Mrs. b & co

Hortensia no more

Nä, inte denna gången heller. Ett försök med lite blomster inomhus har ännu en gång gått åt skogen. Av tre så återstår nu bara en. Hortensian, som fortfarande var fin på den tagna bilden, har idag förpassats till papperskorgen. Å andra sidan hade jag nog inte räknat med annat heller. Blomstrena köptes med ansatsen att dom i alla fall håller längre än en bukett snittblommor för samma penning. Och skulle jag göra en seriös satsning på inneblommor så skulle jag helt klart köpa något som tål att torka ut mellan vattningsvarven. Så en Hortensia var sannerligen en orimlig uppgift att klara. Men jag gillar min höga kruka/vas så jag skulle inte ha något emot att hitta en ersättare trots allt. Frågan är bara vad.


Vilken blomma det är som har klarat sig såhär långt? En höstglöd som enligt uppgift ska vara " en mycket lättskött och tålig växt, som kan lagra vatten i de tjocka bladen". Hmm, min har redan varit illa ute - vi får hoppas den klarar sig den här vändan...


.

Kommentarer
Postat av: InneoUte-Malin

Den är åtminstone väldigt fin på bilden. :-) Vi har helt gett upp på blommande växter inomhus - och kör med gröna växter. Inte helt säkert kort det heller - men de klarar sig betydligt längre. :-)

2009-08-27 @ 21:30:17
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Hortensian som är så lättskött! Det är den enda blommande krukväxten jag köper, ja förutom orkidéer då. Hortensia behöver mycket vatten, jag brukar vattna den varannan dag och då häller jag på ca halvlitern, den kan stå i vatten, inga problem. Synd att du inte fixade den för den är ju så fin.

Himla snygg kruka, var kommer den ifrån! Det är svårt att se hur stor den är med tanke på vad du ska ha för växt i men Aloe är lättskötta samt Crassula. Jag vattnar mina sådär varannan vecka, har faktiskt gått längre mellan varven.

Lycka till... blev lång kommentar, det här :)

2009-08-27 @ 23:16:42
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Mari

Ha inte dåligt samvete.....så blir det hemma hos mej oxå och det är riktigt snabbt det.

T.om sukkulenterna vissnar ibland;-)



Ha en bra dag!!

2009-08-28 @ 09:32:59
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Postat av: Maria

Haha, skrattar högt när jag läser det du skrivit och känner igen mig på pricken. Och då kan jag tala om att jag inte ens klarade av hortensian på utsidan. Den slokar som den värsta luktärten utan stöd.

2009-08-28 @ 09:51:09
URL: http://petrifiedinpink.blogspot.com
Postat av: Emma

Prova att ha hortensian ute på sommaren, de brukar klara sig bättre där. (Gärna omplanterad med mer jord!)Men om inte ens kalanchoen klarar sig, då vete sjutton om det inte är dags att satsa på gröna växter typ svärmorstunga eller garderobsblomma som är näst intill omöjligt att ta död på ;-P

2009-08-28 @ 09:51:45
URL: http://emmashempalandet.blogspot.com
Postat av: Proforma - Irene

Ja du... det är inget lätt kapitel! Har du tänkt på plast ??

Tänkte bara tipsa dig om att när jag har lekakulor i botten på en hög kruka så ställer jag alltid blomman i en plastbytta, annars rinner vattnet rakt igenom. Jag brukar använda sådana som man köper typ kräftstjärtar i, om du vet vilka jag menar. :)

2009-08-28 @ 10:04:24
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag har oxå BARA mycket TÅLIGA växer inomhus, helst inte så många heller.

2009-08-28 @ 18:08:48
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Lallis

En hur snygg som helst bild är det i alla fall:)Kram Lallis

2009-08-29 @ 01:42:53
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Luned

Jag har faktiskt lyckats ta kål på inte bara komplicerade saker som orkidéer, utan ÄVEN garderobsblommor. Svärmorstungan överlever än så länge, dracenan har också visat sig vara väldigt härdig. :) Så, där har du ett tips om inte annat! Porslinsblomma ska också vara bra (och blomma när man glömt den några månader), men det har jag aldrig lyckats med...

2009-08-29 @ 09:00:29
URL: http://youdbetterthink.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Hej! Det är ett projekt i sig att hålla liv i blommande växter inomhus om man inte har gröna fingrar eller en väldig passion för att vattna :) Men trotts det har jag sisådär lyckats hålla liv i mina pelargoner. Peppar, peppar... Härlig bild du tagit!



Ha en fortsatt bra eftermiddag!

2009-08-29 @ 17:22:36
URL: http://drommarochlycka.blogspot.com/
Postat av: Carina - inspirera

Jag har precis samma problem...behöver de vatten så är det nästintill kört!

Jag har bara tjockbladade gröna växter - det går ganska bra ;)

Kramen.

2009-08-30 @ 21:24:43
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Mia

Är de svårskötta alltså. Det låter som jag ska hålla mig ifrån dem. Annars tycker jag de är himla fina.

2009-08-31 @ 09:30:47
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Ylva

Hortensia är de finaste blommorna någonsin men svåra absolut. Min utevariant klarade sig en ytterst kort stund i somras...

2009-08-31 @ 22:21:54
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Elvira

Kul sida! Det märks att du gillar att blogga!

2012-03-19 @ 00:33:40
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0