Mrs. b & co

Tålamod

Det gäller att ha tålamod. Med att saker och ting tar tid. Tid innan dom blir färdigställda. Och tid att färdigställa dom.

Vi beställde grus i våras. Mängden blev nog inte helt rätt beräknat. Det blev en del över. Det kommer nog gå åt på sikt, men innan dess måste det ju ligga någonstans. Nu ligger det där det ligger. Lite halvt som halvt i vägen.

Det tar tid att snickra. Friggeboden är på gång att färdigställas. Vi har rasslat av detalj efter detalj på listan. Arga snickaren skulle nog ha varit nöjd. Vi har tillsammans brutit ner vilka arbetsmoment som återstår och även noterat estimerad tidsåtgång på varje punkt. Faktiskt inte alls tokigt, det är bra att få ner på papper att moment som planering och inköp också tar tid utöver själva snickrandet. Och dessutom skönt att kunna bocka av lite i taget.


En ganska vanlig syn där ute. Sågen som står framme, redo att kapa brädor. Och ”jordraset” där bakom huset som vi måste göra något åt på sikt. Inte topp prio, fast det borde nog snart prioriteras det med. I förrgår natt regnade det mängder. Från sina ställen på berget, varav ett precis utanför vårt sovrumsfönster (dvs precis bakom sågen på bilden), forsar det då ner som mindre vattenfall. Vattnet är inga problem, det tar vår ”bergsdränering” så bra hand om. Värre är det med alla små stenar och all jord som rasar ner på gräset.

Tålamod, som sagt.Kommentarer
Postat av: Proforma - Irene

Visst är det konstigt att det alltid är något kvar på det man gör! Hopplöst när man aldrig kan göra ett avslut! Vi har fortfarande inte stängt för under altan... efter sex år! Inte isolerat garaget, inte lagt färdigt all marksten... listan är lång!

2010-08-15 @ 22:50:11
URL: http://proforma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0