet, och bara med detta första steg så har det blivit lite bättre. Vi valde till slut att bygga bänken själv. Trots letande hittade vi ingen färdig möbel som vi tyckte passade, och när vi ändå har en egenbyggd möbel i ett annat hörn kände vi att vi lika gärna kunde fortsätta i samma stil.

Jag har tagit med jobbtänket hem inför exekveringsfasen av bygget. TV-bänken behövde inte byggas helt färdig direkt, utan vi har delat upp det hela i etapper. I anatom 1 ingår basen, det minimala som behövs för att det ska kunna nyttjas som en TV-bänk. Som syns på bilderna innebär det själva grundkonstruktionen, färdigmålad och klar. I anatom 1 ingick även sidohyllorna för tidningar. Kanske inte något som egentligen borde ingå i en första anatom, men då dessa är hopbyggda med grundstommen så fick det bli så. Vad gäller test av anatom 1 så kan vi konstatera att TV-bänken känns lagom hög. Möjligen att den temporära sockeln ska få bli aningen högre. Lite tur får man också ha med sig. DVD-boxen fick med liten marginal plats i ett av hålen. Av någon outgrundlig anledning missade vi att mäta den och bygga efter de måtten, trots att den redan i planeringen skulle in där.

I anatom 2, som ännu inte är påbörjad, tänker vi oss hyllplan. På så sätt får vi in ännu mer prylar som idag inte har någon given plats. I den tredje och sista anatomen har vi planerat luckor, för att få till den stängda förvaringen som vi tänkt oss. Jag tror det blir bra. Men jag räknar med att bänken inte kommer stå helt färdig förrän framåt sommaren.


Kommentarer
Postat av: Malin

Så många ggr som man letat efter en möbel som inte ens finns att köpa. Tyvärr är vi inte lika duktiga som ni på att bygga egna. Men det har blivit en tv bänk o ett skåp i matrummet byggda av IKEA kökstommar o luckor.

2010-01-17 @ 17:24:03
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: LiseLotte

Det är svårt att få det som man har tänkt sig. Vi köpte skåp på IKEA som egentligen var en kontorlösning

Och satte sedan upp dem en bit från golvet.LiseLotte

2010-01-17 @ 18:45:41
URL: http://liselottesjodin.blogspot.com/
Postat av: InneoUte-Malin

Ni är så bra på de där byggena. Fina bilder tar du också. :-)

2010-01-17 @ 20:45:59
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Jag tycker det ser så hemtrevligt och familjärt ut med en ganska strikt tv-bänk & plattTV i vitt och svart, och sedan färgglada leksaker , spel och böcker i hyllan. Det ger ett livfullt hem! Fint!

2010-01-17 @ 21:34:06
URL: http://lycklig.org
Postat av: NOOK Elin

Bra jobbat! Tycker den redan ser snygg ut!

2010-01-17 @ 22:16:36
URL: http://nook.webblogg.se/
Postat av: Proforma

Jättesnygg! Jag gillar det att den är öppen där tidningarna ligger! Vad duktiga ni är på att bygga möbler.

Jag har kvar din beskrivning på Random-hyllan men den ligger långt fram i tiden! Många andra projekt som ska ros i land först!

Irene

2010-01-17 @ 22:34:06
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad duktiga ni är på att bygga! Så skönt när man kan få exakt det mått man själv önskar.

2010-01-18 @ 10:49:58
URL: http://hallakulle.wordpress.com
Postat av: Linruz

Ni är verkligen duktiga på att bygga.

Det sersuper snyggt ut.

Kram Lina

2010-01-22 @ 08:47:53
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Luned

Anatom? Är det ett projektledningsord? Aldrig hört förut, men jag jobbar inte ute i "verkligheten" heller. :)Gillar också hyllorna ute i kanten, hur har ni satt fast dem? Skruvat/använt träplugg? Jag hade tänkt mig nåt liknande som avslutning på den köksbänk jag ännu inte beställt (men jag köper standardmått från IKEA, så behöver inte göra helt själv vilket är trevligt). Funderar dock på att fasa av hörnen så man inte gör illa sig så förbaskat när man går in i dem. För det kommer man (jag...) att göra.

2010-01-24 @ 19:31:12
URL: http://youdbetterthink.blogspot.com
Postat av: pia

Älskar er tv-bänk, åsså gör den sig så bra med leksakerna i, precis så som jag vill ha det :)

kraam

2010-01-24 @ 22:27:26
URL: http://www.baramittlillahem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0