Mrs. b & co

Se vardagen: 7 januari

Stora kameran vill jag inte ha med till pulkabacken, men det går ju lika bra med kompaktvarianten. Den gamla Minoltan, som numera mest är i storebrors ägo, får dessutom plats i fickan. Och det är inte så dumt att ta fram den ibland. På den finns inga rattar att vrida på, utan här kan man verkligen tala om att bara "point and shoot".

Snö och snölek måste förevigas. Det händer sannerligen inte så ofta här, ett par gånger per år kanske, så nu när det finns snö i mängder försöker vi passa på. I morse blev det en tur till lilla pulkabacken, och till och med solen visade sig för första gången på länge.


I några dagar, kanske en vecka, har jag klagat över att det är lite kallt i huset. Konstigt att inte ens elementen på övervåningen är det minsta varma. Är det dom där kurvorna på värmepumpen igen. Det är inte helt lätt att hitta den optimala temperaturkurvan som ger behaglig golvvärme där nere och lagom elementvärme där uppe. Men igår efter en närmare titt inne i menyerna på värmepumpen insåg maken att den inte producerade särskilt varmt vatten trots att elpatronen indikerade drift. Lite sökning på värmepumpsforumet på nätet gav att orsaken förmodligen berodde på att överhettningsskyddet slagit. Så efter att fronten plockats ner, återställningsknappen tryckts in, så har vi nu åter värme i huset. Man hade ju kunnat tänka sig en liten varning på displayen. Eller möjligen en larmindikator av något slag. Men nej, inget. Kanske något att förbättra, IVT?



Kommentarer
Postat av: Inspirera Mera

Vad skönt att det gick att åtgärda. Inte kul att frysa! Kram Sandra

2010-01-07 @ 21:22:58
URL: http://inspireramera.se
Postat av: Rebecka

Härlig vinterbild, ja det hade ju verkligen behövt en förbättring, konstigt det där. Vi har nu -33 grader här uppe i luleå så man är glad att man har värme i huset =)

Kram Rebecka

2010-01-07 @ 21:31:48
URL: http://roomdesign.blogg.se/
Postat av: Linruz

Nej stora kameran vill man inte alltid ta med. Bra att ha en liten att ta till då.

Skönt att det ordnade sig med värmen.

Kram Lina

2010-01-07 @ 22:04:35
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Weronica - En mammas dag

Jätteskoj att se att vi faktiskt har fotograferat lite vanlig vardag de här dagarna! Tänk vad en spark kan göra för familjearkivet :) Jag kan sakna att ha en liten kamera. Nu har jag iofs nästan alltid på 50mm/1.8 på kameran och då blir den inte så tung, men det är ju ingen kompaktkamera direkt som bekant. Tack för tips om fjärrutlösare. Det verkar ju vara en billig investering till skillnad från alla objektiv som man kan sukta efter. Kul att reflektera och bloggprata lite om fotografering känner jag. Man kan behöva en kick ibland!

2010-01-07 @ 22:26:15
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Proforma

Finns väl inget värre än att frysa... inomhus! Ute kan man mer acceptera det, i synnerhet när det är så pass kallt som det är nu! Och då passar en pulkatur i backen bra! Fin bild med solen i bakgrunden!

Tur att ni fick ordning på pannan. Själva har vi bergvärme, som är toppen, inte ett endaste stopp sedan vi installerade den för snart 5 år sedan!

Irene

2010-01-07 @ 22:35:00
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: [email protected]

Ja en liten liten indikator tycker jag de kunde få plats med..:) Gott att ni har värme nu!!

Blir helt rörd när jag läser om makens sökande efter virknålen... ja det är verkligen kärlek det!! Härligt, och vilken smart uppfinning! Ser ju väldigt fint ut det du virkar också!

Kram

2010-01-07 @ 23:12:35
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Designtjejen

Vad vackert!!! Men trist att det är kallt.. brrrr... Kramar

2010-01-09 @ 14:54:03
URL: http://designtjejen.hemmakanalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0