Mrs. b & co

I trädgården

Man blir ju alldeles vårivrig så fort solen tittar fram. Lite som en kalv på grönbete. Att i det tillståndet besöka en blomsterhandel, såsom vi gjorde förra veckan, är egentligen inte att rekommendera. Det finns så mycket. Jag vill ha allt. Och gärna någon på köpet som sätter ihop det hela till en fin konstellation.

Helgens fina väder har nyttjats till trädgårdsarbete. Både sådant som är roligt och urtrist. Det absolut tråkigaste måste väl ändå vara att räfsa gräsmattan. Monotont krafsande med resulterande blåsor på fingrarna. På andra plats, i alla fall sorterat bland det som utförts i helgen, kommer altantvätt. Men jag borde egentligen inte gnälla. Nu är det tråkiga gjort, och när jag väl sätter igång så gillar jag trots allt att arbeta i trädgården. Och med vädret som varit så ska jag definitivt inte klaga.

Bland de roligare trädgårdsuppgifterna hör att plantera nytt. Det följde med lite diverse blomster från blomsterhandeln och dessa har planterats i krukor.

En vårplantering till entrésidan.


En dvärgsyrén med röda penséer.En kruka med prydnadsgräs, kryddsalvia och strandtrift (på bilden). Som ni ser går jag på alla förälskelser jag stöter på i blomsterhandeln.För barnens del var idag nog en av årets lyckligaste dagar, när studsmattan åter monterades upp. Det har hoppats hela dagen från tidig morgon till middagsdags, och två trötta sötnosar stupade i säng ikväll.

 

 

Vi har också avnjutit årets första mellis ute. Det var riktigt gott i solen idag – hoppas värmen kommit för att stanna!


Kommentarer
Postat av: Camillasnyahem

Alla bilder var fina men av den sista smälter jag totalt! :) Vilka godingar! :)Hoppas du får en fin vecka, och tack för inspirationen, ska nog plantera lite jag med.

2010-04-25 @ 23:29:31
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Knaada

Ibland ser det helt enkelt bäst ut att vara barn tycker jag. Kratta gräsmattan eller hoppa studsmatta - ett enkelt val :)

2010-04-26 @ 10:22:32
URL: http://knaada.com
Postat av: Jo

Vilka härliga bilder du bjuder på! :)

Jag har hållt mig borta från handelsträdgårdar just av ovan nämnda anledning. Jag har ju liksom hela pysselrummet fullt med saker som gror och spirar, så jag får akta mig lite.

Premiärturen till min trädgård bjöd dock på en besvikelse. Rådjuren hade tuggat i sig det mesta i brist på annan mat, nu under vintern :( Inga tulpaner, inga krokusar. De hade till och med ryckt upp en klematisplanta! Uff!

Det slutar väl med att jag får ta en tur till handelsträdgården, jag med... ;)

2010-04-26 @ 12:56:09
URL: http://frkp.blogspot.com
Postat av: InneoUte-Malin

Underbara bilder på både blommor och studsande barn!Visst är det härligt när man lever uteliv. Förstår farligheten med plantskolebesök. Jag har redan lyckats göra av med en massa pengar. Dvärgsyrén på stam låter spännande. Det ska jag spana in. :-)

2010-04-26 @ 13:21:15
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Carina - inspirera

Härliga vår!

Man vill ju göra så mycket nu...tiden räcker liksom inte till!

Kramen.

2010-04-26 @ 14:01:53
URL: http://inspirera.bloggsida.se
Postat av: Hallakulle bygger bo

Visst är våren underbar! Man blir så fylld av energi. Jag går med näsan i alla buskar för att studera knopparna, för att hitta knoppar på väg att spricka. :)

2010-04-26 @ 14:45:33
URL: http://hallakulle.wordpress.com
Postat av: Linruz

Vännen dina bilder är alltid lika sagolika.

Kram Lina

2010-04-26 @ 18:41:10
URL: http://www.linruz.se
Postat av: Malin

Åå lyckliga er som fått våren på riktigt!Till Valborg brukar jag försöka köpa hem o plantera penséer.Kram

2010-04-26 @ 19:02:41
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Ja, man får passa på att vara ute i trädgården när vädret tillåter! Det är faktiskt ganska avkopplande!

Snart dags här med att uppsöka en trädgårdshandlare. Jag behöver köpa lite för vårplanteringarna och det är inte svårt att lägga alldeles för mycket pengar på växter! Dom ropar liksom på en...

2010-04-26 @ 23:37:24
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Vilka helt underbara bilder!!! Blir så glad av att se dom!!

Kramar

2010-04-27 @ 20:15:16
URL: http://designtjejen.hemmakanalen.se
Postat av: pia

åh:) Studsmattor å mellis ute...jag har kvar snö på min gräsmatta så jag får hålla ut ett tag till...däremot plantera blommor är det hög tid för...om de nu vill ta sig...hade "glömt av" mina små bellis i påsen ute på balkongen...lite ledsna var de nog allt, men lite vatten å sol ska nog pigga upp dem;D

2010-04-28 @ 09:00:03
URL: http://baramittlillahem.se
Postat av: tina

Härliga våriga bilder...förstår att barnen är lyckliga med både studsmatta och mellis i så fin liten utemöbel =)Här är vädret underbart idag...så jag ska strax ut och njuta...ska bara slänga in disken i diskmaskinen först=)kram/tina

2010-04-29 @ 16:52:56
URL: http://tinaminastina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0